Terug
Blog header image

Hebben ze dat op de echo niet gezien?!

Na maanden van zwanger zijn is eindelijk de bevalling daar. Of ik me druk maak? Zou niet weten waarover...

" Ik wil nooit kinderen" is wat ik altijd riep. Maar op een gegeven moment begint het toch te kriebelen. Noem het klapperende eierstokken, noem het je biologische klok horen tikken, maar ik wilde kinderen! 2 of 3, daar was ik nog niet over uit maar ik zou rustig met 1 beginnen.

Na een spoed bevalling en een start waarin ik door een diep dal ging was ik genezen van het ' 2 of 3 kinderen willen', mijn gezin was perfect zo.
Maar dit was slechts een kwestie van jaren; ik wilde nog een kindje! Zo'n lief klein hummeltje.. In de slapeloze nachten had ik geen zin maar dit keer zou alles anders worden. Dit keer zou ik veel beter voorbereid beginnen!

De voorbereiding
Mijn eerste bevalling was een spoedkeizersnee. Hij kon er niet uit en was er aardig klaar mee dus als een gek naar de OK met een ruggenprik die nog niet goed genoeg zijn werk deed. Bij deze zwangerschap wilde ik dus een geplande keizersnee! Deze werd mij na de eerste bevalling eigenlijk al toegezegd dus deze gynaecoloog ging ik blij maken. Hij kon namelijk zijn woord waarmaken tegen een bang vrouwtje.
Dit kon ik afvinken van mijn "dit-keer-ga-ik-het-goed-doen" lijst.
Borstvoeding? Dit keer niet! Mijn eerste zoon heeft daarbij veel bloed binnengekregen en veel last gehad, flesvoeding it is!

" wilt u het geslacht weten?" Nou, ik zie zijn piemel al zitten
Is hij gezond? Ziet u rare dingen? Nee ze zag niks benoemenswaardig. Tevreden gingen we naar huis, gezonde jongen nummer 2 in mijn buik. Ik schrijf nu wel dat ik tevreden naar huis ging, eigenlijk was ik tevreden dat ik gewonnen had. Ik zei al dat het een jongen zou worden, mijn vriend dacht een meisje. Tevreden dat hij gezond is? Ik had eigenlijk niet anders verwacht en ook nooit gedacht dat mijn kind iets zou mankeren of een afwijking zou hebben.

Ik zal u even laten zien wat er aan de hand is
Leuk woordgrapje nu achteraf.. Zou de zuster ook niet over nagedacht hebben.
Mijn geplande keizersnee was volop bezig als ze hem eruit halen en laten zien voel ik gelijk liefde en een trots gevoel. Hij word meegenomen en gecontroleerd als de kinderarts tegen mijn vriend smiespelt over zijn handen. "Wat is er" roep ik en de arts komt naar mij toe en zegt dat ze het zal laten zien. In mijn hoofd bedacht ik dat hij geen handen zou hebben en dus zeg ik dat ze het eerst moet vertellen, op deze manier kan ik het beter verwerken. "Hij heeft geen duimen"

Janken janken janken
Tranen van geluk, schrik en spanning. Geluk want hij heeft handen! Hij is prachtig! Wij interesseren mij duimen nou?! Ook tranen van schrik want ik had nooit van mijn leven bedacht dat dit kon gebeuren.
En de spanning.. Ergens wist mijn hoofd al wel dat er nog een hele weg afgelegd zou moeten worden. 

Anoniem
7 jaar geleden

Wat fijn dat het een gezonde jongen is!

peetje80
7 jaar geleden

Gezond is het allerbelangrijkste en fijn dat dat het geval is

Ladu
7 jaar geleden

Herkenbaar, vol goede moed de tweede zwangerschap in. Nu ga ik alles zo veel beter doen want dit en want dat. Wat kunnen we ons toch druk maken om zulke domme dingen. Wat heerlijk voor je dat je jochie ter wereld is. Dat hij gewoon handen heeft. En ja die duimen ga jij wel missen. Maar hij niet, hij weet niet beter (tot iemand hem dat helaas verteld op deze harde wereld) maar tot die tijd is je ventje perfect gelukkig. En leert omgaan met wat hij wel heeft. Een liefdevol gezin, en de andere 8 vingers! Ja jullie hebben nog een hele weg te gaan. En hij zal veel zelf moeten leren doen, op een andere manier dan 'normaal' is. Maar ongetwijfeld zal het een prachtig ventje zijn! Geniet en verdriet, van mij mag het alle twee. Heel veel sterkte en alle mooie dingen toegewenst die jullie gaan krijgen met elkaar!

