Snap
  • Gezond
  • kinderen
  • moeder
  • fietsen
  • bakfiets

5x waarom een elektrische bakfiets de perfecte uitvinding is voor alle moeders

Wat je dierbaar is moet veilig zijn

Alle moeders kennen deze struggle wel: boodschappen doen met je kindje op de fiets. Onhandig en ook niet zo veilig. Daarom is het hebben van een elektrische bakfiets de perfecte uitvinding voor alle mama's met één (of meer) kindje(s)! In dit artikel zetten wij vijf voordelen van een elektrische bakfiets op een rijtje. Lees je mee? 

1. Meer ruimte

In een bakfiets kun jij jouw kindje veilig in de bak zetten en houd je ook eens nog ruimte over voor andere dingen zoals boodschappen! Heb jij meer dan een kindje? Dan kun je hem/haar ook makkelijk in de bak zetten. Zelfs twee kindjes op het bankje + Maxi-Cosi erbij is mogelijk! Struggelen met grote boodschappen op een gewone fiets is hiermee absoluut verleden tijd.

2. Snelheid 

Met een elektrische bakfiets heb je altijd de wind in de rug. Ondanks het zware gewicht van je kindje(s) en de boodschappen, ben je veel sneller dan met een gewone fiets. Extra voordeel: met een elektrische bakfiets kun je de auto thuislaten! Ook dat scheelt tijd. Je hoeft niet je kindjes in de autostoeltjes te zetten, de auto in te laten, uit te laden, etc. Om nog maar te zwijgen over het vinden van een parkeerplaats... 

3. Vrijheid & gemak

Met een bakfiets heb je veel meer vrijheid dan met bijvoorbeeld de auto. Als je op stap gaat met de kinderen en de bakfiets kun je deze makkelijk voor de deur parkeren. Ga je naar de markt? Dan kun je de bakfiets zelfs bij je houden. Zo kunnen je kindjes lekker blijven zitten terwijl jij de boodschappen koopt en deze gelijk stalt in de bakfiets.

Sinds wij in het bezit zijn van de mega toffe bakfiets van soci.bike fietsen wij helemaal veel. Een paar weken geleden op een heerlijke zaterdagochtend bijvoorbeeld. Ricardo was al vroeg de deur uit voor werk. En de kids waren voor hun doen ook redelijk op tijd uit bed. Toen dacht ik, nu kan ik gewoon thuis blijven en ze daar vermaken of we pakken de fiets en gaan gewoon een flink stuk fietsen. En dat laatste is wat we hebben gedaan. Met het zonnetje op onze bol gingen we een tochtje maken.

4. Plezier

Met een elektrische bakfiets kun je makkelijk lange afstanden fietsen zonder dat je helemaal bent uitgeput. Perfect voor op een mooie en zonnige dag! Fiets jij langs een mooi veld met bloemetjes? Dan kun je altijd even een kleine stop maken om een mooi bosje bloemen te plukken voor thuis of om een leuke foto te maken, zoals deze! Geeft buienradar een regenbui aan? Dan heb je in een oogwenk de huif gemonteerd en zitten je kindjes droog en gezellig in het 'tentje'. 

Snap

5. Veiligheid

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. In een bakfiets zijn je kindjes minder kwetsbaar dan op een gewone fiets. Daarnaast beschikken veel bakfietsen, zoals onderstaande van soci.bike, over gordeltjes waarmee je je kinderen kunt vastmaken. Wel zo fijn dat ze niet kunnen gaan staan terwijl je aan het fietsen bent! Ook heeft de bakfiets wielbeschermers die ervoor zorgen dat er geen vingers tussen de extra dikke spaken kunnen komen en gaat de verlichting automatisch aan in het donker - luxe!

Snap

Soci.bike

Heb jij interesse in een elektrische bakfiets en kun je wat inspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje op de website van soci.bike. Waarom?

Hij past door elke standaard deur;Hij is compact en wendbaar (heeft een licht aluminium achterframe);Hij heeft een opklapbare laadklep waardoor je kinderen ook makkelijk in en uit kunnen stappen;Hij heeft beschermende wielkappen;De soci.bike kun je in 240 RAL-kleuren krijgen, dus iedere kleur die je je maar kan wensen.

Ben jij ook enthousiast over soci.bike? Klik dan hier om een proefritje te maken. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met soci.bike

2 maanden geleden

Hier een vrouw met 2 kinderen en ik ben toch wel blij dat ik er géén heb :). Mijn 2 kinderen gaan voorop en achterop mijn fiets en voor mij is het echt een stukje lichaamsbeweging om lekker te fietsen. Als ik een Electrische bakfiets had zou ik toch snel geneigd zijn om ook voor korte stukjes even de bakfiets te pakken. Merk echt dat ik afval door een niet-electrische fiets. Die 5000 euro die we overhouden door zo’n fiets niet te kopen, besteden we aan een mooie wereldreis.

3 jaar geleden

Hier ook een elektrische bakfiets. Zo fijn! En fiets ook niet op vol vermogen. Toch beetje sportief doen en de beentjes voelen. Maar bij de dijk over gaan kan ik het echt niet missen. Niet te doen anders. 🙈

3 jaar geleden

Wij hebben ook een elektrische bakfiets. Het is zo fijn en handig. De kinderen vinden het ook echt fantastisch! Met vijf kinderen moet ik ook wel. De twee jongste kunnen nog niet fietsen en de middelste nog geen lange stukken. Zo komen er nog ergens🙂

3 jaar geleden

Geweldig! Ben sinds kort aan t sparen voor een bakfiets. Mijn zoontje is meervoudig beperkt, en zal voorlopig niet in een gewoon fietsstoeltje kunnen. Ik keek zo uit naar dat, samen op de fiets, op pad.