Snap

Inpakken en wegwezen!

Lekker de tijd om alles uit te zoeken? Hoe komen ze erbij?

Je beseft je nooit hoeveel spullen je eigenlijk hebt totdat je ze moet gaan inpakken voor een verhuizing. Dan moet je ook er ook nog rekening mee houden dat je geen essentiële dingen inpakt of erger nog, al meeneemt naar het nieuwe huis: zoals het koffie-zetapparaat!

Heel veel mensen zeggen dat je "heerlijk de tijd hebt om eens alles lekker goed uit te zoeken". Heerlijk? De tijd? Welke tijd? Ik kom tijd tekort voor mijn gevoel. Ik pak doos voor doos in, maar zie nog steeds teveel spullen om mij heen. Het lijkt alsof er geen eind aan komt.


We hebben nu een datum gekozen voor het eind van de huur: 30 juni. Dat zijn nu dus nog twee maanden. Maar het zweet staat al op mijn voorhoofd en mijn hart bonkt in mijn keel. Ik doe het niet zo heel erg best op dit soort stressvolle situaties.


Gaat alles wel goed komen op tijd? Waar begin ik? Ik zie door de bomen het bos niet meer of beter gezegd door de dozen het eind niet meer. Ik ben maar in de kinderkamer begonnen met te grote kinderkleding, kamerdecoratie en wat speelgoed wat niet direct gebruikt wordt. Nu ben ik verder gegaan met fotoboeken en andere herinneringsspullen. En zo beetje bij beetje schep ik een beetje orde in de chaos. Iets waar ik best goed in ben, maar ook weer iets waar ik niet goed op ga. Volg je het nog?


Echt rust vinden kan ik op dit moment niet. Niemand eigenlijk van ons gezin. Met al die prikkel-gevoelige en prikkel-zoekende mensen in huis en deze spannende situatie is slapen of gewoonweg even rust vinden een onmogelijke dagtaak geworden. Toch probeer ik iedere dag een rustmoment te creëren voor mezelf en de kinderen. Even rustig de LEGO in elkaar bouwen van Tyler zijn verjaardag en even rustig mijn serie kijken voor het slapen, maakt dat we toch een beetje rust in onze reet kunnen vinden.

De spanning van de verjaardag van Tyler en het trakteren op school, is gelukkig achter de rug. Dat scheelt ook een hoop. Vooral niet te veel andere dingen inplannen en dan moet het allemaal goed komen. Adem in, adem uit.

De foto-lijsten pak ik in in handdoeken zodat ik deze ook gelijk inpak en de fotolijsten heel blijven (win-win). Hebben jullie nog goede inpak-tips? Laat het vooral even weten in de comments!

Leestip: "Ik wist niet dat dit zo gevaarlijk was"