Terug
Blog header image

Alarm! Knuffel-egel vermist!

Op zondagavond ontdekken we dat Sprokkel weg is. Niks aan de hand denken we. Hij ligt in papa's auto. Dat blijkt niet zo te zijn. Alarm dus!

Winkelwagentje

“Waar is Sprokkel?” vraag ik als Dunya op zondagavond naar bed gaat. Ze heeft de knuffel-egel meegenomen naar papa en Fawad die middag, maar hij is niet thuis gekomen. “In de auto?” vraag ik haar. “Oeps, ja!” lacht ze. Maar als ik navraag doe blijkt Sprokkel niet in de auto te liggen en vertelt haar vader dat haar egel waarschijnlijk in de supermarkt in Diemen is achtergebleven. “Neee” roep ik via de Whats App. “Dat is een drama!” De volgende ochtend zitten we aan het ontbijt en doet Dunya een greep naar mijn telefoon. Ik gris hem snel weg. “Maar ik wil kijken wat papa heeft geantwoord!” zegt ze. Ik zucht. “Ik heb slecht nieuws over Sprokkel. Waar heb je hem voor het laatst gezien?” Ze denkt goed na. “Papa zegt in de supermarkt” zeg ik dan. Ze fronst en schrikt dan. Even hoop ik nog dat het niet klopt, maar ineens weet ze het weer. “Hij lag in het winkelwagentje!” huilt ze. Ik heb het telefoonnummer van de Jumbo in Diemen Zuid al opgezocht en bel om klokslag acht uur.

Winnie the Pooh

“Ik sta nu bij de winkelwagens” zegt de aardige medewerker. “Maar er ligt hier geen knuffel. Ik zal nog even bij de balie vragen.....” Ook daar is niks gevonden. Ik schud mijn hoofd naar Dunya en ze rent huilend naar de slaapkamer. “Ik zie Sprokkel nooit meer terug! Maar als hij terugkomt ga ik hem duizend knuffels geven en mag hij vijf nachtjes bij mij slapen en op de neus van Winnie the Pooh drukken!” snikt ze verdrietig. Als ik met haar meeloop naar de klas heeft ze weer tranen in haar ogen. “Kom op, niet huilen nu!” fluister ik. Het helpt, maar ik heb er een slecht gevoel over. Ik ben ook doodmoe, want ik heb de hele nacht wakker gelegen omdat ik wist wat er voor drama zou volgen.

Facebook

Zuchtend kruip ik weer achter de computer. Ik schrijf een Facebookbericht dat Sprokkel vermist wordt. Of iemand hem heeft gevonden en of zoveel mogelijk mensen het bericht willen delen. Niet geschoten is altijd mis. Dan gaat mijn mobiel. Ik zie in een oogopslag dat dit het nummer is dat ik net gebeld heb. Ik neem snel op. Dat kan niet anders dan..... “Goedemorgen, u belde vanmorgen over de verloren egel....” zegt de jongeman die eerst zijn mega-lange-naam noemt. “Ja” zeg ik met ingehouden adem. “Die is gevonden!” zegt hij. “Echt waar? Oh wat geweldig! Ik heb mijn dochtertje huilend op school achtergelaten!” zeg ik. “Oh dat vind ik zielig” antwoordt hij. “Maar wat zal ze blij zijn dat ie weer terecht is. Ik zorg dat ie wordt opgehaald want ik woon een beetje ver weg!” De medewerker lacht. “Er is maar één egel. Dat komt dus wel goed!”

Gymtas

Ik moet naar een afspraak, maar op de terugweg fiets ik even langs Dunya’s school. Ik kom haar klas tegen op de gang. Ze zijn onderweg naar gym, maar Dunya heeft weer geen gymspullen bij zich, want de les is wederom naar de ochtend verplaatst. Ik pak haar arm en zeg snel: “Sprokkel is gevonden!” Terwijl ik met de juf overleg of ik haar gymtas moet halen, trekt Dunya nu opgewonden aan mijn arm. “Waar is ie? Waar is ie?” roept ze door me heen. “In de winkel” antwoord ik en kijk de juf nog eens vragend aan. Moet ik wel heen en weer of niet? Ze aarzelt en Dunya ook. Ik benadruk nogmaals dat ik het niet erg vind. Dan knikt Dunya. “Wel opschieten. Ze zitten in die grote tas!” roept ze. Dat is een handige reminder, want als ik thuis ben zoek ik gestrest in de droger en tussen de gevouwen was. O ja, de sporttas natuurlijk. O ja dat zei Dunya natuurlijk toen ik wegging.

