Snap

Bevallen voor publiek!

De meeste vrouwen bevallen het liefst in het bijzijn van alleen hun partner en een verloskundige. Een Amerikaanse vrouw nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen.

Kunstenares Marni Kotak vind veel dingen in het alledaagse leven kunst. De hoogzwangere wil voor de ogen van het publiek bevallen. Daarvoor heeft ze haar atelier al helemaal ingericht. Er staat een bed, een koelkast, een schommelstoel, echoapparatuur en zelfs een douche klaar voor de grote dag.

Sinds de kunstenares haar bijzondere plan wereldwijd bekend heeft gemaakt, is er veel kritiek in Amerika. De meningen gaan van 'Is dit nou kunst?' tot 'Dit wil je toch gewoon niet zien?' Marni haalt er haar schouders over op. 'Ja, ze vinden het choquerend. Nou, weet je wat ik pas choquerend vind? Dat een bevalling iets wat sinds mensenheugenis door vrouwen gedaan wordt, dit soort reacties losmaakt. De geboorte van een kind is als een geschenk. Dat is iets moois. Waarom zou je dat alleen voor jezelf houden?'.

Zelf weet ze nog niet op bed of in het geplaatste plastic zwembadje te willen bevallen. Het enige wat ze heel zeker weet is dat de bevalling in het atelier gaat plaats vinden.

11 jaar geleden

Ze is bevallen! Lees meer op: http://www.parool.nl/parool/nl/22/KUNST/article/detail/2995280/2011/10/27/Kunstenares-bevalt-in-galerie.dhtml

11 jaar geleden

Heel apart. Ben wel benieuwd hoeveel mensen op zo'n live bevalling afkomen.