Snap

Blog 37: Leuke uitjes met peuter (2 jaar) gezocht!

We zijn op zoek naar leuke uitjes met onze peuter (2 jaar). Het liefst niet te ver weg van huis (omgeving Amsterdam). Iemand misschien tips?

Het gebeurt ons de laatste tijd heel vaak: we hebben even een dagje niets te doen en we willen graag wat ondernemen. Maar vervolgens hebben we geen idee waar we heen kunnen gaan. Vaak grijpen we dan terug op wat we al kennen: Monkey Town, Sprookjeswonderland Enkhuizen of de speeltuin. Maar steeds hetzelfde gaat ook enorm vervelen.. Daarom heb ik besloten alvast een lijstje samen te stellen. De eerstvolgende keer dat deze situatie zich aandient, hebben we in ieder geval al een paar 'nieuwe' ideeën op papier. 

Als jullie nog aanvullingen en/of tips hebben, dan houden wij ons van harte aanbevolen!

Ook hoor ik het graag als jullie een van onderstaande activiteiten al eens hebben ondernomen: is dit goed bevallen? Zou je het aanraden? Waarom wel of niet? 


1. Landgoed Hoenderdaell - Van Ewijckskade 11761 JA 
te Anna Paulowna
Prijs volwassenen: € 10,- p.p.
Prijs peuter:           € gratis (t/m 4 jaar)
Parkeren:               € gratis
Binnen of buiten:    buiten
Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren opgevangen uit Bulgarije, vrijlopende ringstaartmaki’s op het apeneiland en damhertjes die dartelen door het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland.

Van kinderboerderij tot roofvogelshow en van jungle tot weidse vlaktes met rondspringende kangoeroes: kom langs en beleef zelf hoe mooi de natuur kan zijn! Een dagje weg met kids of met je partner even weg van de drukte van alledag? Het kan hier allemaal.

De dierenverblijven in het dierenpark van Landgoed Hoenderdaell staan temidden van een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Paden leiden door het bos, via uitgestrekte velden en langs het water. Tijdens een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell maak je ook kennis met dieren die zomaar vrij door het dierenpark lopen. Zo zou je zomaar oog in oog kunnen staan met een emoe, fazant of een van de ronddartelende hertjes.


2. Holle Bolle Boom - 
Bongerdlaan 3, 1747 CA te Tuitjenhorn
Prijs volwassenen: € 3,50 (1 belevenis), € 5,75 (2 of 3 belevenissen)
                               Kom je na 16.00 uur binnen? Dan zijn volwassenen gratis!
Prijs peuter:            € 8,25 (1 belevenis), € 12,50 (2 belevenissen), € 13,75 (3 belevenissen)
Parkeren:               € gratis
Binnen of buiten:   bestaat uit 3 gedeeltes, namelijk binnen/buiten/plons
De Holle Bolle Boom biedt 3 belevenissen. Dat betekent dat jullie de hele dag lekker kunnen spelen in 3 compleet andere speelwerelden. Jullie kunnen er ook voor kiezen om elk bezoek een andere Belevenis uit te proberen of dit af te laten hangen van het weer.

In de Binnen kunnen de kinderen van 0 tot 11 jaar lekker klimmen, springen en glijden. Er is een afgeschermde speelruimte voor de allerkleinsten: de Minigaard. Voor de oudere kinderen is er de spannende Freefall-glijbaan.

De Buiten is een openlucht speelpark. Natuurlijk kun je klimmen en springen, maar je kunt je ook goed verstoppen in de bijzondere speeltoestellen. Bovendien kun je er ook met zand en water spelen. De Buiten is gesloten van 4 november tot 1 maart.

De Plons is een overdekte waterattractie. In een tropische temperatuur van 30 graden kunnen jullie heerlijk met water spelen. Er zijn maar liefs 3 glijbanen, een fonteinplein en leuke speeltoestellen in het water van het Wereldbad die c.a. 25 cm diep is. Het Chinese bad is 1.35 meter diep en in organische vormgeving.


3. Sesamstraat - Deltaplein 530-534, 
2554 GR te Den Haag
Prijs iedereen vanaf 2 jaar: € 6,50
Prijs peuter:                        € gratis (t/m 2 jaar)
Parkeren:                            € gratis
Binnen of buiten:                 binnen
De leukste en beroemdste straat van de wereld, namelijk Sesamstraat, is tegenwoordig vlakbij het strand van Den Haag. In Kijkduin! Hier kun je volop genieten van al het moois dat Sesamstraat brengt, ga zitten in de echte auto van Tommie, help Ieniemienie met het uitzoeken van de leukste jurk, zoek de letters in de winkel van Sien, doe Purk in bad, speel de game van Grover, lees Bert en Ernie voor in hun slaapkamer en drink een lekker glas limonade op de Sesamstraat promenade.

Het unieke van de doe & beleeftentoonstelling van Sesamstraat in Kijkduin is dat je echt in Sesamstraat bent. Het echte tv decor staat opgebouwd. Kortom, laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan en kom naar Sesamstraat in Kijkduin!

