Snap

Dagje pretpark met een dreumes !

Gisteren een dagje naar het pretpark geweest. Met een dreumes van ruim anderhalf is dat best een uitdaging.

Gisteren ben ik met mijn man, zoontje en mijn ouders naar het pretpark geweest. Ik moet zeggen ik keek hier nogal sceptisch tegenaan. Gaat dat wel lukken met een kind van anderhalf? Zeker die van ons, die al moeite heeft met 2 minuten stil zitten, niet in een buggy wilt slapen en flink driftig kan worden wanneer hij moe is. 

Afgelopen zomer waren we in een dierentuin. De eerste anderhalf uur gingen prima totdat meneer toch wel erg moe werd, maar niet wilde slapen. Dit resulteerde in een driftbui die een uur duurde. En we moesten het rondje in de dierentuin afmaken, want er was geen sluiproute naar de uitgang. Eenmaal in de auto ging meneer pas slapen en werd hij rustig. Deze ervaring veroorzaakte toch wel wat angst voor deze dag in het pretpark.

Zondag hebben we al een rustdag gehouden. Het was sowieso al best een drukke week voor hem en 's nachts slapen ging lang niet altijd goed. Ook de nacht van zaterdag op zondag was niet al te best. Een keer om 4u wakker en toen om 6u. Om 8.30u lag meneer dan ook alweer in bed. Hij heeft toen ongeveer 3uur geslapen. In de middag nogmaals een goede 1,5uur. Het leek wel of hij al wist dat hij even goed moest uitrusten voor de dag van morgen. Ook 's nachts heeft hij als een roosje geslapen tot 7u! 

We hadden besloten rond 9.30u te gaan rijden. Vaak gaat hij rond 10u wel slapen dus we dachten dan kan hij nog even mooi in de auto een dutje doen. En dat gebeurde. Van het klein uur rijden heeft hij zeker een half uur geslapen. En dan maar hopen dat deze powernap en de vele slaap van gisteren genoeg zijn om de dag door te komen.

Eenmaal binnen in het park keek meneer zijn ogen uit. Hij liep als een dappere kerel tussen alle mensen en bewonderde al het moois om hem heen. We zijn in een aantal attracties geweest die niet al te druk zijn en waar genoeg te zien was. Je kon aan zijn gezicht zien dat het best een beetje spannend was allemaal , maar wat vond hij het leuk. Er werd van alles aangewezen en ook was er geregeld een lach te zien. Er was een attractie waar hij al vrij vlot zijn oog op had laten vallen en maar wat graag in wilde. Dit was een soort draaimolen met bootjes die golfbewegingen maakte. Prachtig vond hij het! We moesten een kwartiertje in de rij wachten en ook dit ging prima. Liep een beetje tussen ons in, maar bleef bij ons en was heel geduldig. En dat voor een kind wat normaal geen 2 minuten stil kan zitten. In één attractie was ineens het harde geluid erg eng en moest hij kort huilen. Hij was snel weer af te leiden met iets anders moois om te zien en zo kon de rest van de rit rustig verlopen. 

Slapen tussendoor ging hem echt niet worden, maar wat heeft hij zich goed gehouden. Door alles wat hij kon bewonderen heeft hij zich geen moment verveeld en is hij de hele dag gezellig geweest. 
Opa en oma waren niet zo'n durfal waardoor papa en mama ook af en toe even in een snelle attractie konden en zij op zoonlief konden passen. Het was vrij rustig in het park met korte wachttijden dus dat was prima te doen. Daarbij vond meneer het prima om alles op afstand te bewonderen en had hij met grote ogen zitten kijken naar de achtbaan die voorbij scheurde. 

We kwamen rond 10.30u op de parkeerplaats aan en gingen vervolgens pas tegen 17u weer weg. Wat een lange dag hebben we kunnen maken en wat hebben we nog veel kunnen doen. 
Op de terugweg viel meneer ook gelijk in slaap. Heerlijk moe maar voldaan. 
Wat ben ik trots op die kleine man dat hij deze dag zo goed heeft volgehouden! Tegen alle verwachtingen in.