Terug
Blog header image

Blog 37: Leuke uitjes met peuter (2 jaar) gezocht!

We zijn op zoek naar leuke uitjes met onze peuter (2 jaar). Het liefst niet te ver weg van huis (omgeving Amsterdam). Iemand misschien tips?
Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik ben niet heel erg bekend met wat er is voor kids in Amsterdam. Maar er is vast wel een zwembad waar je lekker kan gaan zwemmen?! Of Nemo?!

SwoosyQ
6 jaar geleden

Zwembad hebben we inderdaad ook al een paar keer gedaan.. Maar soms wil je toch weer even wat anders.. ;) Wat dat betreft zijn we best actief met onze kleine en gaan we regelmatig op pad. Nemo is ontzettend leuk, maar pas vanaf een oudere leeftijd (ongeveer 5 jaar ofzo). Maar dat is mijn persoonlijke mening.. ;) Bedankt voor jouw tips!

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Sesamstraat is bij ons om de hoek en ben er dan ook geweest. Het is leuk, maar wel klein, een ruim uur is voldoende om alles te doen. Ik zou het dan ook combineren met een andere activiteit. Ik ben als kind heel vaak in de julianatoren geweest, mijn oma woonde daar vlakbij. Erg leuk! Daar hebben we veel uren doorgebracht. Weet niet terug te halen of het ook leuk is voor kinderen van 2 jaar. Wat ik me alleen afvroeg: kan je peuter al zolang stilzitten voor een bioscoop film? Mijn bijna 2 jarige lukt dat nog niet hoor haha. Verder zijn wij ook altijd aan het brainstormen hoor. Kinderboeken museum staat bij ons ook nog op stapel. Ik zal er verslag van doen middels een blog als we er zijn geweest. Veel plezier op al jullie toekomstige uitjes!

Annemiek2
6 jaar geleden

Het is redelijk buiten jullie omgeving maar ik zou 2 dingen aanraden als jullie in die omgeving komen. De apenheul in Apeldoorn, dat was echt heel leuk, ook voor kleine kinderen. Kabouterland in Eexlo. Het laatste ligt in Drenthe. Als je daar een keer in de omgeving op vakantie bent is het zo de moeite waard met kleine kinderen. Ze hebben daar ok kleine dieren in hun kleine dierentuin.

SwoosyQ
6 jaar geleden

Bedankt voor jouw reactie! Leuk om te lezen dat we veel dezelfde ideeën hebben.. Onze kleine kan voor een filmpje echt wel even zitten, maar 1 uurtje is toch wel echt max. Ik wil dan ook alleen naar de film, als er een pauze tussen zit. Anders is het voor onze kleine niet te doen. Verder gaan we in februari naar Bonte Avond in Sesamstraat. Deze voorstelling duurt ook wel even, dus ben benieuwd of onze kleine het aankan om zo lang stil te zitten. Als hij er eenmaal helemaal inzit, dan gaat het vaak wel. Afwachten maar.. ;)

SwoosyQ
6 jaar geleden

Apenheul ken ik nog wel van vroeger. Toen mijn zusje nog klein was (lees: zat nog in de kinderwagen) zijn we daar eens geweest. Een van die apen ging er toen met haar speen vandoor.. ;) Maar ik vraag me af of het verstandig is daar heen te gaan nu ik zo pril zwanger ben.. Maar het staat bij ons zeker in het wensenlijstje voor 'later'. Kabouterland, daar heb ik nog nooit van gehoord. Het is inderdaad eventjes te ver om zomaar heen te rijden.. Maar wellicht tijdens een vakantie inderdaad.. Bedankt voor jouw tips!

Anoniem
5 jaar geleden

Kijk eens op https://amsterdam.mokumevents.nl/ , hier staan ontzettend veel variërende uitjes op in Amsterdam.

Blog header image

1 december.. nu 2 jaar later

1 december 2020 de dag dat onze rollercoaster begon.. en nu 2 jaar later..

Morgen 1 december.. een datum die voor altijd in m'n geheugen gegrift staat. Een dag die ik al minstens 100 x herbeleef en minstens 50 x besproken heb. Herinneringen die nog zo vers zijn als herinneringen van gister. 


1 december 2020 was de dag dat ik voor de ligging echo ging met 34 weken zwangerschap en nog 1 x die verrekte niertjes checken. Waar ineens de wereld op z'n kop stond. Gespiegelde organen en dan een hartafwijking. Waar ik kompleet gebroken de praktijk verliet. Savonds we samen wat positiever werden want de medische wereld kon toch al zoveel. Om vervolgens een dag later ons ineens in een rollercoaster stapte en waar we de volgende 5 weken leefde tussen hoop en vrees. Een diagnose onduidelijk. Een antwoord moesten afwachten. En de nachtmerrie. Komt onze kleine man überhaupt wel thuis. De geboorte de diagnose en de opluchting. Ik heb het allemaal wel geschreven. Maar het blijft onwerkelijk. 


Kleine superster. Hoe ongelofelijk trots ben ik op je. Je leeft speelt eet slaapt bijna alsof je gezond bent. Ik zeg bijna want er zijn echt wel dingetjes. Bijna 23 maanden oud. Je tweede verjaardag staat bijna voor de deur. De leeftijd waarop de artsen aangaven de minimum leeftijd te verwachten van jouw operatie.. ergens tussen 2 en 3 jaar hebben ze ons verteld het kon ook eerder het kon ook later...  ik hoop dat het nog maanden kan volhouden. En ik dit gevoel van angst en onzekerheid nog even langer vooruit kan schuiven, maar laten we vooral nog even genieten van het hier en het nu ❤️

TODO: Add alt to media