Snap
  • Baby
  • Kind
  • Gezond
  • ouders
  • baby
  • kind
  • ongeluk
  • moeder

Wat weet jij van EHBO?

Elk jaar worden zo'n 23.000 jonge kinderen (0-4 jaar) op de spoedeisende hulp binnengebracht. In veel gevallen is een bezoekje aan de spoedeisende hulp niet eens nodig, maar doordat ouders niet in staat zijn eerste hulp toe te passen, loopt het vaker dan nodig, uit de hand.

53.000 ouders zijn ondervraagd door iedereenehbo.nl en uit dit onderzoek kwamen schokkende cijfers. Zo behandeld 41% van de ondervraagde ouders een schaafwond verkeerd en zou 36% een tekenbeet ontsmetten, terwijl dit juist niet mag. 57% houdt zijn kleine ondersteboven als deze stikt en 14% zou niet weten wat ze moeten doen bij een simpele bloedneus.

Veel ouders weten wel dat het verstandig is om een EHBO-cursus te volgen, maar 80% geeft aan hier simpelweg geen tijd voor te hebben. Ik zeg: tijd is prioriteit. Natuurlijk willen deze ouders niet bewust hun kroost in gevaar brengen, maar het zou levens kunnen redden. Kindjes verslikken zich nu eenmaal, ze stoppen kleine dingen in hun mond, oren of neusgaten, ze vallen en krijgen schaafwonden. Deze kleine handelingen kunnen grote gevolgen hebben.

Het rode kruis heeft sinds kort een app op de markt gebracht. Een app die hulp biedt in 58 verschillende situaties waarin EHBO gewenst is. Deze gratis app is ontwikkeld omdat veel mensen niet weten wat ze moeten doen, of juist het verkeerde doen! De app is beschikbaar voor android toestellen en iPhones en voor de windows phones is deze binnenkort beschikbaar. De app is verkrijgbaar in de appstore van jou telefoon.

Er zijn al 320.000 mensen die deze app hebben gedownload. Het is een goed alternatief voor als je geen tijd hebt om een EHBO-cursus te volgen!

12 jaar geleden

Ik heb ook een kinder EHBO cursus gedaan. Hier in zandvoort heb je geen ziekenhuis dus ik wilde ik wel weten wat ik moet doen als je kind wat heeft. Ben blij dat ik het gedaan heb!

12 jaar geleden

ik heb een kinderehbo cursus gedaan en heb een certificaat

12 jaar geleden

Ik heb voor mijn werk een BHV (bedrijfshulpverlening) cursus gedaan. Moet zeggen dat het echt aan te raden is voor mensen met kinderen (heb er zelf ook 2). Ongelukjes zitten in een klein hoekje en het is zo handig om te weten wat je in zulke situaties moet doen!!

12 jaar geleden

Hoi Iboyca, Als ik heel eerlijk moet zijn, dan moet ik toegeven dat ik bij de ouders behoor die geen tijd heeft voor een ehbo-cursus. Dan is deze app wel een hele handige tool om op te zoeken wat je precies moet doen als er iets met mijn kind gebeurd.