Snap

Maak je kind financieel slim - deel 1

Tips en inspiratie voor een financiële opvoeding

We kennen allemaal wel de uitdrukking “Geld maakt niet gelukkig”. En dat klopt. Geld hebben maakt niet gelukkig, maar geld is wel nodig om het leven te kunnen leiden dat je wilt. Geld is nodig om te kunnen zorgen voor de mensen waar je van houdt. En geld helpt om dromen uit te laten komen.

Rolmodel

Ken je dat… je kind zegt iets en het is alsof je jezelf hoort praten.

Een paar jaar geleden had een vriendinnetje van mijn dochter het moeilijk en ik hoorde mijn dochter zeggen “Jeetje wat vervelend, ja snap ik, is ook niet leuk… huil maar even en vertel straks verder”. Mijn moederhart maakte een sprongetje 🧡 Alsof ik mezelf hoorde praten. Fantastisch!

Niet dat ik mezelf zo fantastisch vind, maar ik realiseerde me dat je een kind niks hoeft te leren. Ze kijken en apen je na. Je goede, maar ook je minder goede kanten!

Een kind leert door te kijken, te imiteren en in de pubertijd te experimenteren.

Een financiële opvoeding geven, begint daarom bij zelf het goede voorbeeld geven. Jij bent een rolmodel voor je kind en jouw financiële gewoonten hebben een grote invloed op hoe je kind in de toekomst met geld omgaat.

Hoe leuk en mooi is dat!

Maar het is belangrijk dat we meer doen…

Geld de goede kant op laten rollen

Eén van de belangrijkste dingen die ik mijn klanten leer, is hun geld te laten rollen in de richting die zij willen. Die hen gelukkig maakt! Zelf de regie te hebben over de uitgaven en niet langer geleefd te worden door de waan van de dag.

Dat is volgens mij ook wat we onze kinderen mogen (zelfs moeten) leren. En dat is niet niks!

De komende tijd zal ik daarom posten over financiële opvoeding.

Met tips en inspiratie voor financieel slimme kinderen.

Niks missen!?

Wil je niks missen… volg Held met Geld en krijg een melding bij mijn volgende bericht.

Leestip: Hopelijk komen we erachter wat er mis is