{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn stoppen met roken verhaal

Afbeelding blog 'Mijn stoppen met roken verhaal' Achtergrond blur afbeelding

Graag deel ik mijn stoppen met roken verhaal, een hele rit die ik met trots doorlopen heb. Ben benieuwd wat je ervan vindt en voel je vrij om vragen te stellen, I will be there for you ☺

Stress is bij mij jarenlang een trigger geweest om steeds weer te starten met roken. Toen mijn ex-partner en ik vorig jaar augustus uit elkaar gingen, je raadt het al, greep ik vrij snel weer naar de sigaretten. Ik begon met één sigaret om even te ‘ontstressen’ en voor dat ik het door had, greep ik (weer) bij elk moeilijk moment naar een pakje sigaretten. Binnen een paar weken rookte ik dan ook gerust een pakje per dag en was het niet meer om te ‘ontstressen’, maar ook gewoon omdat ik verslaafd was.

Goede voornemens 

Eind december werd mij gevraagd of ik nog goede voornemens had voor het komende jaar… Ik bedacht me dat ik eigenlijk wel weer wilde stoppen met roken en dat ik daar dan 1 januari mee zou starten. Nog geen dag later bedacht ik me dat dit onzin is. Waarom zou ik per 1 januari stoppen als ik degene ben die schreeuwt een eigen- en nieuw leven te willen hebben.

Ik gooide heel drastisch het roer om en stopte per direct, ‘cold turkey’. Een beter leven voor ons samen begint bij goed voor jezelf zorgen. Weg met die peuken en andere ongezonde gewoontes. Alleen ik kan een feestje van mijn leven maken, de slingers die moet ik zelf ophangen. Alles waar ik voor sta viel samen en sloot niet aan bij het over een paar weken stoppen met roken, dit moest nu gebeuren. Ik daagde mezelf uit.

Mylo is mijn drijfveer 

Eerlijk is eerlijk: De eerste dagen waren loodzwaar. Ik had tenslotte nog steeds te dealen met een enorme bak aan ellende en stress, maar ik besloot dat ik dit toch echt even moest doorzetten. Ik ging op zoek naar andere manieren om te ontstressen en daarbij een positieve mindset te creëren. Bewust bouwen aan het goede in plaats van bezig zijn met het stoppen. Zo begon ik elke ochtend met een sessie yoga met mijn mini mensje (Mylo). Vervolgens at ik een gezond ontbijt en luisterde ik gedurende alle mogelijke momentjes op een dag naar positieve en motiverende podcasts. Dat gaf afleiding + hielp bouwen aan mijn nieuwe leven.

Al snel voelde het alsof ik de regie over mijn eigen leven stukje bij beetje terug had. Ik was minder bezig met mijn stress en focuste mij alleen nog maar op mijn leven en mijn prachtige zoontje. Tenslotte vond ik ook dat ik het hem verschuldigd was. Ondanks dat ik nooit bij Mylo in de buurt rookte nam ik wel ongemerkt schadelijke stoffen mee naar binnen die Mylo dan ook inademde. Wist je dat? Derdehands roken heet dat, meer info hier: puurrookvrij.nl/derdehands-rook

Trots! 

Al snel was ik trots op mezelf en dat ben ik nog steeds. Trots op het feit dat ik al een dag, een week, een maand en zelfs alweer een halfjaar niet meer heb gerookt. Ik heb meer energie, ben gezonder bezig, voel me fijner, ben meer ontspannen, sta positiever in het leven, bespaar geld en het belangrijkste van alles; ik heb de regie over mijn eigen leven weer zelf in handen!

Mijn manier is natuurlijk niet de makkelijkste manier om te stoppen, zo ineens het roer omgooien. Gelukkig zijn er heel veel methodes die jou kunnen helpen om ook te stoppen. Zo kun je hulp krijgen van een coach, erover praten met andere rokers in een groep en een Stopplan voor jezelf maken. Check PUUR Rookvrij voor meer informatie.

In samenwerking met de Rijksoverheid

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je