Snap

Back To school! En de emoties die ermee gepaard gaan.

Wat was dit heftig.... En dan heb ik het nog niet eens over de taken die er naast nog zijn gehad.....

Wat waren dit heftige eerste 2 weken zeg…. Het is nu zaterdag en ik zie nu al weer op tegen maandag. Hoe blij de kinderen ook waren dat ze naar school gingen zo heftig en uit balans kwamen ze terug uit school. Natuurlijk waren ze blij hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien en ze konden niet stoppen met vertellen over hun dagen op school.

Met zijn alle naar school hoe dan?In de avond maak ik alles al klaar voor de volgende dag scheelt echt super veel stress voor mij en al helemaal als ik ook nog iemand moet douchen.

De jongens kleden zichzelf aan gelukkig (niet matchende outfits maar oké ze zijn aangekleed, de eerste dag heb ik kleren uitgezocht😎) scheelt 2 kinderen die ik moet aan kleden.Yasin en Ilayda die verzorg ik helemaal voor we vertrekken Ilayda krijgt ook meteen haar jas aan kan ze meteen in de maxi cosi als we met de auto gaan of in de draagzak als we met de fiets gaan.

Dan eet iedereen Yasin krijgt fruit(eet later met mij samen en Ilayda een boterham) en de jongens eten een boterham na het eten is het nog even tanden poetsen, terwijl hun zich klaar maken geef ik Ilayda nog één voeding en dan is het al tijd om te gaan. Met de fiets klimmen ze allemaal zelf in de bakfiets dan is het alleen nog even Yasin vast maken en we kunnen gaan.

Met de auto is meer gesjouw en dan heb ik nog het probleem van een loslopende Yasin (die gaat alle kanten op behalve de kant die ik wil).

Mijn voorkeur gaat dus uit naar de fiets (dan heb ik iedereen in bedwang😂).

Uit balans….Wat was het intens voor ze de prikkels, de informatie, de verwachtingen de lange dagen op school.Wanneer ik ze dan weer ging ophalen begonnen ze te vertellen overenthousiast en lekker door elkaar heen praten met volume steeds een standje hoger omdat ze allebei boven elkaar uit willen komen. Na dit moment vraag ik het nog een keer opnieuw per persoon en of ze dan alsjeblieft omstebeurt willen vertellen want op het moment dat ze lekker aan het razen zijn kom ik er niet tussen🤷‍♀️ .

Thuis waren ze opeens niet meer zindelijk in de nacht, Salih had meer natte nachten dan Ibrahim dit was echt een grote frustratie voor beide.(ik baalde ook enorm van de 5 dagen school 4x een nat bed niet echt een fijne start van de dag, op instagram een stuk over geschreven).Maar goed even douchen alles in de was en we gaan er weer door.

(hebben jullie kindjes hier ook last van gehad?)

Hoe ze omgaan met hun emoties/prikkels…….Thuis uitte dit zich in Ibrahim die zich vooral terug trok om alles te verwerken en tot rust te komen en later dan weer een beetje back to basic was om mee te doen met de rest.Salih O, die Salih die werd er helemaal hyper van die ging elke dag als een stuiterbal door het huis.Hem moest ik echt tot een halt roepen want de kleintjes werden er ook helemaal hyper van(een stuiterbal is genoeg voor mij).Heel veel keren heb ik Salih in bed gelegd om even in een prikkelarme omgeving tot zichzelf te komen en bijna elke keer viel hij in slaap en was hij daarna weer helemaal gezellig.

Ieder één eigen klas……Ibrahim en Salih zitten allebei in andere klassen en ik vind dat echt jammer maar dat is nu eenmaal het schoolbeleid dat elk kind zijn eigen ontwikkeling door moet lopen op school en niet achter elkaar moeten schuilen. Ik vond het vroeger op de basisschool leuk als er broertjes of zusjes in dezelfde klas zaten had je meteen meer vriendjes ;).

Een voordeel is wel de klassen liggen naast elkaar (fijn voor raam zwaaien) en de grote lunchpauze hebben ze samen dan zien ze elkaar daar ook nog even…. Alhoewel ik niet echt het idee heb dat ze samen spelen maar oké de aanwezigheid van de gebroeders is er .🐱‍🏍

Niet mee naar binnen kunnen…….Dit vind ik tot nu toe wel echt het aller-vervelendste tot nu toe niet mee naar binnen kunnen om hun naar hun klas te brengen en samen hun jas op te hangen (heb graag controle over waar alle spullen zijn) en samen op hun plekje te zitten om nog te knuffelen en kusjes te geven.

Ibrahim voelt zich al te groot voor die dingen al merk ik dat hij nu Salih daar wel behoefte aan heeft ook nog elke keer even terug loopt naar het hek waar ik sta om een extra knuffel en kus te krijgen.

Om 08:20 moeten ze verzamelen in hun vakje(elke groep 1-2 heeft een eigen rechthoek, er zijn 6 groepen 1-2 in totaal ) bij het hek en om 08:30 gaan ze twee aan twee met de Juf naar binnen. En daar sta ik dan te zwaaien en zwaaien en te wachten tot ze door de deur naar binnen zijn dan wacht ik nog even en loop ik door naar het raam van de klas om vervolgens daar ook nog te gaan zwaaien(loslaten blijft echt een dingetje). Meestal word ik weggewuifd door Ibrahim en Salih zwaait heel voorzichtig even en trekt zich dan terug in een verlegen houding en dan weet ik oké moeders het is genoeg geweest naar huis. Ben jij ook zo een zwaaiende moeder?

Wil je nou meer van ons zien en horen volg me dan op Instagram en neem een kijkje in ons leven.

Nu ben ik heel benieuwd hoe jullie de eerste week(en) school hebben ervaren, misschien heb je nog tips voor mij? En vertel me vooral hoe het bij jullie is gegaan…….