Snap
  • Bevallingsverhalen
  • Momlife
  • #bevallingsverhaal
  • #girlsmom
  • #boysmom
  • familyof5

Het zal toch niet oudjaarsdag worden?

“Een meisje”

Na een aantal zware maanden, burn out en lichamelijke klachten was ik tot onze verbazing in verwachting.. Ongeveer uitgerekend en gebeld voor een echo. 

Echo kwam 21 juni 2019.. je verwacht iets kleins te zien ineens al een heel kindje! Bleek al vier weken verder dan verwacht.. Huh? Hoe kan dit nou? Uitgerekende datum 29 december 2019. 

Wat bizar! De kleine mannen verteld dat zij allebei een grote broer zouden worden! Vigo heel blij! Dani wilde de baby al gelijk hebben! 

Alle maanden hebben wij samen genoten, geknuffeld en gekletst met de baby! Aangezien beide jongens eerder waren was dit ook in lijn van verwachting met de groeiecho’s en de controles bij de verloskundige. 

Nou voor de kerst gerommel, tweede kerstdag gerommel, weekend na kerst gerommel, niets zetten door. 

Wow 40 weken gehaald! Laatste zwangerschap duurde het langst! 

40 weken en een dag, poging tot strippen. Verloskundige was verbaasd, ging heel goed! Maar het zetten niet door, veel gerommel, controles aan huis maar baby’tje dacht nog even niet. 

Oudjaarsdag aangebroken.. het zal toch niet vandaag of morgen zijn? 

Rond 10.00 uur kwam de verloskundige even controleren, nou nog steeds hetzelfde zo’n 3 cm.. nou veel in bad gegaan, wat proberen te slapen.. besloten een stuk rond mijn huis te gaan wandelen! 

Langs bij mijn schoonzus die oliebollen aan het bakken was, eentje daar gegeten.. Zij zegt nog heb je nou weeen? Ik nog ja maar het zet toch niet door.. 

Thuis nog even de jongens laten komen en om half 6 nam mijn moeder de jongens mee met slaap spullen en al, maar wat een verdriet had ik. Niet mijn kindjes met de jaarwisseling bij mij! 

Om 17.45 uur dacht mijn partner ik bel toch even de verloskundig. Om 18.00 uur kwam zij en was er 5 cm, met flinke weeen. Zij is gebleven.. Maar wisseling van de dienst zou om 19.15 uur plaatsvinden. Zal ik dan bevallen met de verloskundige die ik het liefst wilde of niet? 

Mijn partner was nog soep aan het koken en was van plan te gaan eten! Maar ineens zetten de weeen zo snel door! 

Alles in huis werd opgebouwd, klaargemaakt voor de komst van een klein mensje.. 

Om 19.15 uur komt de verloskundige binnen.. Ik zeg nog wat super hè dat we dit nog een keer mogen doen met jou! Zij prikte de vliezen door.. Ik voelde druk.. Nog paar centimeter weg puffen.. Staan naast het bed.. na 20-25 minuten veel druk.. Ik mocht kiezen hoe wil je bevallen.. Besloten op het bed, zelf benen vast en persen.. Om 19.49 uur pak ik zelf mijn baby aan en zie direct het geslacht (als enige).. Ik begon gelijk “een meisje” , verloskundige vraag ik nog “is het echt een meisje?” Niemand zag wat.. 

Wij hebben de hele zwangerschap niet geweten wat het wordt.. Cadeautje kan je maar een keer uitpakken, zegt mijn partner altijd!

Onze dochter geboren op 31-12-2019 om 19.49 uur thuis! 

Nergens weet van.. buiten is er een dichte pak mist! Maar ik wilde haar broers als eerste thuis hebben! 

Na bijna een uur kwam mijn vader, die mijn moeder met de kinderen had opgehaald, door de dichte mist aan.. (mijn ouders zijn gescheiden maar gelukkig een goede band)

Wow wat is ze klein maar wat zijn de mannen trotse grote broers! 

De hele avond verder verliep vreemd, maar om 12 uur proostten wij met onze oudste nog wakker op het nieuwe jaar! 

Onze oudste kon met zijn vader nog even vuurwerk buiten kijken! 

Buren kwam ineens verbaasd huh? We zagen je vanmiddag nog wandelen.. tja soms gaat het ineens heel snel! 

Bijzondere avond die nooit meer anders wordt maar altijd de verjaardag van onze dochter! 

Wat een bijzonder moment om na twee jongens mama te worden van een meisje!