Snap
  • Gezond
  • baby
  • hitte

Bedek nooit de kinderwagen van je baby met een doek of mousseline

Waarschuwen experts

De kinderwagen bedekken met een doek lijkt een goed idee om je kindje te beschermen tegen de zon. Dit kan echter heel gevaarlijk zijn. 

Zelfs een dunne hoes, zoals een mousseline, kan de temperatuur dramatisch verhogen en daarbij ook het risico op wiegendood. Een mousseline-doek of een deken vermindert de luchtcirculatie en kan een intense hitte creëren, dit is gevaarlijk voor de baby.

15 graden warmer

Tijdens een onderzoek, dat werd uitgevoerd in Zweden, werd ontdekt dat een overdekte kinderwagen die in de zon was achtergelaten, 15 graden warmer werd dan een kinderwagen die niet was bedekt. 

'Het wordt extreem warm in de kinderwagen en heeft een beetje het heeft hetzelfde effect als een thermoskan', zei Svante Norgen, kinderarts, tegen de Zweedse krant Svenska Dagbladet. 'Er is ook een slechte luchtcirculatie en het is moeilijk om de baby te zien met een hoes over de kinderwagen.'

Hij legde uit dat als een kind te heet wordt, ze misschien denken dat ze weer in de baarmoeder zitten en dat 'ademen kan stoppen'.

Wiegendood 

Wiegendood kan ook worden veroorzaakt door oververhitting. Het vermijden van thermische spanning is een van de strategieën die zijn gebruikt om het risico op wiegendood juist te verminderen. Het werd aanbevolen dat ouders het gezicht van hun slapende baby onbedekt lieten om hen te beschermen tegen oververhitting.

Tevens worden ouders aangemoedigd om te proberen hun kinderen binnen te houden tijdens het heetste deel van de dag, meestal tussen 11.00 en 17.00 uur.

Bron: Dailymail.co.uk