Snap

Als de uitslag van de hielprik niet goed is. . (deel 6)

Ik ga iets delen hier wat bijna niemand weet. .mijn post traumatische stress stoornis komt keihard terug nadat bekend word dat Dani ziek is

Weinig mensen in mijn omgeving weten dit. .maar ik heb in 2000 een post traumatisch stress syndroom opgelopen door mijn werk.  Ik heb in die tijd echt diep in de put gezeten..was er niet best aan toe.  De spreekwoordelijk nul lijn heb ik geraakt. .na de diagnose en een lange tijd therapie heb ik mijn leven weer opgepakt en is in 2002 mijn oudste geboren.  

Ik heb altijd wel wat klachten gehouden. .maar kon redelijk normaal functioneren...

Tot 2013..als Dani word geboren en we het slechte nieuws krijgen over zijn ziekte.  Nadat het allemaal wat rustiger word. .merk ik dat ik klachten krijg.  Slecht slapen. .over geprikkeld en vooral over alert. .alarmfase 1 noem ik het altijd.  Als mijn verlof afloopt en ik weer aan het werk moet slaat de paniek toe.  Ik bezoek de huisarts die me door verwijst naar een psycholoog. .en daar komt wederom de diagnose ptss. 

Dan vallen alle kwartjes..

Nu heb ik minder behandeling nodig mede omdat er nu zoiets als emdr therapie bestaat. Na 4 sessies zit het erop.  Het blijkt dat er in 2000 een chronische ptss is vast gesteld. .

Dat betekend dat bij mij bepaalde klachten nooit meer weg zullen gaan.  Ik moet hiermee leren leven. .en dat gaat momenteel heel erg goed.  

Ik heb dit nooit breed gedeeld in mijn directe omgeving.  Een paar mensen weten het. .maar begrijpen het ook niet goed.  Dat is prima. .luisteren is soms ook voldoende

7 jaar geleden

Dankjewel voor de tip. .ga eens kijken!

7 jaar geleden

Op www.bosrtv.nl is een film te zien met de titel `Free the mind` van de wetenschapper Richard Davidson. Zoek in tv archief 2013 zondag 1 september. Hierin begeleidt Davidson veteranen met PTSS. Ik weet niet of je al mediteert of ademhalingsoefeningen doet, ik weet wel dat ze effectief zijn. Tijdens dit soort oefeningen gaan je hersenen werken met lagere golflengtes en is het mogelijk om gedragspatronen te transformeren.

7 jaar geleden

Het is ook absoluut niet zo dat ik me er voor schaam hoor..maar ben ook niet het type dat veel "klaagt" over zichzelf. Niet klagen maar dragen zei ik altijd. En inderdaad hoeven mensen het niet te snappen. .maar luisteren en niet oordelen is heel fijn!

7 jaar geleden

Dat is heel lastig, gelukkig herken je de singalen en durf je aan de bel te trekken. Ik vind het ook knap dat jij het ook durft te delen hier. Het is (net als met heel veel dingen) belangrijker dat mensen echt luisteren en vragen durven te stellen dan dat er niks over gezegd wordt of zomaar iets eengenomen wordt. Ik leg met mijn aandoening liever iets meerdere keren uit aan iemand dan dat ze zomaar iets invullen. Heel veel sterkte met .... alles eigenlijk. Maar ook heel veel geluk, plezier en geniet momenten.