Snap
  • Kind
  • Gezond

#14 door naar fase 2

Niméa's eerste chemo fase zit er op, tijd voor ronde 2...+ update Judah

Niméa is weer vrolijk en speelt weer. Het is echt heerlijk haar zo te zien. Ze danst, zingt, verzint haar eigen taaltje. Ze lacht en vind het vooral leuk om anderen aan het lachen te maken. Ik besefte me niet hoeveel ze veranderd was, totdat ze weer was zoals ze zou moeten zijn, zoals ze altijd was. En ondanks dat ze echt niet kan stoppen met kletsen, geniet ik echt van elke seconde. Want ze is gisteren weer begonnen met de 2e ronde van chemotherapie, dus het is een kwestie van tijd tot ik haar weer "kwijt raak".

Het ging best goed de laatste tijd, maar vandaag ben ik emotioneel, heb elke keer huilbuien. Het komt vooral doordat ik weet dat ik mijn meisje straks weer kwijt ben.

Deze 2e fase van de chemo duurt 2 maanden. Als haar bloedwaardes goed zijn moeten we elke 10 dagen naar het ziekenhuis en krijgt ze Vincristine (deze kreeg ze ook in de eerste ronde) en Methotrexaat. Met de Vincristine had ze vorige ronde wel wat last van haar kaak en verloor ze bijna al haar haren. Maar met de methotrexaat heeft ze kans op pijn in haar mond de laatste weken. We hopen maar dat ze hier niet (te veel) last van gaat krijgen.

Na deze fase van chemotherapie komt er nog een afsluitende fase voor ze 2 jaar onderhoudskuren krijgt. Ergens wisten we het wel, maar waren we in de war geraakt. We dachten namelijk dat deze fase maar 1 maand zou duren, maar helaas duurt ook deze fase 2 maanden. En deze gaat echt veel zwaarder zijn dan de inductiefase (1e fase). Alle medicatie gaat op hoge dosis en volgens mij ook weer heel wat steroïden. Ze willen zeker weten dat ze alles kapot maken.

------------------

Judah doet het enorm goed, het is een heerlijk vrolijk mannetje. Hij verplaatst zich het liefst de kamer door op zijn rug, billen de lucht in en dan met zijn benen afzetten.

Met 5 maanden rolt hij naar zijn buik. Hij is dan wel 10 weken te vroeg geboren, maar hij blijft niet achter. Hij speelt veel met zijn tong buiten zijn mond, dat is een grappig gezicht. Hij probeert ook regelmatig zijn hele hand in zijn mond te stoppen.

Het is een echt mama's kindje haha. Heerlijk. Met 6 maanden weegt hij 5,9 kg en is hij 60,5 cm. (Gewicht 9% en lengte 8%). Klein fijn mannetje. Je brengt ons allemaal vreugde! We houden super veel van je!