Terug
Blog header image

Eindelijk daar is de bevalling

Vanaf zondagavond al aan de weeën en nu is dan echt het put gekomen dat ons kindje gaat komen. De rust die ik heb is niet te beschrijven.

Zoals eerder al gemeld er stonden heel veel artsen om ons heen. Voor arts-assistenten is dit natuurlijk super om mee te maken. Hoe lullig dat klinkt en is voor ons, maar een kindje van 26 weken is en blijft wel een uitzondering. Maar goed ik dwaal af.......

2 teams voor mij omdat er een wisseling is van nacht naar dagdienst. Hoe lang het ging duren tja dat weet je dan niet maar op een gegeven moment gaat de nachtdienst toch echt stoppen. Voor nu wilden ze toch nog even door. 

Buiten de kamer staat een heel team voor ons kindje klaar. Een kamertje apart voor ons kindje met alle apparatuur die ze nodig hebben. Iedereen is in opperste van paraatheid, of hoe je dat ook noemt. 

Ondanks de enorme drukte om ons heen, is het toch heel stil. Ook op de gang is het stil. Eigenlijk kan je een spelt horen vallen. Het lijkt net alsof de wereld even op pauze heeft gedrukt omdat ons kindje ter wereld gaat komen. Want hoe gaat ons kindje ter wereld komen, levend, dood, slap, sterk, stil of huilend???? Niemand weet het!!! 

Ik weet dat ons kindje in stuit ligt dus het moeilijkste komt als laatste is mij verteld. De schoudertjes en het hoofdje. Maar heel moeilijk zal het niet zijn want ons kindje zal heel klein zijn is ons verteld. 

Mijn benen hangen al in de beugels. Martin staat aan mijn rechterzij en aan de linkerkant staat de stagiaire en de verpleegkundige die ik de hele nacht bij me heb gehad. De gynaecoloog zegt dat ik rustig aan mee mag gaan persen. Dat centimetertje pers ik wel weg namelijk. Prima, wat jij zegt denk ik nog. 

Ik voel een wee en druk mee. Langzaam maar wel steeds heftiger. Ik merk dat mijn lichaam het kindje eruit wilt hebben. Zo tegenstrijdig gevoel is dat, je lichaam wil het eruit hebben en je hoofd wil het niet. Nou je lichaam wint hoor!!!

Even is de wee weg. Er wordt weer druk gepraat om mij heen. Iedereen praat over mij maar niet tegen mij. Rare gewaarwording. De gynaecoloog vraagt aan de verpleegkundige of mijn vliezen al volledig waren gebroken. Ja zegt de verpleegkundige. Prima zegt de gynaecoloog. 

De volgende wee is er weer, ik moet nu hard persen. Niet mee drukken, nee er echt voor gaan. Net alsof je heel nodig moet poepen zegt de gynaecoloog. Ik druk mee, nee zegt de gynaecoloog je moet echt harder persen. 
Kin op de borst, hap lucht en ik pers. Ik voel een druk opbouwen en ineens knappen mijn vliezen volledig. De gynaecoloog is helemaal nat in haar gezicht. Het gordijn achter haar heeft allemaal spetters en iedereen is eigenlijk wel nat geworden. De gynaecoloog is boos, ze is zichtbaar geërgerd naar de verpleegkundige. Prima mensen maarre ik lig hier te bevallen he!!! 

Wee is weer weg dus even rust. Niet voor lang want daar is er weer één. Ik pers weer hard en dan ineens voel ik iets glijden. En weg is de wee. Heel vreemd maar ik voel iets kietelen aan de binnenkant van mijn benen. Ons kindje is er letterlijk voor de helft uit. Tot de middel "hangt" het nu uit mij. Het beweegt in elk geval al maar nu is er haast bij. Maar er zijn geen weeen meer. Alles is weg, ik voel niks meer, op de monitor is niks meer te zien. Het is weg. Mijn lichaam zegt dat de "indringer" weg is en daarom is het klaar. 
De gynaecoloog zegt dat ik door moet persen nu, maar ik kan niet meer. Ik ben op, ik heb geen krachten meer. Ze wordt boos op mij. Ik MOET persen, ik schreeuw NEE, ik kan niet meer. Dan zegt ze, dan doe ik het zelf. Ik zie Martin zijn ogen groot worden en hij trekt wit weg. Dan voel ik een scherpe pijn. En nogmaals, de gynaecoloog glijdt met beide handen langs ons kindje door naar binnen bij mij. Nu voel ik weer druk en ga persen en dan, dan komt ons kindje ter wereld. Het is nu 8.30 precies!!!

STIL, STILTE, HEEL VEEL STILTE. En het blijft stil. Dan wordt er gerend. Ons kindje wordt mee genomen naar het kamertje. Dat vreselijke kamertje. Martin mag niet mee, ze willen dat hij bij mij blijft. Want het is stil in dat kamertje. 
Dan komt mijn zus binnen, ze is te laat maar heeft ons kindje wel gezien in de gang. 

