Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • prematuur
  • ruggenprik
  • vroeggeboorte
  • Bevallingsverhaal

Raelyn Marley

Geboren met 15 familieleden aanwezig

Op 24 september om 22:00 had ik mijn eerst echte bevallingswee. Ik heb geen seconde getwijfeld. Dit was het. Het ging gebeuren. Om 22:30 waren mijn moeder en stiefvader bij ons en zijn we richting het ziekenhuis gegaan, waar we om 23:00 aan kwamen. Het heeft redelijk lang geduurd voordat we eindelijk naar de kamer mochten. Ik denk dat we zomaar tot 00:00 op de gang in de wachtruimte hebben zitten wachten. Naja zitten… ik was rondjes aan het lopen en naar al die leuke geboortekaartjes aan het kijken.

Eenmaal op de controle kamer werd mijn ontsluiting gecheckt en de CTG aan gezet. 2 cm en actieve weeën. We moesten 2 uur wachten om te kijken of de ontsluiting echt zou vorderen. Mijn moeder en stiefvader hebben dan ook 2 uur lang op de gang gewacht op nieuws. Na 2 uur zat ik op 3 cm. This is it! We werden naar een verloskamer verhuisd en mijn ouders zijn naar huis gegaan om nog even te slapen. Mijn vriend heeft ook nog geslapen. Ik niet. Het lukte niet, ondanks dat de weeën prima te doen waren, kon ik gewoon niet slapen.

De volgende ochtend werd mijn ontsluiting weer gecheckt, 4 cm. 25-07-2019 zou de geboortedatum worden van onze dochter! Hoe spannend is dat. Ik heb mijn familie ingelicht en iedereen, ja iedereen, is langs gekomen. Aangezien mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 was en beide zijn hertrouwd is het aantal gezinsleden nogal groot voor mij. En daarnaast kwam de familie van mijn vriend natuurlijk ook langs. Dit alles zorgde voor een circus. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het supertof dat iedereen er was. Ik sta meestal negatief in de spotlight als het om ziekenhuis bezoeken gaat. Nu stond ik in de spotlight, omdat er iets prachtigs ging gebeuren. En dan nog, was het erg druk. Om je een beetje een idee te geven hoeveel mensen er waren… Mijn moeder, stiefvader, vader en stiefmoeder, broer, stiefzus, stiefzusje, stiefbroer, schoonzus. Mijn vriend zijn moeder, stiefvader, zusje, oma, tante en beste vriendin. Er waren dus maar liefst 15 mensen aanwezig voor de bevalling! Oftewel, een circus.

Ja, iedereen is in de verloskamer aanwezig geweest en ja ik vond dat helemaal prima! Ik hou van mijn familie en ben dankbaar dat ze bij deze mooie gebeurtenis waren. En op een gegeven moment trok ik het niet meer. Mijn familie heb ik de gang opgestuurd. (Behalve mijn moeder en stiefmoeder die bij de hele geboorte mochten zijn). Ik bleef hangen op 6 cm en had ontzettend veel pijn. Mijn vriend moest bij me blijven om me te helpen met ademen. Toen hij ging plassen, raakte ik dus volledig in paniek, omdat ik mijn ademhaling kwijtraakte. Na 4 uur zat ik nog steeds op 6 cm… Mijn vliezen werden gebroken en ik kreeg weeën opwekkers.

Dat was de druppel. Ik trok het niet meer. Ik was op. Zelfs mijn moeder raakte licht in paniek. Ik was zo moe dat ik wegzakte. Ik hoor het haar nog steeds zeggen “Sas, je moet wel ademen”. Op dat moment was het klaar. Al 2 weken weeën en amper slaap en nu ook al 32 uur wakker. Zo moe, dat ik zelfs vergat adem te halen. Van tevoren had ik al gezegd dat ik geen geboorteplan wilde. We zien ’t wel. We gaan t proberen zonder pijnstilling en gaat dat niet, dan is dat ook prima. Nou, het ging dus niet. Ik kreeg een ruggenprik. WAT EEN OPLUCHTING!!! Adem, slaap, rust. Het herinneren doe ik niet, maar blijkbaar heb ik een paar uurtjes geslapen.

Om 18:30 kwamen ze checken hoe ver ik was. (Ja, al die mensen zaten nog steeds in de gang te wachten. Mijn verpleegkundige moest er ook wel om lachen. Ze zei nog tegen me, dat elke keer als ze de kamer uitliepen dat ze al die hoofden zagen kijken met hoop op nieuws). Afijn, 18:30 kwamen ze dus checken en ik zat op 10 cm! Ik mocht weer aan het werk en we zouden snel onze kleine meid ontmoeten. Alle spullen werden klaar gelegd en ik werd klaar gemaakt. Wat bleek nou, ze was een sterrenkijker. Ze lag verkeerd om. Ze keek niet omlaag maar omhoog. Dat was de reden dat ik op 6 cm bleef hangen. Ook om die reden hebben ze een gigantische knip moeten zetten. En om 19:04 was ze daar. Onze dochter.

Raelyn Marley. Geboren met 36 weken, 2925 gram en de perfecte scores. 

3 jaar geleden

Wat een gezelligheid! Wat mooi dat het zo heeft mogen gaan