Snap
  • Babyspullen
  • mama
  • baby
  • kind
  • dochter
  • babyuitzet

Leuk die uitzetlijst, maar wat heb je nou daadwerkelijk nodig.

Als je zwanger bent, vooral van je eerste kindje ben je vaak onzeker. Althans ik, wat hebben we nodig, hebben we wel genoeg? Daarom word je dan ook doodgegooid met uitzetlijstjes. Die hebben wij netjes afgewerkt, maar wat hadden wij nou daadwerkelijk nodig?!

Die checklist heb ik wel 100 keer gecheckt. Ik wilde overal op voorbereid zijn. Maar wat als je nou niet zoveel te besteden hebt? Of als je het allemaal wat budgetproof wil aanpakken... Daarom deel ik de items die echt onmisbaar zijn en items die niet per se hoeven of items die je de eerste paar maanden totaal niet nodig hebt.

Laat ik beginnen bij de babykamer.

In Nederland is het vanzelfsprekend dat babykamer al klaar staat alvorens de baby is geboren. Maar dat is in andere culturen juist helemaal niet vanzelfsprekend. En dat is best logisch als je erover na gaat denken. Want 80 procent van de ouders laat de new born bij zich op de kamer slapen. Uit onderzoek blijkt dit trouwens ook heel goed te zijn. En wij deden dit ook. De eerste drie maanden gebruikte wij haar slaapkamer alleen maar voor het bad momentje. Maar dit was puur praktisch omdat onze badkamer heel klein is. En natuurlijk om haar om te kleden. Het kamertje hoeft nog niet klaar te zijn alvorens de kleine zich aandient. Maar ik moet zeggen dat dit hier heel normaal is. En laten wij eerlijk zijn, nesteldrang al over the place! Dus het moet ook gewoon af 😉

Dit is wat voor ons de Essentials waren op de slaapkamer van June;

Ledikantje

Commode

Matras

Beddengoed

Dekentjes

Slaapzakje

Kruik

Kruikzakken

Eventueel babyfoon.

Dingen die niet per se nodig zijn;

Wandrek boven de commode;

Wij hadden een vrij grote commode, dus heb ik alles in bakjes op de commode gezet. En geloof me, wanneer je baby wat verder is, is dat wandrek uiterst irritant. Want die handjes grijpen wat ze kunnen grijpen.

Op de uitzet lijst staan 2 kruiken. Wij hadden er aan 1 genoeg.

Babyfoon;

Wij hadden de eerste drie maanden geen babyfoon nodig. Dit omdat June pas met drie maanden in haar eigen bedje ging slapen. Daarvoor bij ons op de kamer en middagslaapjes vaak in de box of kinderwagen. Maar meestal lekker bij mama😉

Over kleding ga ik niet te veel uitweiden. Want daar heb ik geen goed advies voor. June had mega veel kleren. Dat is toch het allerleukste wat je kunt doen als zwangere; kleding kopen voor je new born. Kind kan nooit te veel kleding hebben toch?!

Wat betreft het kopje verzorging voor moeder, ligt helemaal aan of je thuis bevalt of in het ziekenhuis. Ik kan niet meepraten over een thuisbevalling.

Wel over wat je nodig hebt als je thuiskomt na een ziekenhuisbevalling;

Onderleggers voor in bed

Flesje alcohol 70%

Steriele hand gel

Kraamverband, heeel veeel kraamverband. Zo groot mogelijk, zo veel mogelijk!!

Maandverband

Verband watjes

Over borstvoeding kan ik ook niet meepraten, dus ga ik deze ook niet behandelen.

Verzorging van de baby;

Zeep

Babylotion

Baby olie

Billendoekjes

Luiers (maat 1 en een paar maat 0)

Billen crème

Geurzakjes voor luiers.

Speentjes.

2 Thermometers (mama en kind)

Flesvoeding;

1 klein flesje

2 flessen 120/150

Melkpoeder toren

Flessenborstel

6 a 9 spuugdoekjes

Wat wij niet nodig hadden;

Flessenwarmer;

Die heb ik ook nooit gemist. Tegenwoordig kun je overal warm water vandaan halen. Of je kunt een thermosfles met warm water meenemen.

Sterilisator;

Misschien voor andere moeders onmisbaar, maar ik maak liever toch handmatig alles schoon. Ik heb bijvoorbeeld ook nooit de flesjes in de vaatwasser gedaan.

Zoogkompressen;

Ik kan voorstellen dat dit nodig is, maar ik heb deze niet nodig gehad. Ook niet op voorhand gehaald.

Voedingskussen;

Heb ik wel gehaald, maar later. Om June lekker in te leggen of voor mij om makkelijk te liggen met June. Maar niet voor het voeden... Ik vond dit onhandig. Misschien omdat June zo klein was...

Onder het kopje; Er op uit.

Daar valt natuurlijk de kinderwagen onder. En de daar bijbehorende dekentjes in de kinderwagen. Een luiertas. Die had ik en gebruikte ik. Maar eerlijkheidsgeboden, ik ben snel overgestapt naar een mooi zwarte leren shopper. Omdat ik dat persoonlijk fijner vond. Maar ik had hem wel. De maxicosi natuurlijk en een draagzak. Is niet per se nodig. Maar wel heel handig.

Wat niet per se nodig;

Isofixbase.

Volgens mij kan dit namelijk niet bij elke auto.

Regenhoes voor zit gedeelte.

Het duurt wel een tijdje voordat de kleine spruit in het zitgedeelte van de kinderwagen kan zitten, dus voor de eerste tijd is dat echt nog niet nodig om dit in huis te hebben.

Campingbedje.

Hoeft ook niet per se in het begin. Althans, als je jouw kind niet direct ergens anders laat slapen. Anders is het wel aan te raden.

Wat ik de volgende keer wel zou aanschaffen is een babynestje. Die heb ik wel echt gemist. En ik zou vanaf het begin of aan de baby laten badderen in een tummytub. Deze heb ik er later bijgekocht. En ik denk dat die tummytub bij elk kind verschillend is. Maar June vond dit zoveel fijner als een badje.

Bedankt voor het lezen van dit ietwat langer artikel!

Liefs,

Jamie-Lee