Snap

Basisschool kiezen

Waar letten jullie op bij het kiezen van een basisschool?

Volgend jaar Juni word ze alweer 4 jaar, wat gaat de tijd hard! Nu gaat ze nog heerlijk 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal, maar binnenkort toch hele dagen naar de kleuter/peuterklasjes. Soms merk ik wel dat ze er aan toe is vaker naar school te gaan en lekker tussen de kindjes te zijn en te spelen, ze is erg leergierig en verveeld zich soms. Ik probeer haar zoveel mogelijk te vermaken en nieuwe dingen te laten zien en leren maarja af en toe moet ze dat toch zelf doen.

Het is vroeg maar mij werd verteld toch al vroeg de scholen te gaan bezoeken en haar inschrijven. Dus ik ga volgende week afspraken maken bij een aantal scholen in de buurt. Een paar scholen in de buurt zitten in mijn hoofd, vele heb ik al afgeschreven omdat mijn zus lerares is en op vele scholen heeft lesgegeven en mij dus goed kan vertellen welke scholen goed en niet goed zijn, gelukkig anders had ik een beetje veel keus gehad!

Mijn vraag aan jullie, waar letten jullie op? Of gaan jullie op je gevoel al? Continue-rooster of gewoon s'morgens en s'middags? En in het begin mogen ze toch alleen ochtend als het teveel is? Of is dat ook op elke school weer anders? Hoe hebben jullie het besloten? Kiezen jullie vaak de dichtstbijzijnde of letten jullie daar niet op? Want op een gegeven moment moeten ze toch alleen lopend naar school, maar bij sommige zal dit niet mogelijk zijn.

10 jaar geleden

Ga vooral de open dagen af. Kijk goed naar de kindjes in de klas, en let op hoe groot de groepen zijn. Ga na hoeveel ervaring de leerkrachten hebben, bestaat de school meerendeels uit "oude rotten" of word het gerund door leerkrachten die niet zo lang geleden zelf nog in de klas zaten? Wij hebben ook gekeken naar de schooltijden. De ene school heeft een continu-rooster, daar blijven de kinderen de hele dag op school ( 8.30-14.30 ) of is er een middagpauze thuis? Dan ben je dus 4 x per dag heen en weer aan het racen. Wij hebben voor het continu-rooster gekozen. Is veel rustiger en kost niets, in vergelijking met overblijven dan. Blijft een moeilijke keuze dus vraag vooral heel veel aan je omgeving, ervaringen zijn toch het beste middel om erachter te komen of het een school is die jullie zoeken. Vergeet niet dat je toch echt 8 jaar vertoefd als ouder op een basisschool! Succes.

10 jaar geleden

Www.dekleinekapitein.net

10 jaar geleden

Nooit van gehoord van dat nieuwe onderwijs, ga het snel googlen!

10 jaar geleden

Dankjulliewel voor de tips!