Blog header image

Waar zat die roze wolk?! Deel 2

Mijn kindje bleef maar huilen nadat hij geboren was.. Ik was machteloos en op het laatst belde ik de huisartsenpost..

Zoals ik al zei, het werd teveel en alles in mij riep dat er iets mis was.Mn kindje huilde aan 1 stuk en was aan het einde van de middag dood en doodmoe.. net als ik trouwens.

Op een woensdagavond trok ik het niet meer, en zei tegen vriendlief dat ik de huisartsenpost ging bellen. Zoiets doe ik niet zo snel, maar het was 20:00 en mn huisarts was allang weg.

Ik kon pas om 23:10 terecht wegens enorme drukte. Maar dat boeide niet. Ik heb de luiertas ingepakt en mezelf in de kleren gestoken.

Iets voor elven waren we er, en konden gelijk doorlopen. Nadat de dienstdoende huisarts naar mijn verhaal had geluisterd, deed hij een onderzoek. Hij zag idd dat Tyler overstrekte en zeer gespannen was. Op dat moment was Tyler rustig en zag dus niet hoe het thuis ging. Gelukkig was ik zo slim om het te filmpen die avond, en dat liet ik zien aan de arts.

Na het onderzoek ging hij zitten en vertelde zijn conslusie. Ik al in tranen van vermoeidheid, en bang om iets ergs te horen zat op het puntje van mn stoel.

Hij vertelde dat ik waarschijnlijk een huilbaby had, en als IK het niet meer trok, mn kindje eventueel opgenomen zou kunnen worden. Zodat wij even rust hadden. 

Dus alles gaat even niet zoals het moet, en dan nemen ze je kind op omdat ik kapot ben? Serieus dat is je conclusie zei ik nog? 

Ik zei dat ik een kinderarts wilde spreken, en dat ik niet eerder wegging voor dat ik hem of haar in deze kamer had gezien.

Na een lange discussie mocht ik dan eindelijk naar de SEH om daar op een kinderarts te wachten. Ondertussen zei ik nog dat ik zelf dacht aan koemelkallergie, aangezien dit huilen veelvuldig gebeurde na zn voeding. Maar daar ging de huisarts niet in mee.

Iets opgelucht dat we eindelijk iemand konden spreken die alles wist over kinderen, namen we Tyler mee in de wachtkamer.

Al snel werden we opgehaald door een jonge vrouw, wat later een arts assistent bleek te zijn die mijn verhaal aanhoorde. Daarna vertrok ze voor overleg, en ondertussen gaf ik mn kind een flesje.

Op het moment dat de fles op was en hij begon te huilen, kwamen zowel de kinderarts als assistente terug, en gaven eigelijk direct hun mening.

Meer rust en regelmaat, misschien minder drinken en veel laten slapen......Want lichamelijk was er niks mis. Een paar seconden bleef ik hun aangapen en toen stond ik direct op.

Ik stopte mn zoon in de maxicosi en boosheid gierde door mijn lijf. Ik voelde mij niet serieus genomen. Is hier nou niemand die naar ons luisterde? Ook hier gaf ik boos aan dat ik aan koemelkallergie dacht.. Maar dit was zelfs onzin zei de arts. Want hij had geen allergie...pffff..

Ondertussen huilde Tyler, en ik huilde lekker mee. We hebben onze spullen gepakt en zijn gegaan. Het was al 0:30 toen we thuiskwamen en zijn direct alle 3 naar bed gegaan.

De volgende ochtend was ik er spuugzat klaar mee. Ik ging vanaf nu mn eigen gevoel volgen!  Ik belde de apotheek, en bestelde koemelkvrije melk. Dit kon ik dezelfde dag nog ophalen. 

En wat denk je? Na 1 fles al een ander kind. Na 1 dag een totaal andere baby! Ik zag bijna dankbaarheid in zn ogen.

Ik had mooi gelijk, een moederhart spreekt altijd de waarheid... Wat was ik trots..

Francina Naomi
7 jaar geleden

Blijf je hart volgen!!

Anoniem
7 jaar geleden

Jeetje wat verschrikkelijk dat niemand je serieus nam en gelukkig heb je naar je eigen gevoel geluisterd hoop dat die artsen en assistenten zich de ogen uit de kop schamen

Anoniem
7 jaar geleden

mijn eerste gedachte bij je eerste blog was ook gelijk KMA, Gelukkig volgde je je eigen gevoel.

Sabientje
7 jaar geleden

Dankjewel! Ga ik zeker doen! X

Sabientje
7 jaar geleden

Nou idd! Dan ben je al zo machteloos, en ga je naar de enige plek waar je bij denkt geholpen te worden. En dan krijg je dit! Heb na die tijd ook een dikke klacht ingediend. Ik ben weken later ook gebeld door die dienstdoende kinderarts. Ze heeft haar excuus aangeboden. En daar was het voor mij mee klaar. Maar mocht er ooit iets zijn, dan is zij de laatste door wie Tyler geholpen wordt. Bedankt voor je reactie! X

Sabientje
7 jaar geleden

Zeker.. was ook heel trots op mezelf..Jammer dat het zolang duurde voor ik naar mezelf luisterde. Maar ben dan ook een new born mama haha.. Het is allemaal al spannend genoeg. Maar dit was wel gelijk een beproeving, en sindsdien ben ik zelfverzekerd :) Bedankt! X

