Snap

Zoontje te licht?

Beste mama's,

Mijn zoontje is nu bijna 2 jaar (18 mei) en we hebben hem vorig weekend gewogen. 
Nu woog hij 12kg precies. 
Is dit voor zijn leeftijd niet te licht?
Hij is ongeveer 85cm (hij kwam bij plopsaland net boven het streepje uit) en hij had schoenen aan. 
Hij heeft het eerste jaar KMA gehad waardoor we pas dat hij 7 maanden was, met vast voedsel begonnen maar ook aangepast natuurlijk. 
December 2012 getest en hij was er gods zij dank vanaf.
Nu eet hij goed, natuurlijk ook zijn momenten dat hij avond eten weigert, maar over het algemeen eet hij goed. 
Zijn schema over de gehele dag ziet er zo uit:

8:00 a 8:30 1 boterham jam of appelstroop
10:00 fruit 1 of 2 (wat hij zelf wilt)
12:00 2 boterhammen, 1 met zoet 1 met kaas of worst.
15:00 koekje of rozijntjes
17:00 a 17:30 avond eten + toetje

Is dit niet te weinig? wat is jullie mening. Hij zeurt verder niet om eten ofzo. Dus denk dat hij wel genoeg binnen krijgt. 
Alleen als ik kijk naar andere kindjes van zijn leeftijd lijkt hij zo licht. 

Mijn neefje is nu 7 maanden en weegt 9 kg, dat is wat mijn zoontje woog met 1 jaar. Weet wel dat je kindjes niet met elkaar kunt vergelijken. Maar als je andere kindjes naast hem zien staan lijkt het zo'n klein manneke :-)
Het is verder ook best wel een zeer actief manneke, die nooit stil kan zitten. 
Alleen als hij slaapt, maar dan gaat het ook nog alle kanten op :) 

10 jaar geleden

Jou zoon doet het prime maak je geen zorgen, onze zoon is bijna 3 jaar en weegt 9,8 kilo. Ja hij is echt klein en fijn en gelukkig ook gezond. Ik maak me geen zorgen meer want hij eet gewoon lekker en. Hij zal vanzelf wel gan groeien. Ik loop wel bij kinderarts die houd hem ook in gaten.

10 jaar geleden

Ik zou me er zeker niet te veel zorgen overmaken hoor! Megan is nu 103cm en weegt 14.1kilo. Op de leeftijd van jou zoontje was ze 89cm en woog ze 11,5kilo! Dus nog lichter als jou zoontje. Bij ons CB zeggen ze inmiddels dat ze liever een kindje zien die te licht is als die te zwaar is. En aan je schema te zien doe je het hartstikke goed! Suzannah heeft ook KMA en kan echt geen melk krijgen dan verstopt ze en inmiddels stopt ze dan ook met eten. Zij is nu 21mnd en is 83cm en weegt nog maar 10kilo! Dus ook heel slank en toch maken ze bij haar ook geen zorgen over haar gewicht. Als je van jezelf weet dat je alles eraan doet om hem de juiste voeding te geven dan kan je echt niet meer doen als dit......je kan hem moeilijk gaan dwingen meer te eten! Succes!

10 jaar geleden

als ik het zo lees krijgt hij genoeg eten binnen. als hij actief en vrolijk is, zou ik mij vooral niet druk maken om zijn gewicht. je geeft ook aan dat hij niet vraagt om meer eten, dus mij lijkt het dat hij genoeg heeft gegeten. mijn zoontje van 18 maanden is 81 cm en weegt 11 kilo hij is maar 1 kilo aangekomen en 4 cm gegroeid in 4 maand. dus als hij zo doorgaat weegt hij met zijn 2de verjaardag ook iets van 12 of 13 kilo. verschilt niet veel dus, en bij het consultatiebureau vonden ze het prima.

10 jaar geleden

Dank jullie meiden!!! Goed om te horen, want door zijn kma at hij ook zeer weinig, en is het is nu ook allemaal opbouwend wat we hem geven. Maar nu eet hij ook weer een heel bakje vol met aardbeien weg. Bedankt!