Annemiek2
7 jaar geleden

Wat is dat schrikken denk ik. Ik las ook even je profiel en daat lees ik dat jullie vaker naar het ziekenhuis moeten dan je wil. Zijn er nog meer afwijkingen dan alleen het missen van zijn duimen? Ik kan nu wel heer hard roepen dat het allemaal goed komt en dat artsen heel erg veel kunnen maar als er meer aan de hand is dan alleen 2 ontbrekende duimen lijkt me dat niet zo gepast. Wel kan ik je uit ervaring vertellen dat als je al heel jong een handicap hebt dat je je vanzelf aanpast. Je leert de dingen doen op jouw manier. Heel veel sterkte en ik hoop gauw te lezen hoe het verder gaat met je kanjers.

gitaartje
7 jaar geleden

Heel heel heel herkenbaar. Prachtige echo's, alles zit erop en eraan hoor! Keizersnede en daar was onze prachtige zoon. Zonder rechteronderarm en -hand. Je zoon is prachtig, fantastisch en hij mist wat. Ik heb het er soms moeilijk mee, ik gun hem zo graag 2 handen. Maar helaas heb ik dat niet in de hand... Gelukkig is mijn zoon heel gelukkig en tot nu toe kan hij alles (hij is 15 maanden).

Anoniem
7 jaar geleden

Woow herkenbaar zeg! Hier dacht ik ook, bij de tweede gaat t allemaal wel zoals t moet! Tijdens de zwangerschap liep t buikje erg voor op groei maar ze konden niets vinden dus t zal wel gewoon een flinke baby worden. Echter 1,5 week na de geboorte zien ze toch wat dingetjes en word er uiteindelijk een syndroom bij je kind geconstateerd. Iets wat wel eerder gevonden had kunnen worden. Hier dus ook veel zkh bezoekjes en de nodigs problemen maar onze tweede dochter zouden we net als de eerste, nooit meer willen missen!

Anoniem
7 jaar geleden

Allereerst nog gefeliciteerd! Wij zelf hebben dit ook meegemaakt vorig jaar juli. Ik heb hiervan ook een blog geschreven op mamaplaats. Vorig jaar met de 20 weken echo waren ze erachter gekomen dat onze zoon klompvoetjes had. Die maandag erop heb ik een GUO echo gehad en daar is bevestigd dat hij klompvoeten had en verder zag het er goed uit. Tot 30 weken een aantal groeiecho's gehad en alles zag er goed uit. Die dag erna met 30,1 weken breken mn vliezen. Ik ben toen afgevoerd naar Zwolle daar aan de weeënremmers en longrijping gezeten. Tot 31,1 week toen begon mn bevalling spontaan...meneer lag in stuit altijd al zo gelegen dus het werd een natuurlijke stuitbevalling. Binnen 5 uur was hij er en werd hij meegenomen door de kinderarts dik een half uur later komt mijn man in tranen met onze zoon naar mij toe en zegt dat onze zoon geen vingers heeft aan de linkerhand en hij had op meerdere plekken op z'n lichaam striemen staan. Mijn man was daar behoorlijk van slag. Maar ik had zoiets ( waarschijnlijk ook door de bevalling) so what? Het komt vast goed met m. Jesse onze zoon bleek in de baarmoeder vast te hebben gezeten in de zogenaamde amnion streng dit heeft er voor gezorgd dat zijn vingers zijn afgekneld. Al met al is het nu een vrolijk jongetje die zich door niets laat tegen houden. Het komt vast goed met jullie zoon! Daar ben ik zeker van. Heel veel sterkte mocht je wat willen weten mag je gerust contact opnemen.

Anouk H
7 jaar geleden

Bijzonder dat ze dit niet op de echo hebben gezien, maar wat heerlijk dat hij er gewoon is! En ook al hadden ze het gezien, dan had je er natuurlijk nog niks aan kunnen doen denk ik. Veel geluk met jouw gezinnetje.

Anoniem
7 jaar geleden

31 jaar geleden was ik eindelijk zwanger. Prima zwangerschap, niets te zien op de echo's. Onze dochter wordt geboren, ik had nog niets gezien maar mijn man wel. Haar linkerhandje is bepaald niet zoals het moet zijn. Na drie dagen zit je al bij een plastisch handchirurg en krijg je te horen uw dochter moet misschien wel 20 operaties ondergaan en dan nog zal het niet helemaal goed komen. Foutje van moeder natuur werd ons verteld.Val je gelijk van je roze wolk af. Vandaag krijg ik een berichtje van onze dochter, mam 't heeft waarschijnlijk een naam wat ik heb en heb mede lotgenoten gevonden om erover te praten. Gelukkig, want ik als moeder, heb 't er nog wel eens moeilijk mee. Je wilt tenslotte allemaal dat je kindje perfect is. En dat is ze voor mij, nu 'n geweldige mama van 3 boykes die helemaal gezond zijn. Carpe Diem, 't is zoals 't is.

Anoniem
7 jaar geleden

Heel herkenbaar! Bij ons ook alle echo's goed en gezond .. Tot het moment van bevalling... Aan de rechterhand van onze zoon waren vier vingers aan elkaar gegroeid... Hij is nu bijna twee, heeft de eerste in een serie van drie herstellende operaties achter de rug, en is een super gelukkig en blij kind... Als ouders heb je het even moeilijk, je moet het accepteren, en het gevoel dat je gefaald hebt los laten.... Ik voelde me schuldig dat ik hem niet perfect op de wereld heb kunnen zetten... Inmiddels zijn al die gemengde gevoelens al lang weg....Het is simpelweg genieten van een heerlijk kind! Ik wens jullie heel veel succes en geluk toe!

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.