Snap

Begint die ellende nu al?!

Mijn zoontje zit in groep 1. Voor de vakantie mocht hij al een poosje wennen bij een andere juf, maar nu is het echter en gaat hij vrijwel elk dagdeel dat er school is. Hij heeft een lieve juf en ging aanvankelijk met plezier naar school. Maar het is niet altijd rozegeur en maneschijn...

Mijn zoontje zit in groep 1. Voor de vakantie mocht hij al een poosje wennen bij een andere juf, maar nu is het echter en gaat hij vrijwel elk dagdeel dat er school is. Hij heeft een lieve juf en ging aanvankelijk met plezier naar school. Maar het is niet altijd rozegeur en maneschijn... De instroomgroep is opgedeeld in twee groepen 1 en wat was ik blij dat sommige jongetjes nu niet meer bij mijn zoon in de klas zaten. Het boterde niet echt, zachtjes gezegd. Maar om te denken dat je er nu vanaf bent is iets te kort door de bocht. De groepen 1 spelen meestal tegelijk buiten. Bijna elke dag komt mijn zoontje nu thuis met verhalen over jongens die hem duwen, laten vallen, achter hem aan zitten (op een niet prettige manier) en ik realiseer me dat hij in zijn uppie nooit opgewassen is tegen (in dit geval 3 van) die jongens. Nu is mijn zoontje geen enorme bink, soms een beetje schuchter, maar wel hardstikke vrolijk en lief (door zijn opstelling een heel fijn speelkameraadje, zoals ik het zie) en begint mijn moedergevoel op volle toeren te draaien als ik hoor hoe andere kinderen hem bejegenen. Juf erkent het probleem. Ik zie een schone taak voor mij als moeder weggelegd om mijn zoontje te helpen steviger in zijn schoenen te staan. In een dorp verderop wordt al basis-judo gegeven voor kleuters, ik ben aan het informeren. Anderzijds vind ik dat er op school echt goed opgelet moet worden. Even geen koffie leuten op een bankje juffen: actie! Ik wil niet elke week een kapotte broek hoeven repareren (is al gebeurd) en horen dat mijn zoontje bang is en door een paar medekleuters in een hoekje tegen het hek wordt geduwd. Zijn verhalen blijken achteraf vaak behoorlijk accuraat te zijn. Als ik erover nadenk en die bewuste kinderen zie rondlopen dan begint mijn bloed te koken! En dan heb je het over groep 1 nota bene! Pesten... begint die ellende nu al?!

9 jaar geleden

Hier heb ik een zoon van bijna 4 die gaat naar school om te wennen. Ik zeg altijd van te voren tegen hem.Lief zijn op school en wat doe je als iemand je slaat of pest? Dan zegt hij naar de juffrouw gaan. Ik zeg dan goed zo want terug slaan of pesten is niet goed dan krijg je zelf straf. Elke dag blijven zeggen. Als hij uit school komt komt hij vrolijk naar me toe.Maar vertelt mij wel dat bijv iemand niet met hem wil spelen. Dan zeg ik misschien was je niet lief tegen diegene of je viel lastig...elke keer begreep hij. Gelukkig komt hij wel vrolijk uit school. Ben strax benieuwd hoe t hele dag gaat. Gewoon met je kind blijven praten en stimmuleren.

9 jaar geleden

Wat goed dat jullie voor judo kiezen om je zoontje weerbaarder te maken. Alhoewel je misschien het gevoel hebt dat je alles zelf moet oplossen en dat het niet alleen het probleem van je zoon is, terwijl die er nu wat aan gaat werken. ik hoop dat hij er erg veel plezier in gaat krijgen, dan werkt het mogelijk naar twee kanten! Ik zou ook infomeren of school iets biedt voor kinderen die minder weerbaar zijn. Misschien een training of therapie? Vraag het eens aan de IB'er. Ook zouden de juffen er echt iets mee moeten! Opletten op het plein, kringgesprekjes, boeken voorlezen en bespreken over pesten...etc. Ik hoop dat ze de koffie een keertje laten staan... Succes!

9 jaar geleden

kwam net deze tegen: https://www.kivaschool.nl/kiva-programma

9 jaar geleden

Ja absoluut. Hij gaat steeds beter in zijn vel zitten. Hij laat zich veel minder op zijn kop zitten. Zijn keuze in vriendjes is nu ook anders. Zodra kinderen hem proberen de baas te zijn of hem voor van alles uitmaken dan speelt hij gewoon met iemand anders. Dus wij merken echt heel veel verschil.