Terug
Blog header image

Weeën op oudejaarsdag en bevalling op nieuwjaarsdag

Een bijzonder oud en nieuw! Oudejaarsdag zwanger, nieuwjaarsdag bevallen van onze zoon.

Met 34 weken kreeg ik ineens mega buikpijn. Wist niet zo goed wat me overkwam maar had vooral veel pijn aan me buik maar meer mijn buikwand. Kon het niemand uitleggen had eerste gehoest en toen was het in me buik geschoten denk een buikspier verrekt tenminste zo voelde het. En nu had ik mega buikpijn maar de pijn van de verrekte buikspier was nog het ergst. Uiteindelijk naar de verloskundige en daar bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben en moest ik door naar het ziekenhuis. Daar had ik wat weeën activiteit en moest ik een nachtje blijven. Gelukkig nam het na een paar uur af en was mijn buik weer rustig. Geen blaasontsteking of andere gekke waardes in me bloed gevonden en mocht naar huis. Wel sinds dien continu een erge druk gehad van onderen en last van me buik. Ik dacht nog volhouden tot week 37 dan is het meeste gevaar geweken. Die redde ik makkelijk en toen was ik er toch wel aardig klaar mee nou mocht die wel komen maar dat duurde nog ruim twee weken.

Oudejaarsdag had ik nog controle bij de verloskundige. Ik voelde hem wat minder en voor de zekerheid toch een ctg laten maken. Hier zagen ze weeën activiteit zelf had ik dat niet in de gaten. Had al weken pijn in me buik en een mega druk van onderen. Maar goed om te weten kon ik het nu in de gaten houden. En inderdaad het bleef de hele dag rommelen en werd steeds wat minder verdraagzaam. Dat zal toch niet dachten we nog. Gelukkig hadden we besloten lekker thuis te blijven en dat was maar goed ook! 

De weeën werden pijnlijker en zwaarder en rond etenstijd moet ik toch wel af en toe onder de douche voor mijn rug. Uiteindelijk was ik alleen nog onder de douche te vinden of in bed met de TENS op mijn rug. Om 23:00 uur kwam de verloskundige langs en had ik 4 cm ontsluiting. Afgesproken dat ze om 02:00 uur zou terugkomen om te kijken of er vordering in zat. Ik had toen bijna 6 cm ontsluiting en toen zijn we naar het ziekenhuis gereden dan kon ze daar mijn vliezen breken.

Nadat mijn vliezen waren gebroken had ik na een weeënstorm binnen 3 kwartier 9 cm ontsluiting. Eindelijk dacht ik en iedereen dacht nou gaat het snel. Ik was al aardig op wilde geen pijnstilling maar had veel pijn. Ik dacht nog even doorzetten. Toen overgedragen aan de verloskundige van het Ziekenhuis. Maar de laatste cm kwam maar niet. Uiteindelijk is er geholpen met het verstrijken van mijn baarmoedermond wat een ellende elke het voelen daar binnen. Maar nu mocht in gaan persen als ik weeën had. Ik heb ruim 3 uur geperst maar hij kwam gewoon niet verder en ik kon ook echt niet meer. En het persen deed ook zo verschrikkelijk pijn. Ondertussen kreeg ik al weeënopwerkers want me weeën waren niet krachtig genoeg maar dit mocht helaas ook niet helpen. Uiteindelijk een gynaecoloog opgeroepen en is die met spoed met een cupje gehaald. De navelstreng zat om zijn nek maar gelukkig niet strak en in het laatste beetje vruchtwater zat nu ook meconium want de kleine was het onderhand ook aardig zat en had het natuurlijk ook heel erg zwaar! Toen was die er eindelijk om 06:25! Heerlijk even bij mama al weten ik het laatste deel van mijn bevalling niet eens meer was helemaal in mezelf gekeerd. Had veel bloed verloren maar nu kwam de placenta ook niet. Ook dat nog. Na veel duwen en trekken en wrikken trokken ze uiteindelijk de placenta eruit en toen ging het nog meer bloeden. Wat bleek er was nog een kleine placenta tegenover de grote placenta en die zat nog vast in me buik en die miste ook een stukje en ja die zat nog in me buik. Dus voordat die gewogen en gemeten werd was ik al naar de OK. Ik wist niet eens of alles goed was, hoe groot en zwaar die was.

