Snap

35 graden en een twijgbreuk

Nog even naar beneden voor een laatste plas. Ik loop vast voor Quin uit en leg nog wat weg wanneer ik rommel, bommel, BOEM hoor wat op gevolgd wordt door hard gekrijs. Ik bedenk me geen moment en ren ernaartoe. Het was maar 4 meter bij mij vandaan, toch leek het veel te lang te duren voor ik er was. Daar lag mijn mannetje op zijn kop, opgevouwen tussen 2 traptreden net na de bocht. Bij het aanzicht wist ik even niet hoe ik hem hier nou uit moest krijgen, rol ik hem verder of probeer ik hem recht ertussenuit te tillen. Dat laatste leek mij de beste optie. Meteen zag ik een grote blauwe buil boven zijn wenkbrauw die ik gelijk koelde. Maar hij bleef huilen en zeggen dat zijn pols zeer deed. Toch geen twijgbreuk? Omdat er eigenlijk niets aan te zien was heb ik het een lange tijd gekoeld en langzaamaan werd Quin rustig. Slapen gingen we nog maar even niet doen. Ik vertrouwde het toch niet helemaal, hij was al wel rustig maar ik was bang dat hij een hersenschudding had. Toch besluit ik om het een nachtje aan te kijken. Wanneer Quin naar bed gaat en niet weet hoe hij moet gaan liggen vraag ik of hij wat tegen de pijn wil en gelijk gaat hij liggen voor een zetpil. 's nachts staat hij naast mijn bed met een gezichtje dat niet goed voelt. Samen vallen we weer in slaap in het grote bed. Omdat papa aan het varen is, is er ruimte genoeg.

Huisarts

Quin wordt al vroeg wakker en zegt gelijk dat hij pijn heeft. Hij pakt mijn hand en die moet ik op zijn onderarm houden waardoor het wat minder pijn blijkt te doen.  Eenmaal aangekleed en aan het ontbijt zie ik dat hij zijn linkerarm niet gebruikt, terwijl hij links is. Dit klopt niet en ik bel gelijk de huisarts. Op dat zelfde moment zet Quin het op een huilen waardoor we gelijk mogen komen op het spreekuur.

Als hij huilt is er altijd wat ergs aan de hand. Wanneer hij valt is het opstaan en verder gaan. De pijngrens van dat mannetje is zo hoog dat de huisarts ons na wat onderzoek weer naar huis heeft gestuurd met het bericht dat hij uit Quins reactie niet kan opmaken of het echt zeer doet en we moeten het tot maandag aankijken maar het is zeker geen twijgbreuk.

Dit klopt niet

Het is vrijdagochtend, gisteren heeft Quin zijn arm eigenlijk helemaal niet gebruikt en hij zegt nog steeds dat het auw doet. Nu is het wat dikker of lijkt dat nou zo. Om het zeker te weten heb ik er een meetlint bij gepakt, en inderdaad zijn linkerarm is 1,5cm dikker. Dit klopt niet en ik bel naar het ziekenhuis om te vragen of we kunnen komen voor een röntgenfoto omdat ik het niet vertrouw. Die stuurt ons eerst weer door naar de huisarts voor een verwijzing. Gelukkig heeft de arts van gisteren al weekend waardoor er iemand anders kijkt naar Quin en die constateert binnen een minuut dat hij een fractuur heeft. Op naar het ziekenhuis dus maar voor foto's.

Toch een twijgbreuk

Wat is hij toch een grote jongen. Geen traan helemaal niets. Er worden foto's gemaakt, wat hij wel heel spannend vind maar we doen het samen. Na de foto's mogen we gelijk door naar de gipskamer want het is meteen duidelijk dat het een twijgbreuk is. Omdat het zo warm is en dit soort breuken snel herstellen krijgt Quin een licht luchtig gips waar hij ook mee mag zwemmen. Hij mag uit allerlei kleuren kiezen en wat kiest hij... Roze! Nou laten we dat maar niet doen, naast roze vond hij oranje ook mooi. Dus het wordt oranje. In het ziekenhuis krijgt hij te horen dat hij een ijsje heeft verdient, waarop Quin zegt: "nee chocola". Wanneer we met de auto thuis de oprit oprijden roept hij dan ook heel enthousiast uit chocoladeijsje! En deze krijg hij ook. Want hij heeft het dubbel en dwars verdient!

Noot van de redactie:

Ongelukjes zitten in een klein hoekje en het is heel naar om te zien dat de kleine pijn heeft! Kijk hier voor meer blogs over ongelukjes.

10 jaar geleden

Vervelend wanneer artsen niet direct de juiste diagnose (kunnen) stellen.. Een voorspoedig herstel gewenst voor je stoere jongen!