Snap
  • Kind

Budget knutseltip 2: pizzaoven.

Een simpele maar leuke knutseltip waar kindjes uren mee kunnen spelen; een pizzaoven met zelfgemaakte pizza's.

Hier budget knutseltip nummer 2: pizzaoven van een schoenendoos. 


Wij maken thuis altijd verse pizza en kleintje wil dan bij alles helpen. Alleen mag kleintje de pizza niet zelf in de oven doen aangezien dat gevaarlijk is. Zo kwam ik op het idee om een pizzaoven te maken.

Benodigdheden: een schoenendoos of aan andere stevige doos, papier of verf, lijm, een schaar en een extra stukje van een doos of dik karton.

Maak van een extra stukje van een doos of van een stuk dik karton een pizzaschep (deze gebruik je om de pizza's in en uit de oven te halen, want deze oven word natuurlijk ook "heet"). Nadat je die gemaakt hebt meet je af hoe groot de opening aan de voorkant van de schoenendoos moet zijn.  De opening moet groot genoeg zijn voor de pizzaschep.

Beplak de oven met papier in een gewenste kleur of verf deze. Laat de kinderen het zelf doen of doe het samen.
Maak aan de voorkant knopjes op de oven, hoeveel en wat voor soort knopjes mag zelf gekozen worden.
Wij hebben ook een timer erop gemaakt. Kijk zelf wat je leuk vind om erop te maken, wees creatief.

Wanneer de oven klaar is kun je eigen pizza's gaan maken. Knip hiervoor een rondje van papier en "beleg" deze met stukjes gekleurd papier (groente, kaas, enzo) of kleur de pizza's.
Let op dat de pizza's wel op de pizzaschep en dus in de oven passen.

Tip; je kunt ook beleg uit een reclamefolder knippen (groente, stuk kaas) en hiermee de pizza belegen. Of uit de reclamefolders van de pizzeria pizza's knippen en deze gebruiken voor in de pizzaoven.

Veel knutsel plezier!

8 jaar geleden

Wat een leuke tip!

8 jaar geleden

Leuk idee!