Ik huil, huil heel zachtjes want mijn hart is gebroken. Gebroken omdat het stil is in het kamertje. Dan vraagt Martin aan de gynaecoloog wat het was. Zij heeft het ook niet gezien. Zij gaat naar het kamertje, zij gaat kijken wat het is. Dan komt ze terug. Het is een MEISJE, wij noemen haar Hayley Henny. En dan wachten we. 
Ineens gaat de deur van het kamertje open en komt er een glazen bak op wielen tevoorschijn. Hayley ligt in de couveuse en ik mag haar even zien. Ze heeft het zwaar maar doet alles zelf. Ze gaan nu naar de NICU met haar en Martin moet mee. Hij krijgt door dat ze gaan rennen. Ik krijg een kus en weg is hij. Weg is Hayley, ik ben alleen. Letterlijk alleen met al mijn verdriet. 

Mijn zus staat naast mij en dan moet ik alles nog afmaken. De nageboorte komt. Die ziet er erg "vies" uit. Je ziet dat Hayley het niet fijn heeft gehad. Maar goed daar kunnen we nu niks meer aan doen. 

Ik mag even lekker douchen en als ik klaar ben is het 10 uur. Martin komt de kamer binnen. Hij is kapot zie ik. Ik vraag of Hayley nog leeft. En ja dat doet ze. Mijn ouders komen ook binnen en dan hebben we een zeer emotioneel moment met z'n allen. 

Maar nu, nu wil ik naar Hayley toe. Dat mag gelukkig van de verpleging en ik zit in een rolstoel. 
De gangen door waar we nu nog moeten zoeken, maar later blindelings doorheen lopen. We bellen aan en mogen naar binnen. Waar we heel onwennig onze handen wassen, ontsmetten en nerveus naar binnen lopen waar we straks een vaste routine hebben, een vaste route naar onze dochter. 

Dan zie ik haar, ons kleine meisje die helemaal niet zo heel klein is. Wat is ze geweldig. Een klein aapje, maar wel mijn aapje. Ik merk dat mijn gevoelens veranderen. Niks doet er meer toe, want nu, nu ben ik de mama van Hayley. Mijn kleine aapje die mij nodig heeft. Mijn kleine meisje waar ik voor moet zorgen. Want ik ben HAAR MAMA !!!

Het verdere verloop van Hayley haar reis op de NICU zal ik deel voor deel vertellen in verschillende blogs. 

peetje80
7 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Ja herken het zeker. Soms heb je die momenten bij het lezen van iemand z'n verhaal, dat je moet slikken omdat je het zelf ook mee hebt gemaakt. Moeilijke momenten zijn dat maar wel de realiteit. En dan merk je vaak pas dat je er zelf nog helemaal niet over heen bent. Al denk ik dat je nooit over dat punt heen komt.

Anoniem
7 jaar geleden

Heel herkenbaar heel erg slikken mijn zoontje is met 30 weken geboren prematuur en dysmatuur via een spoedkeizersnede mij placenta had los gelaten en hij had geen hartslag meer gelukkig lag ik al in Zwolle op de highcare. Hij heeft gelukkig wel gered met heel veel ups en downs. Nog altijd al is het al weer 6 jaar geleden als ik deze dingen lees moet ik me tranen inhouden ik denk niet dat dat gevoel ooit nog weg gaat dit zijn dingen die in je geheugen gegrieft staan en elk jaar rond de verjaardag komt dat onbeschrijflijke gevoel weer terug.

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
1 dag geleden

Heel leuk!

Anoniem
9 uur geleden

Hallo, ik ben Nira. Na jaren een relatie met Anderson te hebben gehad, heeft hij het uitgemaakt, ik heb er alles aan gedaan om hem terug te halen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb , Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik liever contact opnam met een spreukgieter die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuken geloofde, ik had geen andere keuze dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zal zijn, dat mijn ex binnen drie dagen bij me terug zal komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg was het op de tweede dag rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam en dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo'n persoon zou helpen door hem of haar te verwijzen naar de enige echte en krachtige spreukgieter die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in je relatie of een andere zaak. 1) Liefdespreuken 2) Verloren liefdespreuken 3) Echtscheidingsspreuken 4) Huwelijksspreuken 5) Bindende spreuk. 6) Verbreekspreuken 7) Verban een geliefde uit het verleden 8.) U wilt promotie maken in uw kantoor 9) je geliefde willen bevredigen 10) Genees voor een van de ziekten waaraan u lijdt Neem contact op met deze geweldige man als je problemen hebt met een duurzame oplossing via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +12544131991

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Dit was de moeilijkste keuze uit ons leven

Zwanger zijn, vanaf het moment dat je erachter komt is er vreugde. Althans, zo hoort het te zijn. Tweemaal eerder was ik zwanger van een gezond mannetje. Natuurlijk, die eerste 12 weken waren onwijs spannend. Maar ervan uitgaan dat er iets ernstig mis is? Nee, dat was niet in me opgekomen tijdens mijn derde zwangerschap. Ik vertrouw blind op mijn lijf en op mijn kindje.

Tot wij in augustus 2019 een flinke klap kregen. Ons zoontje bleek een ernstige hartafwijking plus een chromosoomafwijking te hebben. Het kleine, lieve mannetje in mijn buik. Ik bleef hoop houden, want ze zullen het wel niet goed gezien hebben. Maar het tegendeel bleek waar.