Toen ik terug kwam van de OK zag ik eindelijk mijn mannetje weer. Hij woog 4298 gram en was 51 cm lang inderdaad een flinke jongen! Hij was de eerste geboren in 2016 in het ziekenhuis en de eerste nieuwe burger van onze gemeente! En ik de eerste op de OK. Alles leek verder goed. Ik mocht gaan douchen maar viel helaas flauw. Ik had teveel bloed verloren en moest uiteindelijk twee bloedtransfusies. Maar werd ook gelijk aan me bed gekluisterd met een katheter. Ik kon hem dus niet verschonen of pakken door het infuus en de katheter echt heel frustrerend. Maar toen bleek eind van de dag dat zijn temperatuur te hoog bleef en moesten we een extra nachtje blijven. Nu bleek ook dat die te hoge ontstekingswaarden had. Ook dat nog. De volgende dag weer bloedprikken en nog hoger. Nu moest die naar de kinderafdeling maar eerst nog een ruggenprik bij me kleine mannetje omdat ze het hersenvocht wilde controleren. Nu hadden ze bloed gevonden in het hersenvocht maar ze wisten niet of dat was ivm een hersenvliesontsteking of omdat ze verkeerd hadden geprikt. Daarom kreeg die 3x per dag twee soorten antibiotica. Ik mocht nog niet gelijk naar de andere afdeling omdat ik nog bloed kreeg en een katheter maar gelukkig kon ik ze overhalen dat het goed met me ging en toen het bloed klaar was is de katheter eruit gehaald en mocht ik ook naar de andere afdeling op zaal. Mijn kleine mannetje lag met alle toeters en bellen op de kinderafdeling. Gelukkig is het  me gelukt om elke voeding dag en nacht naar de kinderafdeling te lopen en zelf te voeden. Al waren ze daar niet blij mee want ik had rust nodig en vonden het gevaarlijk alleen over de gang. Maar mij hielden ze echt niet tegen!

Na 2 dagen kinderafdeling mocht die eindelijk weer bij mij komen. Hij had nog steeds wel infuus en de antibiotica en omdat die overprikkeld was mocht ik hem nog steeds niet zelf pakken als die huilde of onrustig was! Dat is echt zo erg om te moeten bellen of je hem vast mag houden. Ook had ik hem nog steeds niet verschoond. Ik was het helemaal zat in het ziekenhuis. Eerst was ik alleen, mijn mannetje alleen op de kinderafdeling en mijn man alleen thuis. Toen was ik uiteindelijk weer samen met me mannetje maar werd bepaald wanneer ik hem oppakte en vast hield en nog steeds zonder mijn man. Maar uiteindelijk is ze vochtinfuus eraf gehaald en hoefde die alleen nog 3x per dag zijn antibiotica. En op 5 januari de uitgerekende datum mochten we eindelijk naar huis!

Heerlijk thuis! Maar met de borstvoeding liep het nog niet lekker en bleef die spugen hele bogen 1x zelfs een meter ver! Nu bleek het uit me borsten te spuiten en ben ik gaan kolven. Ook nu bleef die spugen. Uiteindelijk bleek die ook nog reflux te hebben en ben ik nutriton gaan gebruiken in de borstvoeding en raakte die ook nog verstopt. Dus uiteindelijk een mannetje die heel de dag spuugde, huilde en ook nog verstopt zat en krampen had. Alles ging nog steeds moeilijk. Nu gestopt met de borstvoeding wat ik echt heel erg vindt maar is niet anders en op de nieuwe voeding van Hero Nutrasense comfort + tegen spugen, krampjes en moeizame ontlasting. Het spugen is gelukkig heel erg verminderd en voor de ontlasting hebben we lactulose. Hopen dat ons mannetje zich nu snel beter gaat voelen! Je voelt je zo machteloos je wil gewoon dat het goed gaat met je kind en dat die gezond is en zich goed voelt. Maar het gaat gelukkig de goeie kant op!

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat een heftige start! Wel bijzonder om het eerste kindje van een jaar in de gemeente te hebben. Hopleijk gaat het snel goed met jullie zoontje en kunnen jullie lekker genieten!

Anoniem
6 jaar geleden

Bij de voeding ongeveer 10cc water extra doen doet wonderen als ze moeilijk poepen.

Love you to the moon and back
6 jaar geleden

Dankjewel, wij hopen ook dat die zich snel weer wat beter voelt. Ja echt bijzonder :)

Love you to the moon and back
6 jaar geleden

Dat hebben we geprobeerd maar dan moet die helaas weer meer spugen :(

Ilona0903
6 jaar geleden

Wow! Heftig! Het verhaal van hoge ontstekings waarde klinkt mij bekent in de oren! Heel veel succes met de kleine man! Ik ga jou volgen.

Love you to the moon and back
6 jaar geleden

Dankjewel!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!