Snap

Lachgas bij bevalling

Lachgas: Een nieuwe manier om de helse pijnen van een bevalling te onderdrukken. Of eigenlijk is het eerder een terugkeer van de methode. Het KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor verloskundige) is aan het onderzoeken of het mogelijk is om lachgas te introduceren als middel tegen de helse pijnen tijdens een bevalling. Momenteel kunnen vrouwen kiezen voor een ruggenprik, maar in de toekomst valt lachgas mogelijk ook onder de mogelijkheden.

Herintroductie

Zoals eerder genoemd, is dit een herintroductie van lachgas bij een bevalling. Vroeger werd lachgas ook gebruikt bij de bevalling, maar omdat verloskundigen daar last van ondervonden is het weer afgeschaft.

Lachend bevallen

Hoe zou dat zijn lachend bevallen? Ik kan me daar werkelijk geen voorstelling bij maken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het vormt in ieder geval wel een mooi beeld: Nederlandse vrouwen die niet langer krijsend en met tranen in de ogen de bevalling ondergaan, maar daarnaast ook nog luidkeels lachen!

 

Ik zeg laat dat lachgas maar komen!

 

 

 

 

12 jaar geleden

Lijkt mij een goed plan! Juist omdat je hiervan direct weer bij komt als je het niet meer inademt. Ook is het een redelijk schadevrij middel dus ik ben nieuwsgierig naar wat de verloskundigen er dan nadelig aan vonden? Ik dacht dat het ook nog steeds in Zweden gebruikt word bij bevallingen. kunnen ze daar de nodige info toch opvragen? Ben benieuwd hoe snel dit erdoor komt!Marieke