Snap
  • Baby
  • #sterrenkindje

Sorry lieve mopsieflopsie

Lieve mopsieflopsie, 

Het spijt me. Het spijt me zo. Dat ik die avond na de spoedeisende hulp niet heb ingegrepen. Dat ik het ‘fijn’ vond dat je rustig was. Dat ik moe was, en lekker ging slapen. Had ik maar iets gedaan. Had ik je maar echt gezien. Ik hoop dat je geen pijn had op dat moment. Het breekt mijn hart als ik denk dat je pijn had. Dat je mama het niet zag. En je mama je niet hielp. 

Het was woensdagavond 12 augustus 2020. De hele dag waren we met jou op de spoedeisende hulp geweest. Van de dokter mocht je thuis slapen, maar dat was ook omdat er geen plek was op de afdeling. We hadden de keuze; om met jou thuis te slapen of om naar een ander ziekenhuis te gaan. Ik koos er voor om naar huis te gaan. Als de dokters zeggen dat het mag dan zal het wel verantwoord zijn toch? En ik was moe. Ik was moe van de hele dag op de spoedeisende hulp. 

Ik koos thuis. Met jou lekker in ons eigen bed. Toen ik je ‘s avonds tussen ons in legde was je zo rustig. Zo rustig kende ik je eigenlijk niet. Je lag stilletjes naar de lavalamp te staren. Ik dacht dat je zo rustig was van de extra medicatie die je van de dokter had gekregen die middag, en van de hele dag niet slapen, onrustig zijn en de koorts. 

Het spijt me, mopsieflopsie, ik had het moeten zien. Ik had jou moeten zien. Ik maakte nog een filmpje omdat ik vond dat je apart ademde. Ik zag dus wel degelijk iets geks. Maar ik dacht dat het door die dag kwam, en van de medicijnen. Maar nu ik het filmpje weer terug zie, zie ik pas je bewegende handje. Je apathische houding, je oppervlakkige ademhaling. Je had al een epileptische aanval. Wie weet hoe lang je deze hebt gehad die nacht? Misschien had je wel pijn? Voelde je je in de steek gelaten? Je kon waarschijnlijk helemaal niet reageren, gevangen in je lijfje. 

Pas de volgende ochtend om 4:30 toen ik wakker werd van je gekke ademhaling en je je armpje zo ritmisch bewoog, pas toen zag ik dat het niet goed was. 

Zou het anders zijn gegaan als ik eerder ingreep? Als ik het eerder zag? Als ik jou eerder zag? Ook al was het alleen maar zodat je weet dat ik er was, dat ik iets deed, dat ik je bij mij nam? 

Ik zal het nooit weten. Maar het spijt mij lieve mopsieflopsie. 

Snap
Snap
3 jaar geleden

Wat een intens en toch prachtige foto's heb je bij je blog geplaatst. Ze geven je gevoel en dan doel ik niet alleen op je verdriet maar vooral je liefde zo duidelijk weer. Sterkte

3 jaar geleden

Jij / jullie hebben alles gedaan wat jullie konden , jullie hebben haar zoveel liefde , warmte en zorg gegeven je had niet meer kunnen doen lieve schat! Ookal weet ik dat wat iedereen ook zegt dat gevoel niet weghaalt wil ik het toch gezegd hebben❤️ Ik had jullie zoveel meer gegund ipv al dit verdriet en gemis 😟 wat kan het leven toch ontzettend oneerlijk zijn ! Een hele dikke dikke knuffel voor jou !!!

Lieve papa en mama van een prachtig meisje. Onvoorstelbaar wat jullie gezin heeft meegemaakt en hoe leeg het in huis kan zijn. Maar wat heeft jullie meisje geluk gehad om in zo'n warm en liefdevol gezin te hebben gekend. Ik had jullie zoveel meer gegund. Ik hoop dat je de rust vindt die je nodig hebt. Misschien dat een gesprek met behandelend artsen je nog iets van berusting kunnen bieden. Ik wens jullie alle kracht toe en heel veel liefde van iedereen die jullie dierbaar is ♡

3 jaar geleden

Ik ben er zeker en vast van overtuigd dat je niets voor je lieve meisje had kunnen doen om dit te voorkomen. Je hebt haar juist nog een veilige vertrouwde nacht thuis dicht bij papa en mama geboden waarin ze volop heeft kunnen genieten van jullie liefde en warmte. Ik weet zeker dat dit heel veel voor haar betekend heeft.