Snap
  • Gezond
  • PCOS
  • zwangerworden
  • Pcos.
  • zwangerwordenluktnietvanzelf

Wel of geen PCOS?

Ik zat drie dagen voor mijn Niet Ongesteldheids Dag, ik deed de zwangerschapstest met de intentie dat "ie" toch wel negatief zou zijn, ik had wel al een paar dagen wat "symptomen" dat op een zwangerschap kon duiden, tot mijn verbazing zag ik een klein pril tweede streepje, ik liet de zwangerschapstest aan mijn vriend zien hij zag het tweede streepje ook. 

Ik zou volgens eigen berekening drie weken en vier dagen zwanger zijn. Natuurlijk kan er nog van alles mis gaan rond die tijd, dat hoopte wij niet. Want als je al zo lang bezig bent wil je wel een goede zwangerschap, ik stopte dus met  "ongezond eten" dit deed ik best vaak, ik ben er op gaan letten. Vrijdag de dag dat ik ongesteld zou worden, werd ik niet ongesteld, voor alle zekerheid deed ik nog één zwangerschapstest om het allemaal zeker te weten, ineens geen tweede streep te bekennen. Ik had al zo een voorgevoel dat dit niet goed ging aflopen, ik deed die zaterdag erna een clearblue test digitaal, die zwangerschapstest gaf aan "niet zwanger". Ik dacht nog misschien nog te weinig HcG hormoon, ik had toevallig op vrijdag al een afspraak staan bij mijn huisarts, ik vroeg gelijk of ze op het zwangerschaps hormoon kon bloed prikken. Ik vertrouwde het niet. 

De maandag erna bel ik de huisarts op voor de bloed uitslag. De uitslag was "u bent niet zwanger". 

Jammer denk ik maar volgende keer beter. Ik ga er geen haast achter zetten, wij zijn nog jong. Maandag in de namiddag begon ik dan ook te bloeden. 

Ik ben gaan opzoeken wat er misschien allemaal "mis" kan zijn bij mij. Mijn vriend had al een zaadtest gedaan en die was goed. 

Ik ben bij een pagina gekomen met PCOS, ik las over symptomen van (vermoedelijke) PCOS, ik herkende mij in een paar symptomen. Haaruitval, moeite met gewicht (afvallen), vermoeidheid en moodswings. Dat zijn de symptomen die ik in mijzelf herken. 

Ik belde de gynaecoloog op voor een afspraak, om toch maar is even te bekijken wat er "mis" is bij mij. De gynaecoloog had wel is iets gezegt over PCOS, alleen kan ik mij niet meer herinneren of zij nou zei "je hebt PCOS" of "je hebt geen PCOS". Ik wilde zekerheid, ik ben gaan inloggen op mijn dossier van het ziekenhuis. Ik ging kijken of ik daar iets op kon vinden wat ik nou heb. Niks gevonden. De gynaecoloog heeft wel al op mijn hormonen geprikt, maar ik ben vergeten wat de gynaecoloog heeft verteld. 

21 juli 2020 staat de afspraak bij de gynaecoloog.

Wordt vervolgd...