Snap
  • Bevallingsverhalen
  • geboorte
  • placenta
  • navelstreng
  • #bevallingsverhaal
  • tweelinggeboorte

Mijn tweeling bevalling (3)

Deel 3

Mijn partner werd een overall aangereikt,alles werd klaar gezet en ik schoof over op het andere bed in de operatie kamer. Ik kreeg wee opwekkers en bij de eerste wee konden ze zijn handjes wegduwen. Wat een opluchting want nu kon ik ook hem eruit persen. Drie keer persen en Yven werd om 6:36 geboren. Een heel klein mannetje met een fronsje op zijn voorhoofd. Of ik zelf zijn navelstreng wilde doorknippen? Wat een eer en mooi om te doen! Hij werd in een doek gewikkeld en aan papa gegeven. 

Ik kreeg nog een keer wee opwekkers om de placenta’s eruit te persen. Bij mijn vorige bevalling kwam mijn placenta er niet uit en liep het bijna niet goed af met mij. Daarom hadden we van te voren besproken dat er niet te lang gewacht zou worden als het er niet vanzelf uit zou komen. Maar een goede wee en pers en alles was eruit. Dit is hoe je wilt dat je bevalling verloopt. Dit wens je alle moeders toe. Een ontzettend fijne ervaring om bewust mee te maken,zo min mogelijk pijn en alles soepel verlopen. We gingen weer terug naar de daycare waar we weer samen kwamen met Maxwell. Ons gezin was compleet. We genoten in onze bubbel van onze mooie jongens.

Na een paar uur ging het toch nog minder goed met de kleinste en werd hij opgenomen op de neonatologie..