Snap

Werk, studie, mama zijn, repeat

Welkom in MIJN jaar

Ik dacht ik neem jullie even mee op mijn nieuwe avonturen van dit jaar! 

Na een heerlijk verlof mocht ik vanaf 3 november weer beginnen met werken. Ik had nog wat vakantie erachteraan geplakt en ouderschapsverlof waardoor ik nog iets langer had met ons lieve meisje. Ik moet zeggen dat ik na mijn vakantie al wel weer had kunnen werken. Ik  had best wat minder lang verlof kunnen hebben, maar voor Sara was het heel fijn. Zij moest al snel mee in het ritme van de jongens en na 2,5 week was het zomervakantie, dus waren alle  3 de kinderen thuis. Voor Sara en mij dus ook wel even fijn om tijd samen te hebben toen de vakantie voorbij was! 

In mijn verlof werd duidelijk dat er wat zou veranderen bij mij op het werk, waardoor er voor mij de mogelijkheid kwam die ik eigenlijk al jaren wilde. Mijn werkgevers gaven aan dat er een functie vrij kwam waarvan ze wisten dat ik dit graag wilde, dus hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken of ik dit wilde of niet.

Dit betekent wel dat ik na mijn verlof en naast mijn werk moet starten met een opleiding. Voor de duidelijkheid, ik werk nu op een kinderdagverblijf. Hier doe ik de planning en sta ik af en toe op de groep. Het allerliefst wilde ik doorleren tot Pedagogisch coach/beleidsmedewerker, waar nu dus een mogelijkheid voor kwam! Maar met mijn opleiding PW3 kan ik dit niet halen, dus ik ben momenteel bezig met een traject om vrijstellingen te krijgen op het laatste leerjaar voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Op dit moment heb ik 100% gemaakt, en a.s. Dinsdag heb ik een gesprek met mijn portfoliobegeleidster. Zij vertelt mij wat ik eventueel nog kan aanpassen voor ik het indien en dan komt er binnenkort een assessor langs om mijn ingeleverde stukken te bespreken en te kijken hoe ver ik ben. Als ik mijn vrijstellingen hiervan heb ontvangen kan ik hopelijk versneld mijn gpw 4 halen. 

Aan het eind van de maand start ook al mijn opleiding tot pedagogisch coach/beleidsmedewerker. Hier mag ik gelukkig wel al mee starten. Dit betekent dus wel dat ik niet 1, maar 2 opleidingen te gelijk doe, naast mijn parttime baan van 3 dagen! 

Mijn voordeel is wel dat ik als ik een beetje tijd over heb ik op mijn werk wat kan doen, maar momenteel is het druk dus heb ik echt wel het meeste thuis gedaan. Ik ben al best trots dat ik dit in 2 maanden heb afgekregen terwijl je er 6 maanden over mag doen. Doorpakken! Ik heb ook gewoon zo veel zin in deze gave uitdaging! 

Ook probeer ik zeker mijn rust te pakken en me niet blind te staren op mijn opdrachten. Wanneer de kinderen slapen pak ik af en toe gewoon een uurtje om vervolgens gewoon een bakkie op de bank te doen samen.

Op mijn vrije dagen pak ik af en toe een momentje als Sara slaapt. Dan zet ik Luca gezellig naast me met een doos Lego. Soms kan ik zo 1,5 uur door knallen en soms denk ik al na 15 minuten dat ik beter kan stoppen. Dit doe ik dan ook! 

Ik heb zeker niet het idee dat de kinderen hier last van hebben. En ik moet natuurlijk ook een beetje aan mezelf denken. Ik zit nu bijvoorbeeld lekker in bad terwijl deze blog zo in m’n hoofd verschijnt! 

In het weekend ben ik lekker ‘vrij’ met mijn gezin en de tweede week van de Kerstvakantie besloten wij last minute een midweekje naar Beekse Bergen te gaan. Dit was heerlijk en we zijn weer lekker opgeladen!

Ik hou jullie up-to-date, maar nu weten jullie een beetje hoe MIJN jaar er uit ziet! 

Groetjes, Laura


Trending: Ik werd ernstig ziek, maar niemand kwam me opzoeken

8 maanden geleden

Powervrouw💪🏼

8 maanden geleden

Wat een lieve foto van jullie samen!