Snap

Als het kriebelt, moet je sporten!

Opgepast voor de Mexicaanse griep!

Een aantal krantenkoppen hebben het al aangekondigd: de Mexicaanse griep is terug in Nederland! In ieder geval is de winter een periode waarin vele mensen ziek worden, omdat het immuunsysteem aangetast wordt. Het is dus heel belangrijk om je immuunsysteem, de verdediging van je lichaam, te versterken door veel te rusten, gezond te eten, niet al teveel alcohol te consumeren en in geval van zwaarlijvigheid, dit probleem effectief aan te pakken.

In de laatste jaren is obesitas bij kinderen in de westerse wereld een groeiend welvaartsprobleem geworden, waarvoor uiteraard een strenge aanpak broodnodig is. De verantwoordelijkheid voor dit fenomeen ligt echter hoofdzakelijk bij de ouders, omdat zij mee kunnen bepalen wat de kinderen eten en er ook kunnen voor zorgen dat de kinderen wat vaker buiten spelen dan achter die computer te hangen.

Vele ouders willen echter geen bemoeienis van de overheid zoals bv. het "Masterplan tegen overgewicht kinderen”, maar vinden wél dat de overheid kan zorgen voor voldoende en betaalbare sportvoorzieningen. Ook in de basis- en middelbare scholen zouden er meer uren voor schoolgymnastiek ingepland en minder ongezonde snacks in de kantine verkocht kunnen worden. Maar als het puntje bij paaltje komt, ligt de verantwoordelijkheid nog het meeste bij de ouders om hun kinderen aan te sporen om te sporten en gezonder te eten.

Als het kriebelt, moet je sporten!

Door veel te sporten krik je niet alleen je immuunsysteem op, maar ontwikkel je een barrière tegen een heleboel ongewilde kwaaltjes. Waar kun je beter sporten dan in de frisse en gezonde buitenlucht? Het uitoefenen van outdoor sport gaat vaak naast ontspanning ook met een ware natuurbelevenis gepaard. Deze sport houdt echter ook soms grote risico´s in, maar met de nodige uitrustig, zoals één van de nieuwste outdoor jassen of outdoor schoenen ben je alvast goed voorbereid op een dagje wandelen, fietsen of paardrijden! Andere soorten van deze nog relatief jonge sporttak zijn o.a. klimmen, zeilen, rafting, roeien of skiën. Uit deze liefde voor sport en natuur is ecotoerisme ontstaan, d.w.z. een natuurvriendelijke en milieubewuste vorm van toerisme. Leve de natuur! Kijk hier voor meer outdoor kleding.

10 jaar geleden

Ik vind dat ook dat als kinderen overgewicht hebben het de schuld is van de ouders want zij moeten het kind voor een sport inschrijven en zij kopen de boodschappen

10 jaar geleden

Ik sport zelf ook liever buiten dan binnen, want je haalt toch een frisse neus en het is veel gezonder.

10 jaar geleden

Outdoor sporten is hartstikke leuk! Ik doe het al 7jaar

10 jaar geleden

Ik zie ook seteds meer dat jonge kinderen dik worden en het komt vaak door de ouders zelf omdat zij zoveel op het bord van het kind scheppen denkt een kind dat hij dat hele bord leeg moet eten.