Snap

Logeerpartijtje

24 uur lang alles doen wat de moedermaffia heeft verboden

Vorig weekend was het eindelijk weer zo ver. Ons neefje kwam weer eens logeren. En hoewel wij niet zoals hijzelf al twee weken van te voren was begonnen met het maken van een eigen afstreepkalender, keken we er stiekem nog meer naar uit dan hijzelf.

Voordat hij hierheen kwam, mochten we eerst nog oppassen op hem en z'n broer en zusje. Omdat ik zelf uit de nacht dienst kwam, was ik blij dat de starttijd iets werd opgeschoven van 9 naar 12. Ik vind kinderen heel leuk en ik weet dat er straks gebroken nachten aankomen waarin er minder wordt geslapen dan dat ik maak in het korte slaapje wat ik doe als ik mijn ritme weer terug draai, maar met mijn alom bekende nachtdienst labiliteit was dit voor iedereen de beste keuze.

Eén van de heerlijke dingen aan kinderen, is dat ze nog geen idee hebben dat sommige woorden voor volwassenen totaal andere betekenissen hebben. Zo hebben we even flink kunnen lachen toen mijn neefje nadat hij in de gang kast wilde wachten tot z'n moeder terug kwam, niet wilde geloven dat Chris en ik de eerste 15 jaar van onze levens in de kast hadden gezeten. Zelfs toen mijn zus het nogmaals bevestigde, werden we die middag toch vaker dan normaal met argusogen aangekeken. En hoewel hij het niet helemaal vertrouwde, vond hij het feit dat we allebei zo'n bijzondere jeugd hadden gehad, een goede reden waarom we zo goed bij elkaar paste.

Eenmaal met z'n drietjes bij ons thuis aan gekomen kon het feest beginnen. Na alles te hebben benoemd wat er allemaal anders was (nieuwe lampen, nieuwe voederbak, etc.), Dodo vier keer een "zij" genoemd te hebben en weer eens te vertellen dat ons huis zo gezellig rook, zijn we op de bank geploft om te gaan gamen. Sorry voor alle ouders die niet van de schermtijd zijn, maar deze kleine man had naast het logeren al heel lang uitgekeken om samen te gamen. Zelf is hij er van overtuigd om later professioneel gamer te worden, wat iets is waar wij nog ergens onze twijfels over hebben. Niet dat wij hem niet steunen in alle dromen die hij heeft, maar omdat een live-stream wel heel lang gaat duren als je een goeie 10 minuten niet verder gaat in het spel omdat je 100% zeker bent dat er spinnen aan komen.

Zoals elke keer als hij blijft slapen was er weer een gezonde avond maaltijd in de vorm van een happy meal met ijsthee. Dat laatste deel heeft een goeie 3 uur zonder deksel in de keuken gestaan, omdat meneer weigert iets met prik te drinken. En ja sorry moeder maffia, schermtijd en fast food (geen wonder dat hij steeds bij ons wil komen wonen) staan niet bepaald hoog in de lijst met gezonde gewoontes. Maar niet gevreesd, ik heb nog steeds de (waan)ideeën dat onze eigen kinderen later enkel zelf gemaakte potjes van biologisch geteelde groentes gaan eten en zullen denken dat honden enkel kunnen blaffen omdat ze er nooit eentje hebben zien praten bij paw-patrol. In tegenstelling tot hun ouders die alle seizoenen woord voor woord kunnen mee praten.

Het was een heerlijke dag en nacht en het huis is met een kind in huis altijd gelijk een gezellige rommel van knuffels, ditjes en datjes. En degene die er misschien het meeste van heeft genoten is Dodo. Want m'n neefje vond dat we "haar" echt te weinig snoepjes gaven, dus die taak heeft hij met alle liefde op zich genomen. Iets wat zeker gewaardeerd werd.

Hoewel het vaak huilen geblazen is als we hem thuis af zetten, is dat ook weer een goede reden om een nieuw logeerpartijtje af te spreken. Want stiekem wordt er hier toch ook wel een klein traantje gelaten als alles weer over is. Nog 35 hokjes af te kruizen tot het weer zo ver is.