Terug
Blog header image

Betrapt, een eerste leugentje!

Vanaf welke leeftijd betrapte je jouw kind(eren) op het eerste leugentje? Waarover loog je kindje?

Mijn kind is natuurlijk de allerliefste, leukste en grappigste dreumes, zoals al onze kindjes! Maar de laatste tijd is ze ook ontzettend ondeugend. Soms is dat erg grappig, maar soms ook erg vermoeiend. Vooral wanneer mevrouwtje haar mama even flink aan het uittesten is.

Klimkabouter

Zo vind mijn klimkabouter het tegenwoordig fantastisch om overal zelf op te klimmen. Op de trap (met mama er achteraan uiteraard) “Lola doen”, zegt mevrouwtje dan heel wijs. Maar ook op alle stoelen, de bank en het liefs als het haar zou lukken ook nog op de salontafel. Wanneer ze dan toch op de bank klimt blijft ze niet lief zitten maar gaat ze staan, lopen of dansen. Ze weet heel goed dat ze dat niet mag en wanneer ik haar betrap na twee waarschuwingen zet ik haar in de hoek. Ondanks dat gaat ze toch keer op keer staan en wanneer ik haar daar op aanspreek komt die ondeugende glimlach weer tevoorschijn. Dit spelletje in nóg leuker dan verstoppertje spelen. Hihi!

Head First

Helaas gaat dat niet altijd zonder vallen of stoten. Al verschillende malen is mevrouwtje “head first” van de bank af gedonderd. Oops! Dan is het natuurlijk huilen geblazen. Ik troost haar, maar maak haar ook duidelijk dat mama haar al gewaarschuwd heeft dat ze niet op de bank mag staan. Eigen schuld.

Vaak aan het einde van de middag heeft ze soms echt zo’n “ik ga mama uitproberen” uurtje. Erg gezellig hoor, een dreumes die alles doet wat ze niet mag. En maar lachen…deugnietje! Ik geef gelukkig niet zomaar op en blijf haar aanspreken en in de hoek zetten, maar echt begrijpen wat “straf” is doet ze nog niet.

Lola’s eerste leugen

Zo was het afgelopen week ook weer feest. Mevrouwtje was weer in een “monster” bui en bleef maar op de bank klimmen en staan. Natuurlijk stuiterde ze er een keer vanaf. Boink! Later die avond zaten we met zijn drietjes aan tafel en vroegen we of ze op de bank had gestaan. Met een glimlach op haar gezicht zei ze “nee”! Kleine deugniet. Betrapt! Daarna verklapte ze wel meteen dat ze gepoept had, hihi. Gekke meid!

Blijkbaar “liegen” kinderen pas vanaf ongeveer 3 jaar oud. Lola is pas 19 maanden oud. Toch leek het op een echt leugentje. Ik maakte er een filmpje van. Bekijk het filmpje hier.

Hoe oud was jouw kind toen je hem of haar voor de eerste keer betrapte over een leugentje en waarover loog hij of zij? 

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Ik had het filmpje gezien. Wel schattig hoor, hihi. Elfa liet laatst een scheetje, toen ik vroeg: ooh Elfa liet jij een scheetje? Toen zei ze lachend: nee, papa! We lagen allemaal dubbel van het lachen. Het was meer een grapje dan een leugentje. Maar slim vond ik het wel.

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik heb het afgelopen zomer gehad. Het was net als jij zei niet echt een leugentje want Andreas zag het toch echt anders. Het ging om een natte broek. Dat had de gieter gedaan maar niet Andreas. Ik vroeg hem nog heb jij je broek nat gemaakt. Hij zei nee. Ik vroeg toen dus doodleuk of de gieter het had gedaan en toen zei hij dus ja. Dus een leugentje? ja en toch nee.

Janskenl
6 jaar geleden

super slim! hihi en erg grappig!

Janskenl
6 jaar geleden

hihi...inderdaad...wat schattig en wijs! Lief :-)

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat een schattige deugniet ;) Ons mannetje praat nog niet, dus kan ook nog niet echt liegen, maar acteren kan die zeker! We zien soms dat hij zijn best aan het doen is om te proberen te huilen en als we hem dan afleiden lacht ie ineens weer heel snel. Als ik het zo typ lijkt het vrij logisch, maar als je het ziet lijkt het echt of hij de boel voor de gek houd :)

Janskenl
6 jaar geleden

hihihi...ook zo'n deugnietje! Wat hebben we toch leuke kindjes! hihi

JufFeline
6 jaar geleden

Haha zo herkenbaar... overal op klimmen, totaal niet onder de indruk van straf en het juist super grappig vinden, maar stiekem echt wel door hebben dat het niet de bedoeling is. :)

Janskenl
6 jaar geleden

nou, echt he...kleine deugnietjes!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier ook zo'n boefje! Onze dame van 21 maanden zat al te eten in dr stoel en wij waren in de keuken om ins eten op te scheppen. Toen wij terugkwamen lag eten incl. Vork en bordje op de grond. Ik vroeg aan haar: Wie heeft dit gedaan? Jollie daan mamma, kreeg ik als antwoord. (Jollie=Nollie 1 van onze katten) maar die zaten op hun kamer , dus dat is best wel knap ;-)

Janskenl
6 jaar geleden

hahaha...super grappig! Kleine boef!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl