Snap

Kinderwagen

Er zijn veel soorten kinderwagens met elk hun specifieke eigenschappen en bijbehorend gebruiksgemak, er zijn accessoires en er zijn veel merken.

Er zijn veel soorten kinderwagens met elk hun specifieke eigenschappen en bijbehorend gebruiksgemak, er zijn accessoires en er zijn veel merken. Een kinderwagen is geschikt voor baby's van 0 tot 6 á 9 maanden. De kinderwagen bestaat uit een bak, hierin kan het kindje liggen. Zolang jouw baby'tje nog niet zelfstandig kan zitten, is een kinderwagen het meest geschikte vervoersmiddel.

Keep on rolling

Een buggy komt na de kinderwagen. Deze kan pas gebruikt worden als een kindje zelfstandig kan zitten. Dit is meestal na 6 maanden. Een kinderwagen is een dure aankoop, het is dus zonde om deze na 6 maanden weer weg te doen. Daarom zijn de combiwagens in het leven geroepen. Dit is een kinderwagen en een wandelwagen in één. De eerste maanden kun je de wagen gebruiken met bak/reiswieg en als je kindje oud genoeg is, kun je het zitje erop zetten zodat je een wandelwagen hebt. Er bestaan ook combiwagen waarbij je de bak/reiswieg kunt ombouwen tot een zitje. Vaak past een autokinderzitje ook.

Soorten en merken

Wanneer je op zoek gaat naar een kinderwagen zul je waarschijnlijk versteld staan hoeveel merken er zijn. Naast je budget zal ook het design van de kinderwagen van invloed zijn op je keuze. We hebben er een aantal op een rijtje gezet:

Goede, populaire merken:

  • Easy Walker
  • Joolz
  • Uitgelicht:

  • Joolz Day zwart/antraciet. De Joolz Day kinderwagen biedt alles wat je als moderne ouder nodig hebt als je op stap gaat met je kindje.
  • Quinny Moodd 3 Pink Precious 2013. De Quinny vouw je met één druk op de knop uit en vouw je ook gemakkelijk weer in.
  • EasyWalker Duo Base Plus Sand. Deze duo kinderwagen is te gebruiken met beide zittingen, reiswieg en zitting of 2 reiswiegen.

Accessoires

Bij een kinderwagen horen natuurlijk accessoires. Deze zijn misschien wel net zo belangrijk.

Zonnekap: een zonnekap die alleen het hoofdje beschermt tegen de zon, maar er zijn ook zonneschermen te koop die over de hele wagen heen gespannen kunnen worden. Regenhoes; Speciale inzetstukken voor heel kleine baby's; Luiertas: vaak kun je deze in dezelfde stijl als de wagen kopen; Voetenzak: hierin blijven de voetjes warm in de koude maanden; Cuphouder: om je eigen flesje drinken of die voor je kindje in te zetten; Meerijdplankje: handig om het broertje/zusje te laten meerijden.

Een goede kinderwagen is erg belangrijk. Je gebruik hem intensief dus is het belangrijk dat het model bij jouw lengte past. Het is aan te raden om een kinderwagen eerst uit te proberen voordat je hem koopt. Verder moet je nagaan waar een kinderwagen voor jou aan moet voldoen. Reis je veel met het ov, of juist veel met de auto? Wandel je vaak in het bos, en in welke prijsklasse zoek jij een kinderwagen? Dit zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden tijdens de aanschaf van een kinderwagen.

Veiligheid

De nieuwste kinderwagens voldoen aan de Europese norm voor kinderwagen EN 1888. In deze norm zijn veiligheidseisen vastgelegd voor kinder- en wandelwagens. Kinderwagens die voldoen aan deze norm, zijn voorzien van een sticker met dit nummer. Hier lees je meer over veilige kinderwagens