Snap
  • Babyspullen
  • Bevalling
  • ziekenhuis
  • vluchttas
  • outfitinspiratie
  • babyoutfit

Vluchttas voor de baby

Vandaag ben ik 35 weken zwanger en gisteren kreeg ik een mailtje dat de vluchttas nu toch wel moest klaarstaan. Oeps. Ik zeg al weken dat ik het ga en moet doen, maar ik blijf het maar vooruit schuiven. Vandaag nam ik me dan toch echt voor om het in orde te maken. Ik ben er van overtuigd dat het me ook wat rust zal geven.

Dus vanochtend startte ik met de vluchttas voor de baby. Het leukste werk als je het mij vraagt. Natuurlijk ben ik veel langer bezig geweest met het 'inpakken' (lees: setjes bij elkaar leggen, nieuwe setjes verzinnen, mixen en matchen, ...) dan ik had gepland. Al sinds ik weet dat we (weer) een meisje verwachten ben ik online op zoek naar leuke stuks. Waar bij Lily voor mijn gevoel alles nieuw moest zijn, heb ik nu een leuke mix gemaakt tussen nieuwe stuks, tweedehands stuks en kledingstuks van Lily die hergebruikt kunnen worden. Op mijn Instagram-pagina (www.instagram.com/nadieh.plus.drie) zal ik, waar ik kan, de shops taggen.

De luiertas is zo een dingetje. Deze had ik al bij Lily en eerlijk, ik vind hem nog steeds super leuk. Heb hem een tijdje niet gebruikt, omdat ik de laatste tijd voor Lily een totebag gebruikte, waar ik gewoon alles in smeet, maar heel blij dat hij nog in zo'n mooie staat is. En eigenlijk wordt leer alleen maar mooier als je het gebruikt, dus deze tas kan nog prima een ronde mee. Op Instagram kreeg ik al de vraag waar ik hem gekocht had. Ik kocht hem dus twee jaar geleden in de Ouders van Nu shop.

Snap

Ik had echt gehoopt (en stiekem ook gedacht) dat de corona-situatie op dit moment wel wat onder controle zou zijn. Gelukkig was ik al wat voorbereid op dat er terug meer regels zouden komen, dus geeft me dat geen stress. En hey, veel is er online te verkrijgen! Want zeg nu zelf, gaan shoppen met een mondmasker is al niet fijn, hoogzwanger is het nog uitdagender... Maar goed, bij Lily dacht ik goed voorzien te zijn, maar heb ik na een dag mijn ouders al naar de winkel gestuurd voor extra stuks. Dit gaat me nu (hopelijk) niet overkomen, dus zocht ik een paar setjes bij elkaar die ik met elkaar kan mixen en matchen.

De foto bovenaan de pagina zal het geboortepakje zijn van onze kleine meid. Wat ik bij Lily wel heb geleerd is dat je zeker de eerste dagen erg blij bent met een kimono modelletje. Dit setje van Quincy Mae kocht ik tweedehands via Funky Monkey. Het panter mutsje van Petit Filippe is nog van Lily geweest en het mutsje met de veertjes is nieuw van Little and Cool.  

Om het gemakkelijk te houden in het ziekenhuis heb ik de kleren in setjes verpakt, maar zoals ik al zei is het eigenlijk heel goed mogelijk alles met elkaar te mixen en matchen. Hieronder zal ik de setjes, zoals ingepakt, laten zien en in het onderschrift vermelden of het nieuw of tweedehands is én waar het vandaag komt, als ik het weet :) Naast deze setjes kocht ik ook nieuwe pyjama's. Die van Lily waren echt te vies, en kon ik dus niet meer hergebruiken. Sinds een tijdje heeft Hema pyjamapakjes met bamboe. Ik ben een echte fan van bamboe en heb deze dus ook een paar aangeschaft.

Ik ben echt heel blij met de setjes tot nu toe. Thuis heb ik nog mooie stuks om te combineren, zowel nieuw als tweedehands. Uiteraard zit er ook een knuffeltje, tutje, flesje, tetradoek, ... in de tas, maar dat is toch iets minder leuk om te laten zien ;)

Wat denk jij van de combinatie nieuw en tweedehands? En welk setje heeft jouw voorkeur?

Liefs,Nadieh

Snap
Snap
Snap
3 jaar geleden

Lieve setjes!

3 jaar geleden

You can do this!

3 jaar geleden

Dat is inderdaad belangrijk! Maar vind het als mama toch ook wel leuk als het er mooi uitziet en de voorpret is natuurlijk ook al een begin.

3 jaar geleden

Wat het belangrijkste is is dat je het goed aan kunt trekken. Die kleintjes zijn zo teer en die van mij moest ook nog een infuusje dan wil je dat de kleding zo rekbaar en wijd mogelijk is ;)