Terug
Blog header image

Mijn bevalling 20-7-2011

We dachten even op controle te gaan, maar kregen te horen dat ik de volgende dag ingeleid zou worden.

19 juli was ik bijna 39 weken zwanger en ging ik voor een normale controle naar de verloskundige. Mijn moeder ging mee en tegen Amy (toen 1.5 jaar) zei ik nog "mama komt zo thuis" mijn partner bleef bij haar.

Bij de controle bleek ik eiwitten in mijn urine te hebben en wederom een hoge bloeddruk. Die hoge bloeddruk had ik de hele zwangerschap al, maar nu in combinatie met de eiwitten is dat niet goed. Ik schrok een beetje, want we moesten gelijk door naar de kraamafdeling in het ziekenhuis voor verdere controle. Hier moest ik weer urine inleveren en werd er bloed geprikt en kwam ik aan de ctg scan te liggen. Met de kleine meid was alles in orde en van weeën was er totaal nog geen sprake. De uitslag van het bloed was ook niet goed. Ik had zwangerschapsvergiftiging en kreeg te horen dat ik de volgende dag ingeleid zou worden. Ik vroeg nog of ik even naar huis mocht om spullen te halen, maar ik moest gelijk blijven, kreeg bloeddruk verlagende medicijnen en kwam aan het infuus te liggen. 

De volgende ochtend rond 7 uur kreeg ik een soort gel wat de baarmoedermond weker moest maken en zo voor ontsluiting moest gaan zorgen. Mijn partner was thuis met Amy en die zou komen zodra we wisten wanneer de bevalling zou beginnen. De hele ochtend had ik al weeën, maar wist niet dat ik dat aan de zuster moest doorgeven. Op gegeven moment kwam eind van de ochtend de gynaecoloog en vertelde me dat ik genoeg ontsluiting had om mijn vliezen door te prikken. Ze zette me aan de ctg scan en opeens verdween de hartslag van onze meid. Er ging van alles door me heen en die paar seconden leken heel lang te duren. Maar zodra ik op mijn zijkant ging liggen kwam de hartslag weer. 

Rond 1 uur werd me verteld dat we naar de verlos kamer gingen en toen heb ik mijn partner gebeld, ze vond dat een goed idee want ik had al genoeg alleen gedaan. Ik moest de hele tijd op mijn zijkant blijven liggen en ik weet dat ik tussendoor nog een zuurstof masker kreeg, want mijn zuurstof in het bloed was te laag. Alles ging eigenlijk goed en ik kon de weeën goed opvangen. Tot op gegeven moment rond 5 voor 4 persdrang kreeg en ik mijn vriend gebaarde op de knop te moeten drukken, want ik zou bevallen en wel NU! Er werd eerst nog even gevraagd via de intercom "u had gebeld"  Volgens mij heb ik geschreeuwd dat ze nu kwam!.

De gynaecoloog kwam eraan en ik mocht om mijn rug liggen en na 1x persen was daar onze dochter! Een zogeheten stortbevalling. Ashley huilde niet gelijk en was blauw, ze had een klap gekregen van de snelle bevalling. Gelukkig na controle van een kinderarts ging het met Ashley beter, ze was alleen aan de lichte kant 2590 gram met 48cm de kinderarts wilde haar in de toekomst nog eens weer zien. Zelf moest ik een paar hechtingen krijgen, omdat het zo snel ging.

Toen we allebei opgeknapt waren kwamen we op zaal te liggen en je merkte aan Ashley dat ze zwakjes was. Ik gaf borstvoeding, maar ze was te moe om te drinken. Ze kreeg via een cupje melk. Ze viel te veel af en de volgende ochtend werd ze naar de kinderafdeling gebracht. Via een tv scherm kon ik naar mijn meisje kijken. Ik voelde me zo alleen. Had hoofdpijn en slaapgebrek. Ik moest kolven waar ik me helemaal niet prettig bij voelde, dit zou Ashley via een sonde krijgen. Met veel hulp en tips van de verpleegsters op de kinderafdeling is het gelukt om Ashley zelf te voeden en na 2 dagen mocht ze weer bij mij op de kamer en de volgende dag mochten we gelukkig naar huis.

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.