Snap

Cultuur

Misschien doe je weleens bewust een uitje met je kind omdat je iets van jouw cultuur wil meegeven!

Ik denk dat elke moeder haar kind wel iets mee wil geven van cultuur. Het vieren van Sinterklaas, Sint Maarten en Kerst.

Maar er zijn veel meer culturele dingen die je kan doen met kinderen. Zo kan je een boswandeling doen en kijken naar alle mooie huizen die je ziet verscholen in de bossen. Of beter, kleine kasteeltjes. Je kan ook naar zee gaan en kijken naar de beelden die daar soms staan of de Pier waar veel cultuur aan hangt.

Natuurlijk kan je je kind ook laten proeven van verschillende culturen.

Zelf probeer ik veel naar het theater te gaan en naar de bioscoop. Er zijn veel kindervoorstellingen en vaak ook gratis voorstellingen. Ook in de bibliotheek zijn vaak theater een voorlees uurtjes. Daar kom ik zelf vaak leuke andere moeders tegen en de kinderen steken er veel van op.

Een museum bezoeken vind ik zelf nog best lastig. Kijken naar schilderijen kan ik zelf uren volhouden maar ja zo`n kleintje kan vaak niet eens de hoogte halen van het kunstwerk.

Natuurlijk kan je met de kinderen zelf kunstwerken maken. Het boekje Nijntje in het museum is een leuk boekje om daarbij te gebruiken. Hierin bezoekt Nijntje een museum en bekijkt dingen die je zelf ook zou kunnen maken met kinderen.

Wat doen jullie voor leuke culturele activiteiten met de kinderen? Trekken jullie er opuit of kiezen jullie voor activiteiten in en om huis die je zelf doet?

10 jaar geleden

Wij nemen de kinderen ook naar van alles mee. Natuurlijk de bieb, de kinderboerderij, een kasteeltje enzo, maar ook letten we op de uitstapjes als de Open Monumentendag, Gelders museumweekend e.d. en een keer per jaar zoek ik een leuke, geschikte theatervoorstelling op. En er zijn idd ook best veel leuke musea voor kinderen... the Gallery in Brummen (mooie auto's kijken) met op de bovenverdieping het speelgoedmuseum vonden wij bv een succes. En van de week ben ik met ze naar de Zandsculpturen in Garderen geweest (wauw!). Thema: Ik hou van Holland; hadden we een heel gesprekje over de kaasmarkt, koning WA en wat Hansje Brinker nou met zijn vinger in de dijk deed :-) Ik merk dat als ik er zelf echt lol in heb (wat al gauw het geval is) dit een positief effect heeft op de kinderen; ze hadden echt oog voor details enzo.

10 jaar geleden

Wat een leuke activiteiten allemaal! De oktobermaand is inderdaad kindermaand en er zijn vele leuke activiteiten! Helaas niet overal..

10 jaar geleden

Er is erg veel te doen voor de kindjes en vaak ook gratis.. naast bieb, kinderboerderij, (zelfs zo nu en dan dierenwinkel;)), kinder workshops gaan wij ook regelmatig i.p.v. museum naar kunst/ fotogalerieën (is iets kleiner, en vaak gratis) maar ook festivals, concert, dans, theater voorstellingen (zijn vaak wel wat prijziger).. maar het is ook alweer bijna Oktober! Oktober kindermaand!! HEeeeellll veel te doen:)

10 jaar geleden

Wij proberen ook onze kinderen van alles mee te geven, dus we gaan regelmatig naar de bieb, we hebben een museumjaarkaart (dan gaan we niet echt schilderijen kijken, maar naar interactieve musea waar kinderen ook veel lol aan beleven), we wandelen door het bos en door parken en we gaan minstens 1 á 2 keer per jaar naar een kindervoorstelling in het theater. Als de kids er niks meer aan vinden, stoppen we wel hoor, maar voorlopig vinden ze het geweldig.