Snap

The perfect mommy?!

Verwachtingen, verwachtingen én nog méér

Wow! Social pressure is on, of verwacht ik gewoon teveel van mijzelf én maak ik het allemaal in mijn hoofd een stukje erger?!

Oké ik moet mijzelf misschien een beetje uitleggen maar dit is wat er aan de hand is: het is een soort competitie onderling, een positieve competitie/strijd die ik voer met het moederschap en perfectionisme. Bijvoorbeeld:

James slaapt van 8 uur in de avond tot 7 uur in de ochtend. Dan zou je zeggen: superfijn toch? Maar dan pieker ik mij suf en Google ik toch eventjes want stel je voor dat er iets aan de hand is. Tevens gooi ik wel ff in de groepsapp van mijn vriendinnen dat “die zo makkelijk doorslaapt én dat ik mij gelijk een ander mens voelde”. Vervolgens lees ik weer op een onbekend vaag forum dat zijn bloedsuikerspiegel te laag kan zijn als baby’s van zijn leeftijd zover doorslapen. Oké dus toch maar wakker gemaakt om 4 in de nacht want ik lag te woelen en te piekeren of ik alles wel goed deed.

Ik maak James wakker en hij kijkt mij aan met een blik: wat doe je?! Dus ik had de fles al klaar en hup speen eruit en fles erin, meneer drinkt 3 slokken én tukt weer verder. Nog een keer proberen, maar hij duwt de fles er weer uit. Daarna tukt die vrolijk weer verder in zijn eigen bed. Vervolgens lig ik nog een paar uur te woelen en te piekeren, gaat het wel goed? Is dit normaal? Is dit de perfecte baby? 😱

Ik zou nu een hele makkelijke tekst of quote kunnen schrijven over dat het er allemaal bij hoort, maar het is ook een karaktereigenschap van mij. Alles moet volgens het zogeheten boekje. Het boekje wat je constant op social media voorbij ziet komen: prachtige plaatjes, blije moeders, moeders die het allemaal “zo ff doen”. Ik merk dat ik mijzelf aan het spiegelen ben, de spiegel maatschappij én dat ik er onzeker van word. Alles moet beter dan je buurvrouw, je moet mee in de race, sprinten tot het einde én vooral niet laten merken dat het soms echt niet lekker loopt. 

Na zo’n nacht loop ik er heel de dag bij als een spook én kaffer ik manlief lekker uit. Maar bij wie gaat het ook zo?