
In 6 stappen een georganiseerde kledingkast
Want een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd 😌
- sponsored -
Iedereen weet het eigenlijk al: door je kast op te ruimen, weet je beter wat je hebt en creëer je meer ruimte en rust. Omdat het als een vervelend taakje wordt gezien, zijn toch veel kasten een enorme troep. Die van jou toevallig ook? Lees dan vooral even verder, want in deze blog vind je 6 tips die het makkelijker maken om een opgeruimde kast te krijgen én houden. Succes!
Stap 1: Stapels
Begin met letterlijk al je kleding uit je kast te trekken. Verdeel het vervolgens in stapels: de ene met kleding die je een jaar niet aan hebt gehad, de ander met kleding die je af en toe aanhebt en tot slot een stapel met je lievelingskleding. Op deze manier breng je orde in de chaos en heb je een mooi begin met het ordenen van je kast.
Stap 2: Durf te kiezen
Kleding die je niet (vaak) draagt, neemt alleen maar ruimte in en dat zorgt voor een onoverzichtelijke rommel. Durf er daarom voor te kiezen om kleding weg te doen. Geloof ons: het zal voor meer rust zorgen wanneer je alleen kledingstukken in je kast hebt hangen die je écht leuk vindt. Zo sta je 's ochtends geen uren voor de spiegel om te beslissen of je dat ene shirtje van een paar jaar geleden wel- of niet aandoet, om vervolgens toch weer je favoriete shirt aan te trekken.
Stap 3: Geef weg
Gooi kleding die nog mooi is niet weg. Als het niet kapot of vies is, kun je er waarschijnlijk nog iemand anders blij mee maken. Leuk idee: organiseer een ruilmiddag met vriendinnen. Wat jij niet meer leuk vindt, is misschien helemaal de stijl van een ander! Hebben je vriendinnen ook kindjes? Vergeet dan zeker ook de kinderkleding niet mee te nemen. Ook kun je kleding wegbrengen naar een kledingbak. Die kleding gaat dan naar tweedehands winkels en naar rampgebieden waar mensen de kleding hard nodig hebben.
Stap 4: Ordenen
Wanneer je alles hebt weggedaan waar je afstand van wilde doen, is het tijd om je kast opnieuw in te delen. Sorteer alles op het soort kledingstuk: t-shirts bij t-shirts, broeken bij broeken, truien bij truien, etc. Zo weet je precies wat waar ligt. Dat scheelt tijd en je kunt overal bij zonder alles over hoop te halen.
Stap 5: Kledinghangers
Eén van de oorzaken van een rommelige kast, is wanneer je meerdere kledingstukken op één kledinghanger hangt. Wanneer je een shirt wilt pakken, valt de helft op de grond en omdat je haast hebt, laat je het toch maar even liggen. Investeer in mooie, stevige kledinghangers en onthoud: liever te veel dan te weinig. Zo heeft ieder kledingstuk zijn eigen haakje, dat oogt wel zo netjes.
Heb je nu de struggle dat er geen kledinghangers meer in je kast passen? Er is hoop! Veel mensen gebruiken houten kledinghangers, maar metalen hangers nemen veel minder ruimte in beslag! Ter vergelijking: houten hangers zijn al snel zo'n 1 à 2 centimeter dik, terwijl metalen hangers slechts 3 millimeter dik zijn. Dat zijn inderdaad 3 keer zo veel hangers op dezelfde stang!

Stap 6: Goede basis
Last but not least: investeer in goede basics. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om bij een goedkope winkelketen het zoveelste witte shirtje te kopen. Met een goede basis kun je heel wat jaartjes vooruit, ook fijn voor de portemonnee.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met YourHanger, waar je de mooiste kledinghangers vindt.
Heb jij nog goede opruim tips? Sharing is caring! ❤️