Annemiek2
7 jaar geleden

Wat mij eigenlijk verbaasd is dat er niet gelijk gekeken wordt naar KMA. Je bent niet de enigste, ik heb het wel eens eerder voorbij zien komen helaas. Heel vaak klopt je moedergevoel wel. Wij hebben het gehad met onze zoon. Hij had peuterdiarree. Dat is ook moeilijk te constateren en we zijn er alleen via internet achter gekomen nadat tarwe en gluten allergie uitgesloten waren. Ondertussen is hij er (bijna) helemaal van af. Maar wat een elende, je weet dat er iets mis is en het wordt alleen maar gegooid op gevoelige darmen en in jouw verhaal was het volgens de artsen natuurlijk geen KMA. Ik las dat er excusses gemaakt zijn maar is de "diagonse" ook medisch gemaakt? Ik bedoel hebben de artsen het bevestigd?

Sabientje
7 jaar geleden

Hoii! Jeetje wat vervelend voor jouw kindje! Ja en voor je daar dus achter bent! Ik wist dus ook van niks, en na gepluis op internet dacht ik dus kma. Helaas denken de artsen nog steeds dat je kindje eerst onder de uitslag moet zitten. Maar dat is helemaal niet zo helaas. Excuses zijn inderdaad gemaakt, en daarna ben ik via het consultatiebureau doorverwezen. Hierna zijn er testen gedaan met koemelkvrije melk en gewone melk. We zagen duidelijk verschil. Nadat dit dus vastgesteld was door de artsen zijn er ook eindelijk machtigingen uitgegeven om de voeding vergoed te krijgen. Heb het namelijk weken uit eigen zak betaald. En zo'n pak is al gauw 25 euro. Nu loop ik met Tyler ook bij een dietiste. Er kunnen namelijk meer allergieën zijn waar hij last van heeft. Helemaal nu we begonnen zijn met zn eerste hapjes. Hij is inmiddels bijna 5mmd. Dus spannende tijden, maar tot nu toe gaat het super! Alleen nu zijn zn tandjes hem aan het pesten. Maar dit kunnen wij aan! X

Annemiek2
7 jaar geleden

Gelukkig dat het dus vastgesteld is. Ik wist niet dat het zo verschikkelijk duur was zeg. Voor de tandjes kun je kijken of je chamodent mag gebruiken. Dit is van VSM. Ik weet niet of het kan ivm mogelijke allergiën Het werkt namelijk op meerdere punten die problemen kunnen geven met het doorkomen van de tandjes. Toen wij wisten wat het was bij onze zoon hebben we gelijk zijn voedingspatroon aangepast en zo had hij geen last meer. Met een paar maanden hadden we het op die manier onder controle en nu kan hij weer bijna alles eten. Voor jullie heel veel succes met het overstappen op vaste voeding en hopen dat er niet te veel problemen/uitdagingen komen.

Sabientje
7 jaar geleden

Dankjewel! Heb chamodent in huis.. en ook gel gehaald bij de kruidvat.. hij had met 3.5mnd al 1 tand en we zitten nu op 5 tandjes.. maar ben bang dat ze nu ook bovenin gaan komen.. en die doen pijn :( vanavond was hij echt zoo jengelig en een beetje koortsig.. veel kwijlen en met zn tong raar doen.. ik heb hem dus maar een paracetamol gegeven... ben ik niet zo van.. maar hij slaapt nu wel heerlijk! .verder hoop ik ook dat alles goedkomt.. maar daar ga ik van uit.. we hebben wel ffies genoeg gehad zo! Fijn dat jullie het onder controle hebben bij jullie spruit! Dat is alles wat je wil toch?!

MummySuze
7 jaar geleden

Mijn wolk was ook niet roze. Hij is nog steeds donkergrijs, en dat zeg ik met pijn in mijn hart. Goed van je, die zelggetrokken conclusie!

Sabientje
7 jaar geleden

Aahw meissie toch! Wat is er bij jouw aan de hand? X

Anoniem
7 jaar geleden

wat erg, maar goed gedaan, je moet alles proberen! wij hebben hetzelfde meegemaakt en dan erger. Mijn zoontje Kostas is nu 1,5 jaar oud, maar ook moeilijke bevalling achter de rug en erna blijven huilen, hij had pijn, dat zag ik. Gelukkig kwam ik al snel bij de kinderarts en die nam ons wel serieus, ook over huil baby en opnamen gehad, maar dat wilde mijn man perse niet. Of het nu bij Kostas door de reflux kwam, buikkrampjes en/of melk allergie........... Dat was bij Kostas van alles wat, Hij had maagzuur door de verborgen reflux en veel spugen, ook veel darmkrampen dus kreeg gemanipuleerde melk, ook medicijnen voor reflux en tegen maagzuur. Denk dat het heeft geholpen, niet direct maar wel na een week of 2. dus we gingen met alles door tot ongeveer 8 maanden, daarna langzaam afbouwen van medicijnen en na 1 jaar de melk. Al snel gingen we over na vaste voeding al vanaf 4 maanden gegeven, maar ik snap het zo goed, JE bent machteloos, ik heb zelfs een verpleegkundige thuis laten komen voor tips en advies, ook hebben wij hem een aantal keer na osteopathie geweest, je doet van alles! Sterkte met alles. liefst.