Blog header image

Wereld Prematurendag 2020

De wereld kleurt vandaag paars 💜

Dit is onze kleine kanjer Josefine. Geboren met 30 weken zwangerschap. Vandaag staan we over de hele wereld stil bij alle vroeggeboren kindjes om op deze manier meer bewustwording te creëren.

Josefine heeft 7 weken in het ziekenhuis gewoond. Wij hebben geen kraamzorg gekend en al helemaal geen roze wolk. Josefine heeft in kritieke toestand gelegen maar heeft ons laten zien wat een leeuw ze is! Ons kleine meisje...

Niemand kan je voorbereiden op een vroeggeboorte en als dat dan helemaal plotseling gebeurt wordt je zo goed mogelijk begeleid maar alle aandacht gaat uiteraard naar je kindje waardoor de ouders eigenlijk “vergeten” worden. Beslissingen worden abrupt genomen zonder overleg en hoewel begrijpelijk, het heeft ons toch het gevoel gegeven dat we er nog minder toe deden en het maakte het voor ons daarom nòg moeilijker om haar steeds achter te moeten laten, in haar glazen huisje. Ik heb al veel blogs geschreven om het een plekje te kunnen geven maar dat plekje doet nog steeds pijn en daarom praat ik er nog steeds vaak over. Ook omdat ik wil meegeven dat jij er als mama of papa echt wel toe doet! Hoe snel je kindje ook bij je weggerukt wordt om vervolgens te vechten voor zijn/haar leventje, jij bent wel mama of papa geworden en doet er ook toe!

Maak het bespreekbaar, breng vandaag vroeggeboorte onder de aandacht en creëer bewustwording! 💜