We kwamen in een rollercoaster terecht en hebben uiteindelijk samen besloten om de zwangerschap vroegtijdig te beëindigen. De moeilijkste keuze uit ons leven. In plaats van het kopen van de baby-uitzet moesten we zijn afscheid gaan regelen.

Een mandje, bloemen, ballonnen om op te laten na de crematie, zijn kleertjes, rouw/geboorte kaartjes: zóveel dingen waar je niet bij stil wil staan. Maar het moet.

Waar ik niet bij stilstond is dat ik al vanaf mijn 18e verzekerd was bij Monuta. Het is dat mijn moeder ons hielp bij het regelen van zijn afscheid, anders had ik er waarschijnlijk niet eens aan gedacht. Ik had namelijk zelf niet bedacht dat je ongeboren kindje vanaf 20 weken zwangerschap is meeverzekerd, daar sta je gewoonweg niet bij stil. Wist jij dit?

Het gaf ons meer financiële ruimte, in een toch al zo’n zwarte periode. Een tijd waar je niet bezig wil zijn met kosten, maar bezig bent met je gezin, en met rouwen. Bij elkaar zijn. Het werd ons uit handen genomen en dat heeft ons in die periode goed gedaan. We hadden het goed geregeld, zonder het door te hebben. Een gelukje dus.

Ik ben blij dat ik een uitvaartverzekering heb. Ik wil mijn nabestaanden in een donkere periode niet achterlaten met de kosten van een uitvaart. Daar moeten ze niet mee bezig zijn. Uiteraard hoop ik dat dat nog héél lang mag duren. Maar het is zo’n fijne geruststelling dat het bestaat. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op jouw verzekering, heel prettig en uiteraard hopelijk nooit nodig.

Heb jij een uitvaartverzekering? Of heb je iets anders geregeld voor ‘ooit’?

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta

Krijg nou tieten!
2 weken geleden

Toen wij de "keuze" moesten maken o. onze zoon in 2012 na 20 weken zwangerschap geboren te laten worden was ik ook verzekerd bij Dela maar die keerde helemaal niks uit want voor 24 weken besta je volgens de wet niet en dus moesten wij het allemaal zelf uitzoeken. Ik ben er na 10 jaar nog steeds boos en verdrietig over.

Anoniem
4 dagen geleden

Ons dochtertje(voldragen) werd na een zware bevalling met zuurstof gebrek geboren. Zij overleed binnen 24 uur na 2 hersenbloedingen. Heb in de archieven wel een acte gevonden van haar geboorte als levenloos kind. Dat was ze dus niet. Van de verzekering kregen wij niets vergoed. Stonden maar net 6 maanden ingeschreven bij Yarden.

Anoniem
4 dagen geleden

mijn 9 en een halve maan oud mijn 9 en half jaar

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
20 uur geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
19 uur geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
17 uur geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
15 uur geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Anoniem
8 uur geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Vanaf déze leeftijd slaan kinderen herinneringen op!

Wat kan jij je nog herinneren van vroeger?

Wat kun jij je zelf nog herinneren van vroeger? Toffe vakanties, verjaardagen of andere leuke uitjes: heb je hier nog eigen herinneringen aan? Veel dingen die we onthouden hebben komen voort uit het bekijken van foto of door het luisteren naar verhalen van onze ouders! Uit onderzoek blijkt dat je vanaf deze leeftijd pas echt dingen kunt herinneren…

Baby’s

Ons geheugen ontwikkelt zich al op vroege leeftijd! Wist je dat baby’s al in de eerste week van hun leven de geur van hun moeder kunnen onthouden en herkennen? Daarnaast kunnen deze kleintjes al na twee maanden, naast hun eigen moeder, ook de stemmen en de gezichten van andere herkennen.

Hoe ouder je wordt, hoe meer je brein groei en dus ook hoe meer geheugencapaciteit er ontstaat. Toch kun je je vaak niet mer veel herinneren uit je kleutertijd of daarvoor, hoe komt dit toch?

Onderzoek

In Canada vroeger onderzoekers zich af hoe het kan dat je je niet meer zo veel van vroeger herinnert! Ze onderzochten 140 kinderen met de leeftijd van 4 - 13 jaar oud en vroegen hen naar hun allereerste herinneringen. Vervolgens deze ze dit twee jaar later opnieuw, met dezelfde groep kinderen. Met de ouders werd ook gesproken op te controleren of het herinneren van de kinderen wel correct waren. Wat blijkt? ….

Zo een beetje elke herinnering tot een leeftijd van + - drieënhalf jaar oud, zijn tijdelijk. Omdat je zó veel herinneringen aanmaken, worden deze vaak ‘overschreden’ door nieuwe. Pas vanaf een jaar of tien, maken kinderen volgens onderzoekers blijvende herinneringen aan!


Wist je dat het fenomeen van deze overschreden herinneringen ook wel kindergeheugenverlies wordt genoemd? Laat het ons weten in de reacties!


Lees ook: baby geboren met staart!