Speciaal Onderwijs

Sprokkel wordt opgehaald door een vriend van papa die in Diemen woont. Het lukt haar vader niet om hem met de auto op te halen en bij ons terug te brengen en ik vind een week wachten geen optie. Dus ik stap de volgende ochtend op de fiets. Er borrelt iets. Ik fiets weer de vertrouwde route en als ik Sprokkel in ontvangst heb genomen, fiets ik door naar Diemen Centrum. Nog even snel een selfie met Sprokkel op Facebook zetten. Ik kom aan bij de Nieuwe Kring. Nog een selfie en naar binnen. “Ik bekeek net je Sprokkelselfie” zegt een oud collega van de administratie verbaasd. Ik maak een rondje door de school om wat mensen gedag te zeggen. Ze kennen me nog. Wat leuk. Ik kan niet lang blijven en dat is ook goed, want wat was het een leuke tijd hier en wat vind ik het nog steeds jammer dat ik niet kon blijven. De kinderen die ik heb begeleid zijn naar het Speciaal Onderwijs gegaan. Ik weet ook niet of ze me nog herkend zouden hebben. Het is goed zo, maar wie weet bellen ze ooit voor de derde keer omdat ze me nodig hebben.

Winterslaap

Op de fiets terug zit Sprokkel in mijn tas. Hij kijkt over de rand, maar wordt toch al snel moe. Ik adviseer hem om in mijn tas te kruipen en een kleine winterslaap te houden. Het is wel een eindje fietsen, dus hij kan nu uitrusten voordat Dunya hem weer begroet. Ze komt een beetje boos de school uit, nog steeds geen idee waarom. “Kijk eens goed!” adviseer ik haar. Dan ziet ze Sprokkel en met één beweging is hij uit de tas. Ze knuffelt hem en laat hem niet meer los. Op de fiets mag hij in haar krat zitten en ’s middags mag hij mee om haar klas te zien. Ik leg snel uit aan de juf welk verhaal erbij hoort en dan zegt ze dat hij vanmiddag in de klas mag blijven, maar dat ze nu wel aan het werk gaan. Ik ga er snel vandoor, maar draai me bij de deur nog een keer om. “Je gaat toch niet naar buiten met de klas vanmiddag?” vraag ik aan de juf. Ze schudt lachend nee. “Het drama met het varkentje mag zich niet herhalen!” zeg ik nadrukkelijk. Ik vind het maar niks en hoop alleen maar heel erg dat Sprokkel en Dunya samen thuis komen vanmiddag! Maar dat zal wel loslopen.

Kwarktaart

“Mama gaat binnenkort taart maken omdat jij weer terug bent!” zegt ze tegen Sprokkel. Ik schiet in de lach. Er is altijd reden voor een feestje en er is altijd wel een reden om kwarktaart te maken. “Oké, binnenkort” zeg ik. “Maar wel even geduld, want we hebben net taart gegeten bij het feestje van Valentijnsbeer.” Sprokkel mag vanavond bij Dunya slapen en de muziek Winnie the Pooh aanzetten door op zijn neus te drukken. En dan zal ie lekker slapen, bijkomen van alle indrukken.

Lindsy83
6 jaar geleden

pfoe wat een avontuur heeft sprokkel beleefd! Geluukig is hij weer veilig thuis :)

Henrike Laning
6 jaar geleden

Hij zit nu veilig op school! ;)

Annemiek2
6 jaar geleden

:D wat leuk om nu het hele verhaal te lezen en wat een geluk weer met het terug vinden van haar knuffel. Een geluk bij een ongeluk is wel dat Dunya pas maandag ochtend hoorde dat Sprokkel niet bij haar vader in de auto zat. Helaas hoorde ze niet voor ze naar school was dat Sprokkel terecht was. Ik neem me pet af dat je zo snel achter de knuffel aangefietst bent.

Henrike Laning
6 jaar geleden

Het was ook een mooie kans om mijn oud-collega's even gedag te zeggen. Je stapt ook niet zomaar drie kwartier op de fiets om even hallo te zeggen. Dus dit kwam eigenlijk best goed uit. :)

TessK
6 jaar geleden

Weer een leuk stuk Henrike! Fijn dat Sprokkel weer veilig thuis is!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Sprokkel is ook blij om weer terug te zijn en blijft lekker bij Dunya in de buurt. :)

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.