Wij zijn het hele jaar open! Buiten de vakantie periodes nemen de vriendjes van Sesamstraat op maandagen even rust, maar rest van de week is het van 10:00 tot 17:00 dikke pret!

Iedere dag:
11:00u - 11:30u: Dansen met Elmo
13:00u - 13:30u: Ontmoet Elmo
14:00u - 16:00u: De knutselhoek. Wie maakt de mooiste Pino of Tommie?
14:30u - 15:00u: Dansen met Elmo
16:00u: Elmo uitzwaaien. Elmo moet op tijd weg om weer op tijd in de tv te zitten voor Sesamstraat op tv.


4. Kinderboekenmuseum - Prins Willem-Alexanderhof 5, 
2595 BE te Den Haag 
Prijs volwassenen: € 8,50 p.p.
Prijs peuter:           € 6,- (2 t/m 6 jaar)
Parkeren:               geen eigen parkeerterrein, wel parkeergarages in de buurt (betaald parkeren)
Binnen of buiten:    binnen
Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten. De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken

Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel ga je op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. En wie zit daar verstopt? Is dat Dikkie Dik....?
De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

De vaste tentoonstelling ABC met de dieren mee is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.


5. Nijntje museum - Agnietenstraat 2, 
3512 XB te Utrecht (gaat pas open vanaf 6 februari 2016)
Prijs volwassenen:  € 2,50 p.p. (vanaf 13 jaar en ouder)
Prijs peuter:            € 7,50 (2 t/m 12 jaar)
Parkeren:               beperkte, betaalde parkeergelegenheid
Binnen of buiten:    binnen
Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein.

Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.


6. Bioscoopfilm - Woezel en Pip: op zoek naar de Sloddervos! 
(in verschillende bioscopen) 
Draait vanaf:           20 januari 2016
Prijs volwassenen:  € 7,- p.p. 
Prijs peuter:            € 7,- 
Parkeren:               afhankelijk van de bioscoop
Binnen of buiten:    binnen
Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer. Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! is een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur.


7. Julianatoren - Amersfoortseweg 35, 7313 AC te Apeldoorn (weer geopend vanaf 19 maart 2016)
Prijs bezoekers vanaf 2 jaar: € 22,50 p.p. (€ 20,50 p.p. online)
Parkeren: € 8,50 (vanaf parkeerterrein 2 gaat er een gratis pendelbus naar het park)
Binnen of buiten: buiten
De Julianatoren biedt méér dan 60 te gekke attracties voor kinderen van 2 tot 12 jaar!

Ieder seizoen worden er verschillende shows gegeven.
De evenementenkalender voor seizoen 2016 staat boordevol te gekke evenementen. Jul en Julia’s verjaardag wordt echt één groot feest, ontmoet je favoriete sprookjesfiguren tijdens de AFAS Sprookjesweken en kom een klein beetje griezelen tijdens Halloween en bekijk de spraakmakende musical van Dolfje Weerwolfje. Stuk voor stuk zijn de evenementen té gek!

6 jaar geleden

Kijk eens op https://amsterdam.mokumevents.nl/ , hier staan ontzettend veel variërende uitjes op in Amsterdam.

7 jaar geleden

Apenheul ken ik nog wel van vroeger. Toen mijn zusje nog klein was (lees: zat nog in de kinderwagen) zijn we daar eens geweest. Een van die apen ging er toen met haar speen vandoor.. ;) Maar ik vraag me af of het verstandig is daar heen te gaan nu ik zo pril zwanger ben.. Maar het staat bij ons zeker in het wensenlijstje voor 'later'. Kabouterland, daar heb ik nog nooit van gehoord. Het is inderdaad eventjes te ver om zomaar heen te rijden.. Maar wellicht tijdens een vakantie inderdaad.. Bedankt voor jouw tips!

7 jaar geleden

Bedankt voor jouw reactie! Leuk om te lezen dat we veel dezelfde ideeën hebben.. Onze kleine kan voor een filmpje echt wel even zitten, maar 1 uurtje is toch wel echt max. Ik wil dan ook alleen naar de film, als er een pauze tussen zit. Anders is het voor onze kleine niet te doen. Verder gaan we in februari naar Bonte Avond in Sesamstraat. Deze voorstelling duurt ook wel even, dus ben benieuwd of onze kleine het aankan om zo lang stil te zitten. Als hij er eenmaal helemaal inzit, dan gaat het vaak wel. Afwachten maar.. ;)

7 jaar geleden

Het is redelijk buiten jullie omgeving maar ik zou 2 dingen aanraden als jullie in die omgeving komen. De apenheul in Apeldoorn, dat was echt heel leuk, ook voor kleine kinderen. Kabouterland in Eexlo. Het laatste ligt in Drenthe. Als je daar een keer in de omgeving op vakantie bent is het zo de moeite waard met kleine kinderen. Ze hebben daar ok kleine dieren in hun kleine dierentuin.