Blog header image

Avond drama avond eten

avond eten een drama en gevecht, wat wil hij nu wel eten ik weet het niet meer?!

hoi hoi,

Wat een drama hier met avond eten niks wil die eten of proeven van pasta tot boerenkool niets is goed voor mijn zoon van 4,5 jaar pffff.

Elke avond weer een drama aan tafel en geknoei met ze bord.

Hoe pakken jullie dit aan?

Mijn zoon heeft het brood dieet uitgevonden dat is wat hij wil in de avond en dan s nachts en om 6 uur wakker worden van de honger, hoe krijg ik hem over dat hij ze warme eten op eet en gewoon met een gevuld buikje gaat slapen en hopelijk ook door slaapt en langer slaapt.

Help!

Het enige wat hij goed eet is patat nu hebben we een beloning voor hem bedacht bij goed eten op vrijdag eten wij zaterdag patat hoppa poot stijf boos stomme mama en papa is ook niet meer leuk dan maar geen patat.

We eten al elke avond aan de eettafel zonder tv aan zodat het rust is maar ook dit werpt geen vruchten af.

Ook helpt hij mij vaak mee met de voorbereidingen maar helaas....

Tot snel groetjes

7 jaar geleden

Ik denk dat de beloning tot de dag er na gewoon te lang duurt. het is zo ver weg dat ze de beloning niet zien. Verder ben ik met mijn net 3 jaar oude dochter nu zo ver dat ze moet proeven. Toen ze ongeveer 2 was ben ik hier mee begonnen en inmiddels weet ze dat ze moet proeven. Het moet niet op. Heel soms eet ze dan toch iets waarvan ze eerst zei dat lust ik niet. Verder is mijn dochter ook dol op friet. 1 keer in de week uit de frituur en 1 keer in de week uit de oven. Uit de oven snij ik ze zelf. ik doe 1 a 2 el olie in een bak met een portie frietjes kruiden/zout en nog wat theelepels paprika poeder. De friet er bij in en mengen maar. Ik schil de aardappels niet en was ze alleen grondig en na het snijden was ik ze niet nog een keer. Dit op een bakplaat met bakpapier en dat 30 minuten tot 1 uur in de oven op 200 of 220 graden. Ligt er net aan hoe donker ik ze wil. Als groente doe ik er dan vaak wortels of bietjes bij ook gesneden in frietjes vorm. Hier gaat het bord dan altijd leeg! (ze moet dan trouwens wel na elk frietje een groente frietje eten. Dit werkt enorm goed voor ons). En de laatste tip leg het naast je neer.. Hoe machteloos je je soms ook voelt.

7 jaar geleden

heb je al eens groente paté gemaakt voor op brood? Hier werkt het een beetje, zoonlief is 2 1/2. heel veel succes ermee.

7 jaar geleden

Niks anders geven. Dus ook geen brood. Geen toetje Dag erna ook geen tussendoortjes. Desnoots alles droog aanbieden ipv geprakt of gestampt. Aardappels in frietvorm snijden en gewoon koken. Hier is de afspraak, je moet proeven, het hoeft niet op. Nu bepaal ik wat er opgegeten moet worden. Desnoots zitten ze anderhalf uur aan tafel. Of ik zet de eierwekker, daarna niet klaar is tandenpoetsen en naar boven. Geen tv, geen ipad, en de dag erna geen koek f snoepwerk. Nu werkt dat sintjournaal goed mee, want als het bors niet leeg is mogen ze niet van tafel dus kunnen ze het niet zien. Tot nu toe werkt het. Ook weleens van frusstratie alles van het bord zo de clico ingegooid, met de mededeling dan eet je maar niet. Maar het komt uiteindelijk allemaal goed. Ik was vroeger zelf ook zo. Als ze hier 3 dagen heel slecht eten maak ik iets eat er altijd wel ingaat. Spagetti of lasagna ofzo.

7 jaar geleden

Mij. Peuter van bijna 3 eet al vanaf 18 maanden slecht en doet nu aan het cracotte dieet eet en proeft ook niks ik krijg nu hulp van een opvoedkundige van de ggd en we overwegen zelfs een dieetist