Snap

Buisjes

Oorpijn...zelf heb ik er gelukkig nooit last van gehad, maar het schijnt echt heel pijnlijk te zijn. Mijn meiden hebben helaas allebei heel vaak oorontstekingen. ( met bijpassende verkoudheid ) Bij de jongste begon het al als toen ze nog geen 6 maanden oud was. Vreselijk, zo`n kleintje met afschuwelijke pijn. Inmiddels is ze met haar 3 jaar al 3 keer 'onder het mes' geweest ( rare uitdrukking, maar geopereerd klinkt misschien ook iets te dramatisch...) voor het verwijderen van haar neusamandelen, keelamandelen en buisjes. Ook bij de oudste zijn de neusamandelen al verwijderd en zij heeft ook buisjes.

De laatste tijd was het weer vaak mis: een loopoor waar geen eind aan kwam, rare geluiden horen wanneer ze in bed lagen ( oorsuizen, maar kinderen kunnen dat natuurlijk niet zo goed plaatsen, oftewel": vliegen...lees: muggen in hun oortjes )en een heel stuk slechter horen. Laatst bleek dan ook bij de KNOarts dat bij de meiden allebei een oortje bijna helemaal dichtzit door vocht. Of te wel: de buisjes zijn eruit!

Volgende week donderdag is het dan ook weer zover: ik moet met allebei mijn meisjes naar het ziekenhuis. Gelukkig is het plaatsen van buisjes een relatief kleine ingreep, maar op kleine kinderen ( en ook op grote mama`s trouwens ) maakt dit toch wel een behoorlijke indruk.Aan het narcose moment zal ik dan ook nooit kunnen wennen: normaal gesproken een behoorlijk pittige tante, die opeens weer zo klein en hulpeloos lijkt.Het blijft een akelig gezicht.Ik zal dan ook blij zijn als het volgende week vrijdag is...

Tot die tijd de kinderen maar even voorzichtig voorbereiden en vertellen over de kapjes en vooral over het kleine cadeautje in het vooruitzicht...hi,hi..

Hebben jullie hier ook ervaringen mee?

 

10 jaar geleden

Dank jullie wel!

10 jaar geleden

Sterkte met je meiden, lijkt me heel naar. Wij hebben het met keelamandelen. Suzannah heeft nu voor de tweede keer ontstoken keel amandellen en als ze het nog een keer heeft dan ook met haar de weg naar de KNO arts.. bij Megan zijn ze er afgelopen zomer uit gegaan na 1,5jr niet eten en ze hadden nog nooit in haar keel gekeken...grrr Omdat Megan nooit hoge koorts had namen ze het niet zo serieus en het niet willen eten kwam omdat ze dwars was. Ik was overtuigd dat het wat anders moest zijn omdat ze niet wilde eten maar aangaf dat ze niet kon eten. Nu moet ze dus leren eten en heeft ze met 3jr al moeite met eten (en bedankt!) We hebben het haar zo veel mogelijk uitgelegd maar toch is het moeilijk te bevatten hoor op die leeftijd. En als ze dan wakker worden zijn ze zo boos! Echt dat vond ik nog het moeilijkste.....ze was zo boos :-( Als ik terug denk daaraan heb ik nog tranen in mijn ogen. Ik hoop dat alles bij jou meiden voorspoedig verloopt en ze snel op geknapt zijn!

10 jaar geleden

Sterkte met je meiden! Mijn kids hebben nog nooit buisjes nodig gehad. Mijn man moest wel buisjes afgelopen week :-) Maar bij volwassenen wordt gewoon plaatselijk verdoofd. Hij had er geen last avn.