Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • kind
  • huishouden
  • spelletje

19mnd en helpen in de huishouding? (incl home-made film)

Ik hoor de moeders nu al denken: WAT?! Daar hoor je toch niet over na te denken, laat staan je kind het te laten doen! Maar ik heb het antwoord op deze vraag en het is JA! Dat kan! Maar wat laat je zo’n kleintje dan doen? En maakt het je huishoudelijke werk dan echt makkelijker?

Allereerst, wat laat je zo’n kleintje doen: Dat kan van alles zijn van stofzuigen, dweilen en afstoffen tot hun eigen speelgoed opruimen en helpen met de boodschappen. Onthoud een ding, en dit is het aller belangrijkste!, laat ze zelf kiezen wat ze doen. Laat het aan hun over en je hebt binnen de kortste keren echte hulp. Ik ga niet beweren dat ze dan je hele huishouden overnemen hoor, want dat is onrealistisch maar op deze leeftijd willen ze graag alles ontdekken en overal mee helpen. En waarom zou je ze de kans niet geven? Zolang ze het zien al een spelletje waar ze veel plezier in hebben zie ik er geen kwaad in ;-)

En de tweede stelling: maakt het je huishoudelijke werk echt makkelijker………daar is geen zinnig woord op te zeggen. De ene keer zal het je enorm helpen en de andere keer zorgt het ervoor dat je alles 2 keer over moet doen. Een ding is 100% zeker, jij en je kleintje hebben heel veel lol met dit spelletje……….en wat is er nu belangrijker als dat?

Ben je nog steeds een beetje schrokken van de titel van deze blog? En heb je bedenkingen over mijn manier van opvoeden en spelen met mijn dochter? Dan moet je even gaan kijken naar dit filmpje en dan je reactie hier achter laten. Wie weet ben je het wel met me eens of vind je dit kinderarbeid en wil je dit heel graag met mij delen ...

10 jaar geleden

En dan zie je in ene een hele oude blog van jezelf voorbij komen :D Ik blijf bij mijn standpunt van toen....je kinderen kunnen echt wel een steentje bijdragen aan het huishouden......natuurlijk met een dikke knipoog! Vanmorgen merkte ik op dat Suzannah al haar kruimels op de bank had laten vallen en dat mama dat toch niet zo heel grappig vond. En daar ging ze hoor.......kruimel voor kruimel weer in haar bakje stoppen. Ik zeg dat scheelt toch weer een rondje stofzuigen :D