Snap

Op, af en ver-tellen

Omdat er veel nieuwe lezers bij zijn gekomen, een korte samenvatting

De afgelopen paar weken hebben via alle kanalen allemaal nieuwe volgers ons weten te vinden. Super leuk om te zien dat na 66 (na deze 67) blogs zo veel mensen elke week meelezen. Als iedereen die ons volgt ook echt leest, zitten er dit weekend weer meer dan 500 mensen met telefoon of laptop op schoot dit te lezen. En ik weet zeker dat vooral de accounts zoals Padel023 en Freefollowers200 al helemaal (net als mijn schoonouders) op het puntje van hun stoel zitten te wachten.

Omdat er zo veel ontzettend veel nieuwe lezers bij zijn gekomen dachten we dat het wel handig was om in een vogelvlucht iedereen bij te praten over wie wij zijn, wat we doen en vooral wat we ooit heel erg hopen te mogen bereiken.

Zo'n kleine 6 jaar geleden leerde Chris en ik elkaar tijdens de Carnaval kennen. Je kan het bijna een gave noemen, maar ik pikte er in de hoofdstad van Brabant de enige Limburger tussenuit. Voor de mensen die boven de rivieren wonen, Limburg en Brabant zijn met Carnaval hetzelfde als Nederland en Duitsland bij het WK. We vinden elkaar aardig, maar hebben allebei het idee dat wij het toch echt beter kunnen.

Nadat we elkaar die avond hebben leren kennen, zijn we eigenlijk nooit meer van elkaar weg gegaan. Lesbisch daten heet dat volgens vrienden. "Date twee, neem je koffer mee". En zo geschiede het dat we eigenlijk 6 jaar een relatie hebben en 5 jaar en 364 dagen samen wonen. Gedurende die jaren hebben we van alles gedaan en meegemaakt en over ongeveer alles al eens gepraat. Zo ook onze kinderwens en hoe we die allebei toch stiekem erg sterk hebben. Zo sterk dat we van die 5 jaar en 364 dagen al weer 2 volle jaren in een grote mensen huis zijn gaan wonen met ruimte voor extra kleine mensjes. Niet met al een plan of iemand op het oog, dat kwam allemaal pas veeeeeeel later.

En met veeeeeeel later hebben we het over tweede paasdag 2022 (wat over 3 nachtjes al weer 365 dagen geleden is). Toen kregen we na veel informatie avonden, bijeenkomsten en ongeveer 15 blogs een super lief berichtje van iemand die zeer zeker net als jullie bij deze vijfde alinea is aangekomen. Helaas is het door persoonlijke redenen nooit zo ver gekomen als dat we destijds alle drie dachten. Zo ook met de tweede dame die we ook weer via hier mochten leren kennen. Allebei fantastische mensen, maar helaas.

Maar gelukkig kwam daar afgelopen jaar toch ook Maartje. Onze heerlijke, pluche, panterprint rots in de branding. We hebben het al eerder gehad over bijgeloof en dat laten we ook zeer zeker (bijna altijd) varen, maar drie keer is bij ons drietjes toch echt scheepsrecht, want we kunnen ons geen van allen nu bedenken dat we het zo zouden willen met een ander.

De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van elkaar steeds beter leren kennen, want dit avontuur aangaan is natuurlijk niet zomaar iets wat je na een keer een drankje doen aan gaat. Misschien als één van ons tweetjes vrouw was geweest, was die ene carnaval al een drankje al genoeg geweest, maar hey dan hadden jullie je de afgelopen maanden ook maar verveeld zo zonder blog.

Nu we Maartje al weer bijna 365 dagen kennen, kunnen we ons eigenlijk niet meer bedenken dat we vanaf dag 1 niet met z'n drieën zijn geweest. We zijn dan ook blij om met haar de komende tijd in te gaan en misschien ooit in plaats van in dagen terug, in 9 maanden voor uit te mogen gaan tellen.