Terug
Blog header image

Slaapt hij al door??

Het haar op mijn armen komt spontaan recht, ik start te knarsetanden, de stoom blaast uit mijn oren telkens ik die vreselijke vraag hoor!
Threelittlegirls
6 jaar geleden

Heel herkenbaar, en met 5 maanden is het absoluut niet vreemd dat een baby niet doorslaapt. Het is zelfs normaal dat een baby dan nog (regelmatig) wakker word in de nacht. Onze oudste sliep 'door' (doorslapen is al vanaf 5 of 6 uur aaneengesloten slapen namelijk) met 6 maanden maar de jongste heeft tot 12/13 maanden maar 2 nachtjes doorgeslapen, elke nacht zat ik uren met haar op. Al die ongevraagde adviezen, vreemde blikken als je zegt dat ze niet doorslaapt, bah! Ik werd er soms erg onzeker van en heb lang gezocht naar de oorzaak alleen nooit gevonden. Baby's worden nu eenmaal niet geboren met een vast dag en nacht ritme, dat moeten ze leren en de 1 doet er langer over dan de ander. Komt allemaal goed!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ach als hij straks doorslaapt en hij "moet" gaan praten of lopen zal je a die vragen horen. Kortom er moet altijd wat te miepen zijn. Niks van aantrekken en het ritme van je zoontje volgen. Dat is veel makkelijker dan veranderingen aan te willen brengen.

Lindsy83
6 jaar geleden

Het is lastig, maar zeker niet raar! En zelfs als je kindje wel doorslaapt kan het ritme nog ver te zoeken zijn. Ik heb een aantal weken gehad dat hij voor 23:00 niet wou slapen, om vervolgens een paar weken verbaasd te staan dat hij vanaf 19:00 al tot de volgende dag door besluit te slapen... Gelukkig houden ze dit soort dingen niet vol tot hun 18e en is er hoop voor ons allemaal :) Succes!

EvaD
6 jaar geleden

Ik zou me er echt niet druk over maken en het zou me niet zoveel uitmaken denk ik! Ik vraag het soms ook aan mensen, gewoon uit interesse, totaal niet op een verkeerde manier. Als de vraag aan mij gesteld werd, antwoordde ik ook gewoon. Maakte me echt helemaal niet uit.

Tesssssy
6 jaar geleden

Ik word er ook niet goed van, bij nummer 1 kon ik altijd zeggen nee hij slaapt niet (hij sliep 5 keer per nacht een uur, waarna hij steeds een uur ging drinken). Ook niet overdag. Bij nummer 2 zei ik ja ze slaapt erg goed, gaat om 7 uur slapen en is uiterlijk 3 uur wakker, nou de gezichten die je dan krijgt :) mensen verwachten dat een kind meteen tot de volgende ochtend door slaapt, nou wordt wakker het eerste jaar bij mij in ieder geval niet....

Asther
6 jaar geleden

Doe waar ge u goed bij voelt. Ik geef ook enkel tips and tricks wanneer de ouders effectief klagen tegen me dat ze 'weeral eens' een nacht hebben opgezeten. Mijn oudste sliep op 4 maand ineens nachten van 12uur en was niet wakker te krijgen voor zijn middernacht voeding. (Dan ook meer overdag beginnen geven met onverwacht succes.) Maar mijn jongste lijkt mij geregeld te missen en als hij overdag teveel (of soms bij te weinig) slaapt, dan zal hij 's nachts geregeld eens wakker zijn. En dan ook nog met die tandjes en al dat ziek zijn...pfff, soms ben ik gewoon blij dat hij slaapt in mijn armen. Slapen wanneer de baby slaapt is voor mij nooit een optie geweest aangezien ik zéér slecht slaap. Dus ja, lachje opzetten en proberen niet omver te vallen van de slaap :D (En nood breekt wet, een babysit regelen en zelf een nachtje doorslapen zodat uw batterijen terug opgeladen zijn!)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Hier ook een dochter die slecht sliep. In middels is ze 3,5 jaar en sinds 2 maand slaapt ze eindelijk beter. Er zijn echt nog wel nachten dat ze snachts wakker word maar ze begint steeds meer door te slapen. Rond de 1 jaar was hier de ergste piek, of 10 keer op een nacht wakker of gewoon 3 a 4 uur lang.... Maar ik keek helemaal niet op tegen deze vraag! Ik vond het juist wel fijn om er even legaal over te kunnen zeuren en klagen. Hier heb ik uiteindelijk ook veel verschillende dingen geprobeerd. Het laatste wat we hebben gedaan is naar iemand die mijn dochter las (ofzo). Ze zei dat mijn dochter een ijzer te kort had en dat we daarvoor speciale ijzer pillen moesten geven. (niet gekocht via haar!) Ongeveer 2 maand na het starten met de pillen ging ze meer nachten doorslapen en inmiddels is het een heel stuk beter. Of het echt door de pillen komt of dat het toeval is weet ik niet. Ben iig blij dat ze door meer door slaapt! En jullie tijd daarin komt ook wel! De enige tip die ik kan geven is soms je kindje ergens te laten logeren zodat jullie zelf even bij kunnen tanken.

EeJo
6 jaar geleden

Baby's horen nog helemaal niet door te slapen, zie onderstaande link:https://www.borstvoeding.com/aanverwant/samen-slapen/door.html

kusjesvanmamma
6 jaar geleden

Mijn zoon word in mei 5 jaar en hij slaapt nogsteeds niet door. Het wakker worden snachts ligt ongeveer tussen de 2 keer per nacht of om het half uur de hele nacht, Er is geen touw aan vast te knopen. Maar ik heb het maar gewoon geaccepteerd en er is (gelukkig) niemand meer die op deze leeftijd vraagt of hij al doorslaapt ;-)

Merche
6 jaar geleden

Zo herkenbaar. Aan de ene kant vind ik het niet erg als mensen het vragen, maar vooral de reactie op mijn antwoord vind ik lastig. Onze kleine meid is nu 8 maanden, en ik ben al enorm blij als ze maar een keer per nacht komt. Ja, ik zou graag willen dat ze door zou slapen, en nee, ik ga nog steeds niet haar de hele nacht laten krijsen wanneer ze nog een keertje even aan de borst wil (want dat is over het algemeen waar ze nog voor wakker wordt, uitzonderingen daargelaten). Een knuffel is hierin gewoon zoveel fijner dan je het gevoel geven het niet goed te doen.

Blog header image

My family

💜