Terug
Blog header image

Als je peuter niet wil eten

Eten kan een gevecht zijn met een peuter in huis. Hoe krijg jij je peuter aan het eten en hoeveel eet hij/zij?
Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Hier een kleine, dunne peuter. Net als haar ouders (dus logisch) en eet, tot nu toe als een bootwerker. Maar de "ik ben twee en ik zeg nee" -fase hebben we nog niet bereikt, zodra die is aangeland houd ik mijn hart vast.

mamablogster
6 jaar geleden

Ik moet eerlijk toegeven ik ben moeiteloos door de ik ben 2 en ik zeg nee fase heen gewandeld. Ze heeft altijd op de onderste lijn van het cb gebungeld. Die dat alleen maar logisch vonden. Wat onze dochter eet dan wel ongelooflijk veel, maar beweegt voor tijdens en na het eten ook ongelooflijk veel. Die verbrand het bijna letterlijk terwijl ze eet. Als baby al toen ze flesvoeding kreeg, kreeg ze veel meer als dat officieel bij een new born mocht. En ook toen ze ouder werd krijgt ze meer als eigenlijk op haar leeftijd mocht. Desalniettemin is ze nu met ruim 3.5 perfect op gewicht en valt ze prima in de groeicurve. Het enige wat ik er niet in krijg is aardappels. Succes met je meissie en ik denk dat het wel goed komt

Lindsy83
6 jaar geleden

Nog geen ervaring mee. Ik moet nu juist eerst op gaan letten dat onze dreumes niet te veel naar de bovenste lijn gaat trekken, dus ben benieuwd hoe dat straks word... Ik vraag me soms wel eens af of onze ouders hier vroeger net zo veel mee bezig waren als wij nu...

rebo1982
6 jaar geleden

Als ik jouw blogs zo lees heb je een temperamentvolle dame, dus berg je maar ;) Wij zijn trouwens ook allebei slank, maar ook lang en zij is vooral ook klein. Mogelijk heeft de lengte van oma (1.56) een generatie overgeslagen :)

rebo1982
6 jaar geleden

goeie vraag! Geen idee. Wat ik wel weet is dat mijn moeder vroeger ergens heen is gestuurd omdat ze te mager was en dat mijn zusje ook altijd dun was en nog steeds baalt van al het commentaar wat ze daarop kreeg! Dat gewicht... het blijft altijd een dingetje lijkt wel!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ik geloof dat ik geluk heb op dit punt hoewel het avondeten hier regelamtig tegen heug en meug gegeten word. Andreas eet graag met zijn handjes. Niet alleen zijn brood en fruit maar ook zijn warme maaltijd. Nu de laatste paar dagen wordt er wat beter gegeten maar er zijn tijden dat het brood niet aan te slepen is en de warme maaltijd onaangeroerd weg gaat. Ik varieer zoveelmogelijk in broodbeleg. Dat is vaak jam, pindakaas, zonnebloempasta en kaas. Ik stel wel grenzen aan hoeveel brood hij mag eten anders eet hij 's avonds heel slecht. Mandarijn is zeer smaakvol en gaat er goed in. Het liefst zelf gepeld (met een klein beginnetje van ma doe) Banaan heb ik in het begin veel op brood gesmeerd. Nu eet hij het zelf en ook hier zelf doen. Ik maak een begin met de banaan en Andreas maakt de banaan verder open. Wat het warme eten beterft, ik kok vaak pasta, dat vind hij lekker. Ook gebruik ik veel yoghurt wat de boel ook lekker maakt. Zoveel mogelijk maar niet te veel verschillende groentes. (bijvoorbeeld dopertjes en wortels en ui) Veel vlees maak ik al kleiner voor het de pan in gaat. Thempe vindt Andreas ook erg lekker net als vis. Ik geef geen aandacht meer als hij niet wil eten wel zoek ik de stukjes uit zijn bordje waarvan ik weet dat hij het lekker vindt. Wij gebruiken veel volle producten zoals volle melk en volle yohurt. We hebben ook een hele tijd roomboter gebruikt. Dat is zo'n beetje hoe het hier gaat.... Succes met het eet festijn ;).

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
31 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.