Terug
Blog header image

Blog 31: 1001 slapeloze nachten (TIPS zijn zéér welkom)

Sinds een paar weken slaapt onze kleine man echt heel slecht. En Papa & Mama dus ook.. :(

Gisteren om 19.15 uur was onze kleine man hangerig en moe, hij wreef al een tijdje in zijn oogjes. Tijd voor bedje, zou je denken? Mijn man ging met hem naar boven. Ik verwachtte hem al niet zo snel terug, aangezien (in)slapen momenteel een drama is! Ik bleef dus beneden wachten.
Om 20.10 uur was mijn man nog steeds niet terug. Ik besloot even boven te gaan kijken. Zodra ik zachtjes de deur naar de trap open deed, hoorde ik onze zoon enthousiast 'Mama' roepen. Op de achtergrond het gesnurk van mijn man. Eenmaal boven vond ik ze samen in ons bed: mijn man slapend en onze kleine rechtop en helemaal blij om mij te zien. 

Zo gaat het dus al een aantal weken. Ik kan het mijn man ook absoluut niet kwalijk nemen. Het is een echte uitputtingsslag om onze zoon in slaap te krijgen. We hebben de afgelopen weken verschillende opties geprobeerd:
1) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen, toedekken, welterusten wensen en meteen weglopen naar beneden.
2) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen en bij hem in de kamer blijven zitten (en negeren) - ruim 1 uur!
3) Hem voorlezen, in zijn eigen bed leggen en in onze kamer gaan zitten (en wachten tot hij slaapt) - weer ruim 1 uur!
4) Hem bij ons in bed nemen (dan slaapt hij vaak binnen 20 minuten)
5) Hem tot later op laten blijven.
6) Boos worden
7) Troosten & begrip tonen
8) Hem alleen naar bed brengen
9) Hem samen naar bed brengen
10) Hem overdag uitputten door met hem naar Monkey Town te gaan
11) Hem thuis houden en rustig aan doen.
12) Wel een middagdutje laten doen (ook een drama)
13) Geen middagdutje laten doen (drama 2.0)
14) Een middagdutje laten doen bij Opa en Oma (daar slaapt hij wel 3 uur lang zonder problemen; hoezo in de maling worden genomen?)

De ene keer werkt zo'n methode wel. De andere keer helemaal niet. Meestal eindigt het in hysterisch gehuil! Of onze man klimt zelf uit zijn ledikant. Uiteraard begrijpen wij dat we consequent moeten zijn. Dat zijn we over het algemeen ook zeker. Maar nu lijkt dus niets te helpen. 

Nu helpt het ook niet mee dat onze zoon de laatste weken last heeft van zijn laatste kiezen die doorkomen en inmiddels helemaal doodziek is. Hij is verkouden, hoest zich een ongeluk tot het punt van kokhalzen/spugen en voelt warm aan (morgen gaan we naar de huisarts). Ook de Sinter/Kerst/Verjaardag drukte heeft absoluut niet meegeholpen! Het zal vast een fase zijn.. Zoals er al zoveel fases zijn geweest (en nog zullen komen).. 

Maar toch, het zou erg fijn zijn om weer een nacht door te kunnen slapen. Gewoon in mijn eigen bed, met mijn man en dat ik niet constant in mijn buik of rug getrapt wordt door een zeer beweeglijk ventje. Ik ben al misselijk genoeg van mezelf.. Het tekort aan slaap en het gepor in mijn buik en rug helpen daarbij echt niet mee.. Ook niet in onze relatie trouwens.. 

Inmiddels hebben we een nieuw bed besteld voor onze zoon. De verwachte levertijd van dat bed is eind januari. Hopelijk slaapt hij in dit nieuwe bed een stuk beter (en anders hopelijk een stuk veiliger). 

Kortom, deze blog is dus een 'cry for help'.. Als er mama's zijn met een gouden tip: wij houden ons van harte aanbevolen!

Annemiek2
6 jaar geleden

Voorop gesteld dat wij niet zulke problemen hebben met slapen komt hier ons bed ritueel. Misschien zijn er dingen die jullie helpen. *Zo na het avond eten loopt zoonlief (2 1/2 jaar) vaak zelf naar de trap om naar boven te kruipen. Ongeacht de tijd verwacht hij dat papa samen met hem filmpje gaat kijken op de pc. (Als het nog te vroeg is moeten we hem beneden zien te houden) Als dit gebeurt is dan wordt het of douche tijd of bed tijd. (Hij gaat om de dag onder de douche). Daarna wordt het tijd voor zijn pyjama en tandjes poetsen. Daarna volgt een verhaaltje en daarna zingen we een paar liedjes. Soms stoeien we wat en heeft hij de grootste lol. Ook gebeurt het dat hij niet wil luisteren en als he te erg wordt stoppen we het verhaaltje en/of liedje en is het hup in bed. Zoonlief klimt er nog niet uit. We doen vaak een lampje aan op de overloop. In tijden van ernstige slaap tekort spreken we af wie er uitslaapt in het weekend of vakanties. Zo staat de een dan regelamatig om 6 uur 's morgens naast bed om zoonlief eten te geven en kan de ander bij tanken en dat wisseld vaak.* Ik weet niet of het mogelijk is om een matras naast het bed van jullie zoon te leggen en daar te gaan slapen? of het matras naast jullie bed te leggen en dat jullie zoon alleen daar mag slapen? Heel veel sterkte en ik hoop dat je binnenkort weer een keer een goede nacht kan maken of overdag een keer flink mag bijtanken. Deur goed dicht is wel mijn advies ;).

Anoniem
6 jaar geleden

Ik zou beginnen met eens kijken naar de mogelijkheden om je zoon een nachtje/weekendje te laten logeren bij opa en oma. Het doet wonderen om op die manier (een heel klein beetje) bij te komen. Met de nieuwe energie kun je een "nieuw" vast avondritueel introduceren evt met bijbehorende pictogrammenkaart. Bij ons is dat tussen 18.00u en 18.15u: - uitkleden - douchen - tandenpoetsen - pyjama aan - Sesamstraat op papa en mama's bed (met alledrie onze jongens 2-6-8) - verhaaltje voorlezen - knuffelen - diertjes kus geven - slokje water - toestoppen - muziekje aan - Tot morgen! En ja, soms kletst hij nog een tijdje, maar in principe gaan we er niet meer naar toe. Succes (en ja, het is makkelijker gezegd/geschreven dan gedaan!)

SwoosyQ
6 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Momenteel gaat het gelukkig een stuk beter! Hij bleek een dubbele oorontsteking te hebben. Dat zorgde er natuurlijk voor dat hij niet wilde gaan liggen. Nu heeft hij een week antibiotica achter de rug en gaat het slapen ook stukken beter. Hij wil nog steeds niet dat we ver weg gaan, maar als we even in onze eigen slaapkamer gaan zitten wanneer hij in zijn eigen bedje ligt, dan gaat hij nu meestal gewoon liggen. Ook hij kletst nog wel eens, maar het hysterische gehuil is over. Dat scheelt al veel. In de kerstvakantie heeft hij 's middags 3x een middagdutje bij mijn ouders gedaan (waar hij om een of andere reden wel meteen ging slapen), zodat wij ook even konden bijtanken. Daar ben ik mijn ouders heel dankbaar voor.. Bedankt voor jullie tips!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.