Snap

Gratis af te halen:

Of toch niet?

Gratis. Of nee toch bieden! Marktplaats, Marketplace, Vinted, overal op iedere tweedehands online verkoop website/app heb je van die "gratis" advertenties. Wij hebben het financieel niet zo breed en nooit gehad. Wij maken er een sport van om gratis of goedkope artikelen tweedehands aan te schaffen. Alleen tegenwoordig gaat dat stukken minder gemakkelijk dan voorheen.

Voorheen als iets gratis werd aangeboden, dan was het ook gratis. Nu moet je de advertentie verder lezen en zie je dat het toch bieden is of t.e.a.b. Daarnaast moet je blij zijn als koper dat er iemand reageert en als verkoper dat iemand komt opdagen. Maar dat het niet meer makkelijk is, maakt niet dat wij opgeven. Nee dat zit niet in het aard van dit beestje.

Al weken struin ik alles af naar nieuwe meubelen en tot nu toe heeft dat mij een bureau, twee stoelen, een kast met mandjes, een mooie vintage lamp en een bankstel en fauteuil opgeleverd. Ook heb ik ons huidige kinderkeukentje verkocht en een andere tweedehands voor goedkoper gekocht waar ik iets heel leuks mee van plan ben. Wat dat is ga ik nog niet verklappen, maar ik ben er al tussendoor het inpakken druk mee in de weer.

Het inpakken schiet ook al op. Ik heb de muren nu ook kaal gemaakt en ik moet zeggen dat werkt goed in mijn hoofd. Zo lijkt het inderdaad ook of er echt wat gebeurd. Als je allemaal ingepakte dozen hebt staan maar de muren nog vol hangen, voelt het toch anders op de één of andere manier. Het kan ook aan mijn aparte hoofd liggen hoor. Maar het geeft wat rust in mijn hoofd die weer overloopt van het nieuws over Tyler zijn nieuwe school.

Ik kreeg het bericht dat zij hem niet wilde aannemen omdat ze bang zijn dat ze hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft en refereren naar SBO scholen in de buurt. Allemaal leuk en aardig maar zoiets is echt niet voor het volgende schooljaar geregeld. Daarnaast had ik hun ook al aangegeven dat Tyler zijn achterstand ook te danken is aan de school, de periode waarin hij gestart is met alles (Corona) en zijn diagnose pas recent is gedaan. Wij willen graag even de overgang van de ene regio naar de andere op regulier basisonderwijs doen en kijken of hij het op deze veel rustigere school met kleine klasjes en de kennis die er nu is, het wel zou redden met zijn ASS.

Ik wil dan als we daar zitten even alle kennis vergaren voor eventueel SBO en vervoer naar deze school omdat er geen SBO is in de buurt waar wij naartoe gaan verhuizen. Hier wilde ik rustig de tijd voor kunnen nemen. En ja het is beter als hij meteen overgaat naar het juiste onderwijs in plaats van daarna nog weer naar een andere school, maar wat als het wél gewoon lukt? Waarom niet eerst proberen? Ik heb het gevoel dat ze tegenwoordig liever hun handen ergens vanaf trekken dat zich ergens voor inzetten. Zijn cijfers gingen juist de betere kant op en het lijkt dat hij sociaal-emotioneel ook stappen maakt nu dat het beestje een naampje heeft gekregen.

Als de basisschool waar we hem voor hebben ingeschreven hem niet aannemen en ik het SBO dus niet geregeld krijg, zou dat betekenen dat hij naar zijn huidige basisschool moet iedere dag vanwege leerplicht. Volg je het nog? Bizar hè, hoe dat gaat dan. Gelukkig voelt de basisschool waar hij nu zit zich daar ook niet goed bij (nee natuurlijk want dan hebben ze nóg hun handen er niet vanaf getrokken) en heb ik een eigen leger aan goede hulpverleners verzameld die allemaal met mij mee dat vuur in gaan. Ik sta er gelukkig niet meer zo alleen voor (nog). Want dat gaat ook allemaal veranderen per juli natuurlijk, de hulpverleners. Soms vraag ik me af of ik hier allemaal wel goed aan heb gedaan. Maar dan kom ik weer langs ons nieuwe huis en dan weet ik het weer zeker. Ik heb het goed gedaan.

Dit is onze nieuwe bank en fauteuil! Een plaatje hé? Halen jullie wel eens tweedehands meubelen of gaan jullie altijd voor nieuw? Laat het weten in de comments.

4 maanden geleden

Wist je dat er ook kledingruiltassen bestaan? Misschien ook wel in jouw omgeving! Ik ben zelf beheerder van kinderkleding ruiltassen in Breda! Kijk eens ophttps://www.clothingloop.org/nl/ om te zien of er een in jouw buurt zit.

4 maanden geleden

Hoi! Wat lief jazeker weet ik dat die bestaand 😁 hebben het hier in Ridderkerk ook gelukkig. Geen idee of waar we heen gaan dit ook zit maar wist niet dat er een soort verzamelgebied voor was wat fijn bedankt!!

Hoi! Wat lief jazeker weet ik dat die bestaand 😁 hebben het hier in Ridderkerk ook gelukkig. Geen idee of waar we heen gaan dit ook zit maar wist niet dat er een soort verzamelgebied voor was wat fijn bedankt!!

*bestaan* en *verzamelwebsite* moet het zijn. Heel fijn die autocorrect 😅😂