Blog header image

Budget knutseltip 1: Handjes herfstboom.

Een herfstknutsel die je met kindjes van alle leeftijden kunt maken en budget proef!

Hier de allereerste budget knutsel tip. Ik dacht laat ik beginnen met een herfst knutel tip. 

Dit heb je nodig; bruine verf, kwast, een bordje om de verf op te doen, een vel papier, echte bladeren en lijm.

Doe wat verf op het bordje. De hoeveelheid verschilt per kind. Voor de kleine handjes doe je een klein beetje op het bord maar wel genoeg om heel de hand te bedekken met verf. Voor de grotere handjes wat meer verf.
Laat de kleine de hand in de verf dopen, help hier eventueel bij. Of gebruik een kwast om de verf op het handje te doen. Daarna moet de handafdruk op het papier komen ongeveer 4 centimeter vanaf de onderkant. Laat het kindje zelf de hand op het papier drukken, help hier eventueel bij. Wanneer de hand op het papier staat maak je met de kwast een boomstam onder het handje.
Laat de verf nu eerst goed drogen.

Wanneer de verf gedroogd is kun je de echte bladeren er op gaan plakken. Ik heb de stokjes wat korter geknipt maar dat is meer persoonlijke smaak. Je kunt de stokjes van de blaadjes zo laten of korter maken.
Doe wat lijm op de achterkant van het blaadje en laat de kleine bepalen waar het blaadje komt. Grotere kindjes kunnen natuurlijk zelf lijm op de blaadjes doen.
Zorg dat de blaadjes goed vast zitten anders vallen ze er af zodra je het papier op tilt.

Tip; je kunt ook de hand van de kleine omtrekken en deze daarna verven, kleuren of beplakken. Wat je zelf het leukste vind!

Veel knutsel plezier!!

7 jaar geleden

Dank je. De hand zou eigenlijk iets meer zichtbaar moeten zijn maar de kleine wilde zelf alle blaadjes doen en zo doende verdween de hand dus een beetje onder de blaadjes.

7 jaar geleden

leuk idee!