Snap
  • Bevallingsverhalen
  • zwangerschap
  • Inleiden
  • Keizersnee

Bevalling nummer 1... Inclusief laatste loodjes

Van zwanger tot inleiding tot keizersnee... Mijn ervaring in deze zware tijd.

Tja... Waar begin je dan...? Moeilijk. Na 6 maanden zwanger ondanks de PCOS. Jeej wat waren we blij. Toen begon de zwangerschap. Was die makkelijk...? Nee alles behalve. Pijn in mijn rug, voeten, benen en armen. Eigenlijk overal waar ik pijn kon hebben had ik pijn. Zou dit dan echt mijn zwangerschap worden zo? Niks was minder waar het werd erger en erger. Ik zou met 37,5 a 38 weken ingeleid worden. Yes 36 weken gehaald, verloskundige gevraagd moeten we geen afspraken gaan maken voor het inleiden? Ze zegt neeeee dat gaat niemand doen met deze tijd... Uhhhh sorry maar hoezo niet? Ik loop op mijn tandvlees en kan dit psychisch niet meer aan...? Ik zeg we gaan naar de gynaecoloog en dan wil ik sws met 40 weken een afspraak om te kijken of inleiden kan. 40 WEKEN IS DE MAX!! 

27-05-2020 jeej 40 weken gehaald de dag dat ik naar de gynaecoloog mocht, onderzoek gehad en ja inleiding kon. Yes wat een opluchting 28-05 de dag dat ik terug moest komen om 8 uur 's ochtends. Hup aan de CTG en hopelijk over een uur starten met tabletten om de ontsluiting op te wekken. 1,5 uur later... Huh wat zou der aan de hand zijn? CTG was niet goed *zucht* hartslag van de kleine meid was niet goed. Oke en nu? Je mag zo niet naar huis, maaar we willen ook niet niks doen dus we gaan een ballon plaatsen om de ontsluiting op te wekken. Yes toch nog iets...

29-05-2020 om 3 uur 's nachts mijn ballon verloren. Zou het nu dan uit zichzelf beginnen? Maar nee natuurlijk niet. Weer aan de CTG, 5 uur later, nog steeds een slechte hartslag maar nog niet zorgelijk. Op naar de verloskamer voor het breken van de vliezen en wee opwekkers. Daar gingen we 10:10 uur, mijn vliezen werden gebroken en de wee opwekkers gestart. Jahoor mevrouw had in het vruchtwater gepoept... Half 11 komen ze binnen haar hartslag is nog steeds niet goed mocht ze zo blijven moeten we na gaan denken over een keizersnee... Boem daar ging mijn droom om vaginaal te bevallen. Ze bleven haar in de gaten houden. Half 12 komen ze weer binnen voor nu is het acceptabel maar nog niet goed genoeg. 

Uur of twee later een weeën storm... Snel de douche onder misschien werkt het... Maar nee... Niks werkte. Schreeuwen schreeuwen schreeuwen dat was het enigste wat een beetje werkte. Dus het eerste wat ik absoluut niet wou een ruggenprik 😭. Na de ruggenprik voelde ik me super! Uren verstreken. Om 18 uur voelen hoever is de ontsluiting? Van 10:10 uur met 2-3 cm naar 18:00 uur net aan 4 cm 😔 18:30 uur hartslag van de kleine meid daalde flink naar 80-90 soms 100 slagen per minuut! Mijn man zei tegen mij bereid je voor ze komen zo binnen om voor een keizersnee te overleggen... En ja hoor 2 minuten later daar waren ze. Het lijkt ons verstandig om toch een keizersnee te doen... Wat vind je ervan...? Mijn antwoord? K*T naja dat was duidelijk maar alles voor de gezondheid van onze kleine meid. 

Met 15 minuten waren we op de OK en om 19:13 uur is geboren onze kleine meid op 29-05-2020. Quinn je bent ons alles en we zijn super verliefd op jou ❤️